Volg ons via
 
 

Weekmenu week 24 2008

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Chinese kool uit de oven
  • Gekookte aardappelen
  • Tartaartjes
2 uien
1kg Chinese kool
1 courgette
4 tomaten
150g ham
4 eieren
1 bekertje creme fraice
100g geraspte kaas
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel djinten
peper
zout
50g boter

Maak de uien schoon en snipper ze. Maak de kool schoon, snijd hem in reepjes, was deze en laat ze uitlekken. Was de courgette en snijd hem in dunne plakjes. Snij de ham in blokjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Vet een ovenschaal in. Verhit de boter in een pan en fruit hierin een paar minuten de uien en de Chinese kool. Strooi er wat peper en zout over en schep de helft van de kool in de ovenschaal. Leg hierop de plakjes courgette, dan de hamblokjes, dan de rest van de kool en dan de tomatenplakjes. Roer de eieren, creme fraiche, kerrie, djinten en geraspte kaas door elkaar en schenk dit over de ovenschotel. Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Dinsdag
  • Macaronischotel met tonijn
400g macaroni
2 uien
1 rode paprika
100g champignons
boter
2 blikjes tonijn met groenten
100g geraspte kaas
100g ontbijtspekplakjes

Maak de uien schoon en snipper deze. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd deze in stukjes. Vet een ovenschaal in. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze uitlekken. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de uien eventjes. Voeg dan de paprika schoon en bak ook dit even mee. Voeg de tonijn toe en de macroni toe. Schep alles goed door elkaar en schep de macaroni in de ovenschaal. Leg er de plakjes ontbijtspek over en bestrooi het met de geraspte kaas. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Woensdag
  • Rijstsalade met doperwtjes en paprika
150g rijst
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
2 uien
3 eetlepels gehakte peterselie
1 blikje doperwten
3 eetlepels olijfolie
1,5 theelepel rode wijnazijn
0,5 theelepel mosterd
zout
peper

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst daarna goed uitlekken en afkoelen. Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in reepjes. Maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine reepjes. Maak de uien schoon en snipper deze. Laat de doperwtjes uitlekken. Meng in een schaal de bleekselderij, paprika, uien, peterselie en doperwten door elkaar en schep hier de rijst door. Roer in een kom de olie, azijn, mosterd en wat peper en zout door elkaar. Schep deze dressing door de rijstsalade.

Donderdag
  • Gebakken kabeljauwfilets
  • Aardappelkroketten
  • Sla
600g kabeljauwflets
1 eetlepel citroensap
zout
peper
2 eieren
8 eetlepels paneermeel
1dl olie

Verdeel de kabeljauwfilets in acht stukken. Sprenkel citroensap over de filets en laat ze 10 minuten liggen. Dep dan de vis droog met een stuk keukenpapier en bestrooi ze met wat zout en peper. Klop in een diep bord de eieren los en strooi op een ander bord het paneermeel. Haal de visfilets eerst door het ei en dan door paneermeel. Laat de vis op een koele plaats (niet in de koelkast) 20 minuten drogen. Verhit de olie in een pan en bak hierin de visfilets aan beide kanten mooi bruin en gaar.

Vrijdag
  • Karbonades met champignons-uiensaus
  • Gebakken aardappelen
  • Erwtjes en worteltjes
4 schouderkarbonades
zout
peper
paprikapoeder
50g boter
3 uien
250g champignons
1dl kookroom
2 eetlepels cognac

Maak de uien schoon en snijd deze in dunne ringen. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Strooi wat zout, peper en paprikapoeder over de karbonades. Verhit de boter in een pan en bak hierin de karbonades in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar en bruin. Haal dan de karbonades uit de pan, leg ze op en schaal en houd ze warm. Fruit in de achter gebleven bakboter de uien glazig. Voeg de champignons toe en gruit deze een paar minuten mee. Roer er dan de kookroom en cognac door en laat de saus iets inkoken. Giet de champignon - uiensaus over de karbonades.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 08-06-2008
Hits: 772
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig