Volg ons via
 
 

Weekmenu week 5 2008

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Wortelen*
  • Gekookte aardappelen
  • Varkenslapjes
1kg winterwortels
50g boter
2 eetlepels gehakte peterselie
1dl bouillon
peper
zout
sap van een halve citroen
  • Schil de wortels en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin onder regelmatig omscheppen de plakjes wortel met de peterselie 10 minuten.
  • Voeg dan de bouillon, citroensap, wat peper en zout toe en breng dit aan de kook.
  • Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat het gerecht in ongeveer 15 minuten gaar koken.
Dinsdag
  • Shoarmaschotel*
  • Rijst
1 krop ijsbergsla
1kg shoarmavlees
ananassap
1 bekertje zure room
1 eetlepel olie
  • Maak de sla schoon en snijd deze in reepjes.
  • Laat de ananas uitlekken.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin het shoarmavlees 10- 15 minuten.
  • Roer dan de ananasstukjes erdoor en bak deze even mee.
  • Schep dan de sla erdoor en de zure room.
  • Laat alles goed warm worden.
  • Lekker met rijst.
Woensdag
  • Bietenstamppot met spekjes en kaas
1kg aardappelen
4 gekookte bietjes
zout
peper
1dl melk
200g spekblokjes
2 uien
100g geraspte belegen kaas
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Rasp de bietjes en leg ze als de aardappelen bijna gaar zijn bovenop de aardappelen (om warm te worden).
  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit.
  • Voeg de uien toe en bak deze even mee.
  • Verwarm in een steelpan de melk.
  • Giet de aardappelen met de bieten af en stamp ze fijn.
  • Roer de warme melk en wat peper door de stamppot en schep dan het spek - uienmengsel en de kaas erdoor.
Donderdag
  • Aardappel-preigratin
  • Kipfilet
1kg aardappelen
zout
peper
1 theelepel kerriepoeder
750g prei
200g ham
2 teentjes knoflook
1 bekertje crème fraiche
150g geraspte belegen kaas
  • Maak de prei schoon, snijdt deze in ringetjes en was deze.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in vieren
  • Kook de aardappelen in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Leg als de aardappelen bijna gaar zijn de preiringetjes erboven op.
  • Snijdt de ham in blokjes.
  • Pel de knoflookteentjes en pers ze uit.
  • Roer de knoflook, peper en kerriepoeder door de crème fraiche.
  • Giet de aardappelen met de prei af en schep er de blokjes ham door.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin het aardappel - preimengsel.
  • Verdeel hier de crème fraiche over en strooi er de kaas over.
  • Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Vrijdag
  • Bacon met appel en ui
  • Sperzieboontjes
  • Gebakken aardappeltjes
40g boter
8 dikke plakken bacon van ongeveer 50 gr per stuk
2 uien
2 rode zure appels
peper
  • Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
  • Was de appels, boor de klokhuizen er uit en snijd de appels in plakken.
  • Verhit de helft van de boter in een pan en bak hierin de plakken bacon aan beide kanten mooi bruin.
  • Haal dan de bacon uit de pan.
  • Fruit in het achtergebleven bakvet de uienringen glazig.
  • Voeg dan de rest van de boter toe en schep de plakken appel door de uienringen.
  • Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en smoor de appel en ui in 10 minuten gaar.
  • Schep alles halverwege een keer om, leg dan de plakken bacon er boven op en strooi er een beetje peper over.
  • Serveer dit gerecht in de pan.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 26-01-2008
Hits: 885
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig