Volg ons via
 
 

Weekmenu week 25

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • IJsbergstamppot met spekjes en kaas
1kg aardappelen
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
1 krop ijsbergsla
150g belegen kaas
150g spekblokjes
1 ui
1 klein blikje maïs

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de sla schoon, snijd deze in reepjes, was de slareepjes en laat ze uitlekken. Laat de maïs uitlekken. Maak de ui schoon en snipper deze. Snijd de kaas in blokjes. Bak in een pan de spekblokjes uit. Verwarm in een steelpan de melk. Voeg dan de ui toe en bak deze even mee. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper en nootmuskaat door. Schep de sla, spek - uienmengsel en de maïs door de aardappelpuree. Roer vlak voor het opdienen de kaasblokjes door de stamppot.

Dinsdag
  • Babi Pangang
  • Rijst
500g varkenslapjes
zout
peper
olie
2 uien
1 kopje water
1 half kopje bruine suiker
sap van 1 citroen
2 theelepels bakgember
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepel tomatenketchup
0,5 theelepel sambal oelek

Snij het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en zout. Maak de uien schoon en snipper ze.Pel de knoflook en hak ze fijn. Verhit wat olie in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin en gaar. Voeg de uien toe en bak deze even mee. Voeg dan het water, suiker,citroensap, bakgember, knoflook, tomatenpuree, tomatenketchup en de sambal toe. Schep alles goed door elkaar en laat het goed warm worden.

Woensdag
  • Sperziebonensalade met ham en eieren
500g sperziebonen
zout
peper
8 aardappelen
4 eieren
300g ham
4 tomaten
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels azijn
4 eetlepels gehakte bieslook

Maak de sperziebonen schoon, breek ze een keer door midden en kook ze in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 10 - 15 minuten beetgaar. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelplakjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 10 minuten gaar. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes. Giet de sperziebonen af, doe ze in een vergiet, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Giet de aardappelplakjes af en laat ze afkoelen. Snijd de ham in blokjes. Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in reepjes. Doe de sperziebonen in een schaal en meng er de aardappelplakjes, plakjes ei, hamblokjes en tomaatreepjes door. Roer in een kommetje de olie, azijn, bieslook, wat peper en zout door elkaar en schep dit door de salade.

Donderdag
  • Gestoofde runderlappen
  • Bloemkool
  • Aardappelen
450g runderlappen
zout
peper
1 eetlepel mosterd
100g boter
0,5 laurierblad
2 kruidnagels
1 eetlepel azijn
1 eetlepel tomatenpuree

Wrijf de runderlappen in met wat peper, zout en mosterd. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg het laurierblad, kruidnagels, azijn, tomatenpuree en een scheutje water toe. Breng het geheel aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op depan en laat het vlees in 2,5 uur zachtjes gaar stoven. Keer het vlees tijdens het stoven af en toe en giet er zonodig nog een scheutje water bij.

Vrijdag
  • Provencaalse kipfilet
  • Gebakken aardappeltjes
  • Sla
½ courgette
250g haricots (dunne sperziebonen)
het groen van 1 prei
4 halve kipfilets
zout
peper
2 eetlepels olijfolie
50g boter
4 plakjes bacon (vleeswaren)
½ l tomatensaus
2 teentjes knoflook
1 theelepel tijm
2 tomaten

Was de courgette en snijd deze in blokjes. Maak de haricots schoon. Snijd uit het groen van de prei 4 lange repen. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Maak de champignons schoon, maar houd ze wel heel. Bestrooi de kipfilets met wat zout en peper. Verhit de olie en de boter in een pan en bak hierin de kipfilets in ongeveer 15 minuten bruin en gaar. Voeg op het laatst de bacon en champignons toe. Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook, voeg de haricots en de courgette toe en kook de groenten beetgaar. Doe de tomatensaus in een pan en voeg de knoflook, tijm en tomaten toe. Schep met een schuimspaan de haricots en de courgette uit de pan en laat ze op een vergiet even uitlekken. Leg de preirepen heel even in het kokende water waarin de haricots en courgette zijn gekookt zodat ze soepel worden. Verdeel de haricots in vier bosjes en bind elk bosje vast met een reep prei. Leg op elk bord een kipfilets, plakje bacon, een champignon, een bosjes haricots, een schepje courgetteblokjes en schep en verdeel er de tomatensaus over.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-06-2008
Hits: 884
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig