Volg ons via
 
 

Weekmenu week 9 2008

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Shoarma met broccoli
  • Aardappelpuree
400g shoarma vlees
150g spekreepjes
1 ui
400g broccoli
  • Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes.
  • Was de roosjes en laat ze uitlekken.
  • Maak de ui schoon en snipper hem.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit.
  • Voeg het shoarmavlees toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Doe dan de ui erbij en laat deze eventjes meebakken.
  • Voeg dan de broccoli toe en laat het nog 5 minuten bakken.
  • Lekker met aardappelpuree.
Dinsdag
  • Runderlapjes met erwten
  • Rijst
750g runderlappen
50g boter
2 uien
2 winterwortelen
1 prei
200g doperwtjes (diepvries)
1 blik kikkererwten
blikje tomatenpuree
1 bouillonblokje
peper
zout
chilipoeder
  • Snij het vlees in dobbelstenen en strooi er wat peper en zout over.
  • Verhit in een pan de boter en bak hierin het vlees mooi bruin.
  • Maak de uien schoon en snijd ze in stukjes.
  • Maak de wortels schoon en snijd ze in stukjes.
  • Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
  • Voeg de uien, wortels en de prei bij het vlees en laat dit even meebakken.
  • Voeg dan de tomatenpuree, het bouillonblokje en 1 deciliter water toe.
  • Laat dit 2 uur zachtjes stoven.
  • Voeg de laatste 15 minuten de doperwten, kikkererwten en wat chilipoeder toe.
  • Lekker met rijst.
Woensdag
  • Stamppot rode kool
  • Speklapjes
1kg aardappelen
zout
peper
nootmuskaat
2dl melk
50g boter
750g rode kool
1 ui
scheutje azijn
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Maak ondertussen de kool schoon en snijdt deze heel fijn.
  • Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
  • Maak de melk warm.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Roer de warme melk, peper, nootmuskaat en de boter door de aardappelpuree.
  • Schep dan de rode kool en het ui erdoor.
  • Roer er nog een scheutje azijn door.
Donderdag
  • Aardappel tonijnburgers
  • Gemengde salade
600g aardappelen
zout
peper
1 blikje tonijn
1 blikje ansjovis
4 lente-uitjes
2 eetlepels gehakte peterselie
3 eetlepels zure room
geraspte schil van een halve citroen
bloem
olie
paprikapoeder
  • Schil de aardappelen en kook ze in een pan met een beetje water gaar.
  • Laat de tonijn uitlekken en snijdt ze in stukjes.
  • Snijdt de ansjovisfilets in kleine stukjes.
  • Maak de lente uitjes schoon en snijdt ze in stukjes.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en schep er de tonijn, ansjovis, lente-uitjes, zure room en de citroenschil door.
  • Vorm van het mengsel 8 porties en geef elk portie de vorm van een hamburger.
  • Wentel de burgers door wat bloem.
  • Verhit wat olie in een pan en bak hierin de aardappel tonijnburgers aan beide kanten goudbruin.
  • Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier, leg ze dan op een schaal en bestrooi ze met wat paprikapoeder.
Vrijdag
  • Witte bonen
  • Gekookte aardappelen
  • Saucijsjes
2 eetlepels olie
2 uien
2 teentjes knoflook
½ theelepel bonenkruid
mespunt saliepoeder
1 ½ blik witte bonen in tomatensaus
6 eetlepels pikante tomatenketchup
peper
zout
  • Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze.
  •  Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook goudgeel.
  • Voeg dan het bonenkruid en saliepoeder toe en schep er dan de bonen in tomatensaus door.
  • Laat de bonen goed warm worden, schep er dan de ketchup door en breng het gerecht zonodig nog op smaak met peper en zout.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 24-02-2008
Hits: 948
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig