Volg ons via
 
 

Weekmenu week 3 2008

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

  Maandag

Aardappel-preischotel

1kg aardappels
0,5dl melk
500g prei
500g gehakt
boter
1 ui
2 teentjes knoflook
200g champignons
peper
zout
2 theelepels kerriepoeder
1 ei
1 eetlepel melk
100g geraspte kaas
paneermeel
Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Maak de ui en knoflookteentjes schoon en hak ze fijn.
  • Maak de prei schoon en snij deze in ringen.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • Verhit een beetje boter in de pan en bak hierin het gehakt rul en voeg dan de ui, knoflook en champignons toe en laat dit even mee bakken.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin het gehaktmengsel.
  • Doe wat boter in de pan (waar het gehakt ingezeten heeft) en bak hierin een paar minuten de prei en de kerrie.
  • Schep dit op het gehaktmengsel.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, een klontje boter, wat zout en peper door.
  • Schep de aardappelpuree op de prei.
  • Klop het ei los met 1 eetlepel melk en giet dit over de prei.
  • Strooi de geraspte kaas en wat paneermeel erover.
  • Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Dinsdag
  • Oosterse rijstschotel*
300g rijst
350g hamlappen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blikje ananas
6 bolletjes gember
1 eetlepel ketjap
boter
75g pinda's
1 theelepel kerriepoeder
zout
peper
50g taugé
  • Snij het vlees in blokjes en bestrooi het met wat peper en zout.
  • Pel de ui en de knoflookteentjes en hak ze fijn.
  • Laat de ananas uitlekken en snij deze in stukjes.
  • Snij de gemberbolletjes fijn.
  • Was de taugé en laat deze goed uitlekken.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze uitlekken.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de blokjes vlees mooi bruin en gaar.
  • Voeg dan de knoflook en de ui toe en bak deze even mee.
  • Roer de kerriepoeder door het vlees en voeg dan de ananas, gember en de ketjap toe.
  • Schep de rijst door het vleesmengel en schep alles goed door elkaar.
  • Roer dan de taugé en de pinda's door het rijstgerecht.
  • Laat alles goed warm worden.
Woensdag
  • Wittekool met shoarma
  • Aardappelpuree
1kg aardappelen
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
1 witte kool (ongeveer 750 gram)
1 ui
400g shoarmavlees
boter
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Maak de ui schoon en snipper.
  • Maak de kool schoon en snijdt deze in fijne reepjes.
  • Verhit wat boter in een pan en bak hierin het shoarmavlees 5 minuten.
  • Voeg dan de kool en de ui toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee tot de kool beetgaar is.
  • Verwarm in een steelpan de melk.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper, zout en nootmuskaat door.
  • Schep dan het vlees - koolmengsel door de aardappelpuree.
Donderdag
  • Aardappel-champignonschotel
  • Biefstuk
11kg aardappelen
250g grote champignons
1 bekertje crème fraiche
150g geraspte oude kaas
peper
zout
paprikapoeder
2 eetlepels gehakte bieslook
  • Schil de aardappelen, snijdt ze in plakjes en was deze.
  • Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes 5 minuten en giet ze dan af.
  • Maak de champignons schoon en snijdt de steeltjes eruit.
  • Doe de crème fraiche in een kom en meng er de kaas, peper, zout, een beetje paprikapoeder, het bieslook door.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Vul de champignonhoedjes met dit kaasmengsel en leg de gevulde champignons in de ovenschaal.
  • Verdeel de aardappelplakjes over de champignons.
  • Giet de rest van het kaasmengsel erover en zet de schaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Vrijdag
  • Broccolischotel
  • Kipfilet
750g broccoli
750g aardappelen
zout
peper
2 grote tomaten
  • Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in plakjes.
  • Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes in ongeveer 5 - 8 minuten. Giet ze dan af.
  • Maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes.
  • Kook de broccoli roosjes in ongeveer 5 minuten in een pan met een beetje water en zout beetgaar.
  • Laat de roosjes dan uitlekken.
  • Ontvel de tomaten en snijdt ze in plakjes.
  • Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelplakjes.
  • Verdeel de broccoli over de aardappelplakjes en dek af met de plakjes tomaat.
  • Strooi de kaas erover en zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200C

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 13-01-2008
Hits: 691
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig