Volg ons via
 
 

Weekmenu week 22 2008

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Sperziebonen met ham
  • Aardappelpuree
750 gr sperziebonen
zout
50 gr spekblokjes
1 ui
200 gr gekooke ham
2 eetl gehakte peterselie

Haal de boontjes af, was ze en breek ze een keer door midden. Kook de bonntjes in een pan met een klein beetje water en zout in 15-20 minuten gaar. Maa intussen de ui schoon en snipper hem. Snij de ham in reepjes. Bak de spekblokjes uit en bak dan de ui mee. Voeg dan de ham toe. Giet de sperziebonen af en meng deze bij het spek-ui mengsel. Bestrooi het geheel met gehakte peterselie.

Dinsdag
  • Spaghetti
  • Gehakt met uien en tomaten
600g gehakt
4 uien
50g boter
1 eetlepel witte wijnazijn
4 vleestomaten
3 eetlepels gehakte peterselie
peper
zout
paprikapoeder

Pel de uien en snipper ze. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin eventjes de uien. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg dan de azijn, tomaten, peterselie, peper, zout en wat paprikapoeder toe en laat het gerecht goed warm worden.

Woensdag
  • Italiaanse pastasalade
150g pasta ( macaroni of spaghetti)
2 appels
citroensap
3 augurken
200g fricandeau (vleeswaren)
1 bekertje crème fraiche
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel melk
2 eetlepels kruidenazijn
zout
1 eetlepel gehakte bieslook
1 eetlepel gehakte peterselie

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in stukjes. Besprenkel de stukjes appel met wat citroensap. Snijd de augurken in kleine stukjes. Snijd de fricnadeau in stukjes. Meng in een kom de crème fraiche, tomatenketchup, melk, azijn, snufje zout, bieslook en peterselie door elkaar. Doe de pasta in een schaal en meng er de appels, augurken en fricnadeau door. Schep het sausje door de pastasalade.

Donderdag
  • Perzikschotel met tonijn
  • Stokbrood
1 literblik perzikhelften
2 blikjes tonijn in olie
2 eetlepels gehakte selderij
75g geraspte kaas
10 olijven zonder pit
slasaus

Laat de perziken op een zeef uitlekken, bewaar het sap. Laat de tonijn uitlekken en doe deze in een kom. Snijdt de olijven in plakjes. Meng de plakjes olijven, selderij, de helft van de geraspte kaas en enkele lepels slasaus door de tonijn. Vet een ovenschaal in, giet er een scheutje perziksap in en leg hierin naast elkaar de perzikhelften. Vul de helften overvloedig met tonijnsalade en strooi er de rest van de geraspte kaas over. Zet de schaal 15 minuten in een voor verwarmde oven van 200 graden.

Vrijdag
  • Fruitige speklapjes
  • Gebakken aardappelen
  • Sperzieboontjes
750g speklapjes
zout
peper
50g boter
1 ui
2 appels
citroensap
150g gedroogde pruimen
2dl water
1dl zure room

Maak de ui schoon en snijd deze in ringen. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken. Besprenkel de appelplakken met wat citroensap. Vet een ovenschaal in. Bestrooi de speklapjes met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak hierin de speklapjes rondom bruin. Leg dan de speklapjes in de ovenschaal, giet de bakboter erover en leg de ui, appels en pruimen rondom de speklapjes. Leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Roer dan de zure room door het stoofvocht.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-05-2008
Hits: 938
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig