Volg ons via
 
 

Weekmenu week 2 2008

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Rode kool met ananas*
  • Gekookte aardappelen
  • Hachee
1 kleine rode kool
100g dadels
boter
3 eetlepels rode bessengelei
1 blikje ananasstukjes op sap
3 eetlepels crème fraiche
  • Maak de kool schoon en snijd hem in hele dunne reepjes.
  • Haal de pitten uit de dadels en snijd ze in reepjes.
  • Verhit de boter in een pan en voeg hier de bessengelei, rode kool, de ananasstukjes met het sap en de dadels toe.
  • Leg een deksel op de pan en laat het een uur zachtjes stoven.
  • Roer er dan de crème fraiche door. 
Dinsdag
  • Spaghetti met shoarma
500g shoarmavlees
2 uien
200g prei
1 theelepel shoarmakruiden
40g boter
40g bloem
2,5dl bouillon
400g spaghetti 
  • Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
  • Maak de prei schoon en snijd ze in ringetjes.
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het shoarmavlees gaar.
  • Voeg de uien en shoarmakruiden toe en bak deze even mee.
  • Doe dan de prei erbij en bak deze even mee.
  • Roer dan de bloem erdoor en giet er beetje bij beetje de bouillon erdoor.
  • Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Schep de saus over de spaghetti. 
Woensdag
  • Kerrie-zuurkoolstamppot*
  • Verse worst
1kg aardappelen
zout
peper
1dl melk
150g spekblokjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 klein blikje mandarijntjes
400g zuurkool
75g oude geraspte kaas
2 eetlepels kerriepoeder
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Laat de zuurkool uitlekken.
  • Laat de mandarijntjes uitlekken, maar bewaar het sap.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit.
  • Doe dan de ui en knoflook erbij en fruit deze even mee.
  • Voeg dan de zuurkool, kerriepoeder en het sap van de mandarijntjes
  • Breng dit aan de kook, leg een deksel op de pan en laat het 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de mandarijntjes en de kaas toe.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er peper en de melk door.
  • Roer het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree.
Donderdag
  • Chili con carne met speklapjes
450g magere speklappen
5 uien
1 rode paprika
1 groene paprika
200g champignons
1 blikje tomatenpuree
zout
paprikapoeder
kerriepoeder
peper
3 teentjes knoflook
1 blik bruine bonen
1 blik ananasstukjes
boter
  • Snijd de spekblokjes in stukjes en bestrooi het met wat peper en zout.
  • Maak de uien schoon en snipper ze.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Pel de knoflook teentjes en hak ze fijn.
  • Laat de bruine bonen en de ananasstukjes uitlekken.
  • Verhit wat boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
  • Voeg de uien toe en bak deze even mee.
  • Doe er dan de paprika's, champignons en knoflook bij en bak het ook even mee.
  • Roer er dan de tomatenpuree, paprikapoeder, kerriepoeder en peper door en schep er ook de bruine bonen en ananasstukjes door en laat dit nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
Vrijdag
  • Pikante kaasschotel*
  • Gebakken aardappelen
  • Witlofsalade
8 plakken belegen kaas
8 plakken ham
100g champignons
1 blikje tomatenpuree
boter
3 eetlepels bloem
3dl melk
peper
zout
2 kleine uien
paneermeel
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Verhit 25 gram boter in een pan en fruit hierin de uien lichtbruin.
  • Voeg dan de champignons toe en laat het 5 minuten zachtjes stoven.
  • Verhit in een andere pan 30 gram boter en roer er de bloem door.
  • Giet er dan al roerend beetje voor beetje de melk erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Roer er dan de tomatenpuree door.
  • Schep een klein beetje van de saus door de champignons.
  • Beleg elke plak ham met een plak kaas, verdeel er het champignonmengsel over en strooi er 1 eetlepel paprikapoeder over.
  • Maak van deze plakken rolletjes en leg deze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Verdeel de rest van de saus over de rolletjes en strooi er wat paneermeel over.
  • Leg hier en daar een vlokje boter.
  • Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 06-01-2008
Hits: 712
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig