Volg ons via
 
 

Lowbudget maandmenu April

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

1 April
  • Gevulde kipfilet*
  • Spinazie
  • Gebakken krielaardappelen
4 enkele kipfilets,50 gr.Roquefort,peper,zout,50 gr.margarine

Snijd 4 kipfilets met een scherp mes open zodat er een zakje ontstaat.Verdeel 50 gr.Roquefort in vieren en vul hiermee de kipfilet.Steek het vlees met een cocktailprikker dicht.Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze in 50 gr.margarine in 15 minuten bruin en gaar.

2 april
  • Tartaartjes
  • Tuinbonen*
  • Aardappelen
4 kg tuinbonen,zout,100 gr.mager rookspek,1 ui,bonekruid

Dop 4 kg tuinbonen en kook ze in weinig water met zout in 15 minuten gaar.Bak 100 gr.in blokjes gesneden mager rookspek bruin.Fruit 1 kleingesneden ui mee.Schep dit door de gare bonen en strooi er wat bonekruid over.

3 April
  • Rookworstschotel*
  • Witte kool
1 ui,30 gr.margarine,1 rode paprika,peper,1 1/2 kg aardappelen,1 rookworst,2 kleingesneden tomaten,1 1/2 dl bouillon,50 gr.geraspte kaas

Fruit 1 kleingesneden ui in 30 gr.margarine.Bak 1 in blokjes gesneden rode paprika en wat peper mee.Voeg de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen,1 in plakken gesneden rookworst,2 kleingesneden tomaten en 1 1/2 dl bouillon toe.Kook het gerecht in 20 minuten gaar.Strooi er 50 gr.geraspte kaas over.

4 April
  • Herbergsoep*
  • Sucadelappen
  • Bloemkool
  • Aardappelen
50 gr.ontbijtspek,200 gr.soepgroenten,1 ltr.bouillon,peterselie

Bak 50 gr.ontbijtspek langzaam bruin.Voeg 200 gr.soepgroenten toe en bak deze even mee.Giet er 1 ltr.bouillon bij en kook de soep 10 minuten.Strooi kleingesneden peterselie erover.

5 April
  • Gehakt met noten*
  • Rode kool met rozijnen
  • Gekookte aardappelen
300 gr.gehakt,2 sneetjes brood,melk,50 gr.noten, peper,zout,paprikapoeder,45 gr.margarine

Maak 300 gr.gehakt aan met 2 sneetjes in melk geweekt brood,50 gr.gehakte noten,peper,zout en paprikapoeder.Vorm er 4 platte schijven van en bak ze in 45 gr.margarine in 10 minuten bruin en gaar.

6 April
  • Viscurry*
  • Gemengde salade
  • Rijst
1 ui,1 el kerrie,1 teentje knoflook,45 gr.margarine,500 gr.kabeljauwfilet,1 appel,25 gr.kokos,3 el bloem,4 dl bouillon,1 dl yoghurt

Fruit 1 kleingesneden ui met 1 el kerrie en 1 uitgeperst teentje knoflook in 45 gr.margarine.Voeg 500 gr.in blokjes gesneden kabeljauwfilet,1 in blokjes gesneden appel en 25 gr.kokos toe en bak dit even mee.Strooi er 3 el bloem over en warm dit goed door.Voeg 4 dl bouillon toe en laat dit 10 minuten sudderen.Roer er 1 dl yoghurt door en warm de curry goed door.

7 April
  • Hamlappen
  • Venkel met champignons*
  • Gekookte aardappelen
750 gr.venkel,zout,250 gr.champignons,30 gr.margarine,1 el bloem,1/2 dl koffiemelk,peper,paprikapoeder

Kook 750 gr.gesneden venkel in water met zout in 20 minuten gaar.Bak 250 gr.gesneden champignons in 30 gr.margarine.Strooi er 1 el bloem over en warm dit goed door.Giet er 1/2 dl koffiemelk bij.Maak de champignonsaus op smaak met peper,zout en paprikapoeder en schep hem op de gare groente.

8 April
  • Maaltijd-kippensoep*
  • Kaastosti
1 pakje kippensoep,100 gr.ham,15 gr.margarine,2 aardappelen,200 gr.soepgroenten

Maak van 1 pakje kippensoep 1 liter soep.Bak 100 gr.kleingesneden ham in 15 gr.margarine.Voeg 2 in blokjes gesneden aardappelen en 200 gr.soepgroenten met een scheutje water toe.Smoor het geheel 15 minuten.Roer het mengsel door de soep.

9 April
  • Kalfslappen met citroensaus*
  • Worteltjes
  • Gekookte aardappelen
500 gr.kalfslappen,peper,zout,45 gr.margarine,2 1/2 dl bouillon,1/2 citroen,2 el bloem,1/2 dl yoghurt

Wrijf 500 gr.kalfslappen in met peper en zout.Bak het vlees in 45 gr.margarine bruin.Voeg 2 1/2 dl warme bouillon en de schil van 1/2 citroen toe en stoof het vlees 1 uur.Bind het vocht met 2 el aangemengde bloem en roer er het sap van 1/2 citroen en 1/2 dl yoghurt door.

10 April
  • Kippenlevers*
  • Gestoofde prei
  • Spaghetti
2 uien,1 teentje knoflook,45 gr.margarine,300 gr.kippenlevers,1 rode paprika,1 tl mosterd,peper, zout

Fruit 2 kleingesneden uien en 1 uitgeperst teentje knoflook in 45 gr.margarine.Bak 300 gr.kippenlevers snel mee.Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika,1 tl mosterd,peper en zout toe.Stoof het geheel in 10 minuten gaar.

11 April
  • Vleesrolletjes*
  • Spitskool met sesamzaad
  • Gekookte aardappelen
200 gr.gehakt,2 augurken,1 kleine ui,peper,zout, paprikapoeder,8 plakjes ontbijtspek,45 gr.margarine

Maak 200 gr.gehakt aan met 2 kleingesneden augurken,1 geraspt uitje,peper,zout en paprikapoeder.Vorm er 4 rolletjes van.Wikkel ieder rolletje in 2 plakjes ontbijtspek en steek dit vast met een cocktailprikker.Bak de rolletjes in 45 gr.margarine in 15 minuten bruin en gaar.

12 April
  • Speklappen met barbecuesaus*
  • Rode bietensalade
  • Gekookte aardappelen
400 gr.speklappen,peper,zout,25 gr.margarine,1/3 pot mangochutney,1/2 el maizena,citroensap,tomatenketchup

Wrijf 400 gr.speklappen in met peper en zout.Bak het vlees in 25 gr.margarine in 20 minuten bruin en gaar.Breng 1/3 pot mangochutney met 1 dl water aan de kook.Bind de saus met 1/2 el aangemengde maizena.Maak de saus op smaak met citroensap en wat tomatenketchup.

13 April
  • Gestoofde riblappen
  • Postelein*
  • Gekookte aardappelen
1 3/4 kg postelein,zout,50 gr.mager rookspek,1 el aardappelmeel

Maak de postelein schoon en snijd de groente klein. Kook de postelein met aanhangend water en wat zout in 10 minuten gaar.Bak 50 gr.in blokjes gesneden mager rookspek bruin.Bind het vocht van de postelein met 1 el aangemengd aardappelmeel en schep de spekblokjes erdoor.

14 April
  • Kalkoenrollade
  • Gemengde salade
  • Pilafrijst*
1 ui,30 gr.margarine,400 gr.rijst,8 dl bouillon,1 pakje kerriesaus,1 pot kersen zonder pit

Fruit 1 kleingesneden ui in 30 gr.margarine.Voeg 400 gr.rijst toe en bak de rijst mee tot de korrels glanzen.Giet er 8 dl bouillon bij en kook de rijst in 20 minuten gaar.Maak 1 pakje kerriesaus volgens de gebruiksaanwijzing.Geef de saus en een schaaltje kersen zonder pit er apart bij.

15 April
  • Spiezen*
  • Wortelen met peterselie
  • Gebakken krielaardappelen
200 gr.varkenshaas,2 bananen,50 gr.ontbijtspek,peper en zout

Snijd 200 gr.varkenshaas in blokjes.Snijd 2 gepelde bananen in dikke plakken en wikkel ieder stuk in 1/2 plakje ontbijtspek.Rijg de blokjes vlees en de stukken banaan aan spiezen.Leg ze 10 minuten onder de grill of bak ze in de koekenpan.Bestrooi het vlees met peper en zout.

16 April
  • Vlees met ananas*
  • Gestoofde andijvie met geraspte kaas
  • Aardappelen
1 blikje ananasstukjes,2 el ketjap,1 el azijn,1 ui,peper, zout,300 gr.hamlappen,30 gr.margarine,aardappelmeel

Maak een marinade van 2 el ananassap,2 el ketjap,1 el azijn,1 kleingesneden ui,peper en zout.Snijd de hamlappen in blokjes en laat het vlees 1 uur op een koele plaats in de marinade staan.Dep het vlees droog en bak het in 30 gr.margarine bruin.Voeg de marinade en 1 dl water toe en stoof het vlees 15 minuten.Roer de ananasstukjes erdoor en bind het vocht met aangemengd aardappelmeel.

17 April
  • Hamschnitzel*
  • Spinazie a la creme
  • Aardappelen
4 plakken ham a 50 gr.4 plakken kaas,1 ei,bloem,paneermeel,60 gr.margarine

Leg op 4 plakken ham van 50 gr.een plak kaas.Vouw de ham dubbel.Klop in een diep bord 1 ei los.Haal de plakken ham door de bloem en dan door het ei. Wentel ze daarna door paneermeel.Bak de hamschnitzels in 60 gr.margarine aan beide zijden bruin.

18 April
  • Hamburger*
  • Doperwtjes
  • Gebakken aardappelen
4 hamburgers,20 gr.margarine,4 augurken,1 tomaat, 1 ui, tomatenketchup

Bak 4 hamburgers in 20 gr.margarine bruin en gaar. Snijd 4 augurken klein,snijd 1 tomaat in plakken en 1 ui in ringen.Verdeel de augurken,de tomaat en de uienringen over de hamburgers.Geef er tomatenketchup bij.

19 April
  • Kapucijners met spekjes
  • Andijviesalade met appel
  • Aardappelen
  • Chocoladehavermoutvla*
20 gr.snelkokende havermout,7 1/2 dl melk,20 gr.custard,30 gr.cacao,60 gr.suiker

Kook 20 gr.snelkokende havermout 10 minuten in de melk.Maak een glad papje van 20 gr.custard,30 gr.cacao,60 gr.suiker en wat melk.Giet het mengsel bij de hete melk en kook de vla nog 1 minuut.Laat de vla afkoelen.

20 April
  • Omelet
  • Kropsla met taugé en paprika zoetzuur
  • Nasi goreng
  • Koffie met koffiebroodje*
1/2 pak broodmix,30 gr.rozijnen,20 gr.oranjesnippers,abrikozenjam

Maak van 1/2 pak broodmix deeg volgens de gebruiksaanwijzing.Laat het deeg 15 minuten rijzen.Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap en strooi er 30 gr.rozijnen met 20 gr.oranjesnippers op.Rol de deeglap op.Snijd de rol in plakken van 2 1/2 cm en leg ze op een ingevet bakblik.Laat ze 30 minuten rijzen.Bak de koffiebroodjes 25 minuten in een hete oven 220C en bestrijk ze warm met abrikozenjam.

21 April
  • Paté van het huis*
  • Rosbief
  • Bloemkool
  • Aardappelen
150 gr.smeerleverworst,2 augurken,1 el paprika zoetzuur,1 el slasaus,peper

Roer 150 gr.smeerleverworst zacht.Meng er 2 kleingesneden augurken,1 el kleingesneden paprika zoetzuur,1 el slasaus en wat peper door.Doe de paté in een schaaltje en geef er augurken en toost bij.

22 April
  • Gebakken lever met uienringen
  • Raapstelen met kaas*
  • Aardappelen
1 3/4 kg raapstelen,zout,nootmuskaat,50 gr.belegen geraspte kaas,aardappelmeel

Maak de raapstelen schoon en snijd de groente klein.Kook de raapstelen met aanhangend water en zout in 15 minuten gaar.Roer er wat nootmuskaat en 50 gr.belegen geraspte kaas door.Bind het vocht met wat aangemengd aardappelmeel.

23 April
  • Paprikasoep*
  • Karbonades met mosterd
  • Andijvie a la creme
  • Aardappelen
1 ui,1 groene paprika,1 teentje knoflook,30 gr.margarine,7 1/2 dl tomatensap,1 bouillontablet,peper,zout

Smoor 1 kleingesneden ui,1 in blokjes gesneden groene paprika en 1 uitgeperst teentje knoflook in 30 gr.margarine.Voeg tomatensap en bouillontablet toe en kook de soep nog 5 minuten.Maak de soep op smaak met peper en zout.

24 April
  • Spaghettischotel*
  • Komkommersalade
400 gr.spaghetti,1 ui,30 gr.margarine,250 gr.gehakt,250 gr.champignons,1 blikje tomatenpuree,1 dl bouillon, peper,paprikapoeder,zout,1 pakje kaassaus

Kook de spaghetti gaar.Fruit 1 kleingesneden ui in 30 gr.margarine.Voeg 250 gr.gehakt toe en bak dit gaar en rul.Doe er 250 gr.champignons,1 blikje tomatenpuree en 1 dl bouillon bij.Maak de gehaktsaus op smaak met peper,zout en paprikapoeder.Maak 1 pakje kaassaus volgens de gebruiksaanwijzing.Schep de helft van de spaghetti in een ovenvaste schaal,verdeel de gehaktsaus erover en dek dit af met de rest van de spaghetti.Giet de kaassaus erover en zet de schotel 25 minuten in een matig hete oven 175C.

25 April
  • Tartaartjes met jachtsaus*
  • Bietjes
  • Aardappelen
4 tartaartjes,peper,zout,60 gr.margarine,1 ui,10 gr.margarine,100 gr.champignons,1 pakje bruine saus,2 el tomatenketchup

Bestrooi de tartaartjes met peper en zout en bak ze in 60 gr.margarine bruin.Fruit 1 kleingesneden ui in 10 gr.margarine.Voeg 100 gr.in plakken gesneden champignons toe en bak ze even mee.Maak 1 pakje bruine saus klaar.Roer het champignonmengsel en 2 el tomatenketchup door de saus.

26 April
  • Kaasfondue*
  • Rauwkostschotel
  • Stokbrood
2 dl bouillon,2 dl melk,400 gr.geraspte kaas,1 el maizena,paprikapoeder,peper,peterselie,sherry

Verwarm 2 dl bouillon met 2 dl melk.Voeg al roerend 400 gr.geraspte kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.Bind de fondue met 1 el aangemengde maizena.Maak de fondue op smaak met paprikapoeder,peper,kleingesneden peterselie en een scheutje sherry.

27 April
  • Wiener schnitzel
  • Doperwten met mais
  • Patates frites
  • Rabarberpudding*
750 gr.rabarber,stukje citroenschil,suiker,8 blaadjes gelatine

Kook 750 gr.schoongemaakte rabarber met een stukje citroenschil in 10 minuten gaar.Maak het moes op smaak met suiker.Los 8 geweekte blaadjes gelatine op in de hete rabarber.Giet de massa in een met water omgespoelde vorm en laat hem opstijven.Geef er vanillevla bij.

28 April
  • Rollade
  • Chinese koolsalade*
  • Gebakken aardappelen
400 gr.Chinese kool,3 el azijn,1 el slasaus,1/2 tl mosterd,1 tl honing,zout,1/2 bos radijs

Maak 400 gr.Chinese kool schoon en snijd de groente in dunne repen.Maak een sausje van 3 el azijn,1 el slasaus,1/2 tl mosterd,1 tl honing en zout.Schep het sausje en 1/2 bos in plakken gesneden radijs door de kool.

29 April
  • Riblappen
  • Prei in de oven*
  • Aardappelen
1 1/2 kg prei,1 paprika,30 gr.margarine,zout,1 ei, 1 dl yoghurt,50 gr.geraspte kaas

Maak de prei schoon en snijd de groenten in ringen.Snijd 1 paprika in blokjes.Smoor de groenten 10 minuten in 30 gr.margarine met wat zout.Schep de groenten in een ovenvaste schaal.Klop 1 ei los met 1 dl yoghurt en 50 gr.geraspte kaas.Giet het mengsel over de groenten.Zet de schotel 20 minuten in een hete oven 200C.

30 April
  • Gemengde visschotel*
  • Volkorenbrood
slabladen,1/2 komkommer,4 tomaten,1 ui,2 el olie,2 el azijn,peper,zout,1 gestoomde makreel,1 blikje sardientjes,2 zure haringen

Leg op een schaal gewassen slabladen,1/2 in plakken gesneden komkommer,4 in parten gesneden tomaten en 1 in ringen gesneden ui.Besprenkel de groenten met een sausje van 2 el olie,2 el azijn,peper en zout.Schik tussen de groente 1 schoongemaakte gestoomde makreel,1 blikje uitgelekte sardientjes en 2 in repen gesneden zure haringen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 31-03-2008
Hits: 6561
Categorie: 
Low-Budget Maandmenu's
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig