Volg ons via
 
 

Weekmenu week 13 2008

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Spinazieschotel
1kg aardappelen
1dl melk
zout
peper
nootmuskaat
750g spinazie
4 eieren
150g ham
100g geraspte kaas
  • Schenk water in een steelpan, breng dit aan de kook en kook hierin 5 minuten de eieren.
  • Laat de eieren onder koud stomend water afkoelen en pel ze.
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een beetje water met zout gaar.
  • Zoek de spinazie uit, was ze en laat ze in een pan met een beetje zout en het aanhangende water slinken.
  • Laat de spinazie goed uitlekken en strooi er wat nootmuskaat over.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin de spinazie.
  • Leg hierop de eieren.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door.
  • Schep de aardappelpuree boven op de eieren in de ovenschaal.
  • Snij de ham in blokjes en leg verdeel deze over de aardappelpuree.
  • Strooi er de geraspte kaas over en zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Dinsdag
  • Spaghetti Bolognese
500g spaghetti
2 eetlepels olie
2 uien
2 teentjes knoflook
500g rundergehakt
zout
peper
1 rode paprika
300g tomaten
1 blikje tomatenpuree
6 eetlepels Worchestershiresauce
geraspte kaas
  • Maak de uien schoon en snipper ze.
  • Pel de knoflookteentjes en pers deze uit.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg dan wat peper en zout toe.
  • Roer dan de tomaten, het tomatenpuree en de worcestersaus toe.
  • Laat de saus 10 zachtjes minuten zachtjes koken.
  • Geef de saus apart bij de spaghetti.
  • Geef er geraspte kaas bij.
Woensdag
  • Aardappelsalade met haring
1 pot haringrugjes
1 augurk
0,5dl mayonaise
0,5dl crème fraîche
1 eetlepel mosterd
2 zoetzure appels
citroensap
500g aardappels
zout
peper
2 eetlepels gehakte bieslook
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Laat ze afkoelen en snijdt ze in blokjes.
  • Laat de haringrugjes en de stukjes ui die in de pot zitten uitlekken.
  • Snijdt de augurk in kleine blokjes.
  • Roer in een kom de mayonaise, mosterd en de crème fraîche door elkaar.
  • Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijdt ze in stukjes.
  • Meng in een schaal de haringrugjes met de stukjes ui, blokjes augurk, aardappelblokjes en appelstukjes door elkaar.
  • Schep hier het mayonaise mengsel door en bestrooi het met peterselie.
Donderdag
  • Aardappelen met bacon
  • Kropsla met kaas
  • Gehaktballen
1kg aardappelen
zout
nootmuskaat
1dl melk
150g dungesneden bacon
gedroogde tijmblaadjes
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetjes water en zout 10 minuten.
  • Giet de aardappelen af en snijd ze in plakjes.
  • Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelplakjes.
  • Besrooi het met een beetje nootmuskaat.
  • Maak de melk warm en giet dit in de ovenschaal bij de aardappelen.
  • Bedek de schaal met baconplakjes en strooi er wat tijmblaadjes over.
  • Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Vrijdag
  • Broccolischotel
  • Hamlappen
750g broccoli
750g aardappelen
zout
peper
2 grote tomaten
geraspte kaas
  • Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in plakjes.
  • Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes in ongeveer 5 - 8 minuten.
  • Giet ze dan af.
  • Maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes.
  • Kook de broccoli roosjes in ongeveer 5 minuten in een pan met een beetje water en zout beetgaar.
  • Laat de roosjes dan uitlekken.
  • Ontvel de tomaten en snijdt ze in plakjes.
  • Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelplakjes.
  • Verdeel de broccoli over de aardappelplakjes en dek af met de plakjes tomaat.
  • Strooi de kaas erover en zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-03-2008
Hits: 702
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig