Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu tussen 20 en 25 week 31

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Boodschappenlijst:

Melk
Rijst
Eieren
Yoghurt
Vissticks
Champignons
1 komkommer
1 courgette
500 gr. witlof
Runderbouillonblokjes
500 gr. gekookte bietjes
Uien
Dille
Rozijnen
Bieslook
6 appels
Aardappelen
1 venkelknol
150 gr. wortelen
150 gr. spekblokjes
300 gr. varkenslapjes
1 blik gepelde tomaten



Maandag:
Appel - komkommersalade met gebakken aardappelen en vissticks.

Benodigdheden:
Aardappelen
75g rozijnen
1 komkommer
3 appels
citroensap
1 eetlepel olie
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt
zout/peper.

Schil,was en kook de aardappelen tot ze bijna gaar zijn.
Laat de aardappelen afkoelen en bak ze vervolgens met wat boter goudbruin.
Wel de rozijnen in een kommetje warm water en laat ze dan goed uitlekken.
Schil de komkommer en snijd hem in blokjes.
Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijdt de appels in partjes.
Besprenkel de appelpartjes met citroensap.
Was de komkommer en snijdt deze in blokjes.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de appelpartjes een paar minuten.
Strooi er dan de kerriepoeder over en voeg de rozijnen toe.
Doe dit mengsel in een kom en schep er de komkommerblokjes, mayonaise en yoghurt door.
Breng de salade zonodig nog op smaak met peper en zout.
Zet de salade tot gebruik in de koelkast.



Dinsdag:
Aardappelpuree met bietjes en eieren.

Benodigdheden:
1kg aardappelen
zout/peper
nootmuskaat
1dl melk
4 eieren
500g gekookte bietjes
1 ui
15g boter
15g bloem
0,5dl bouillon
1 eidooier

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.
Laat dan de eieren schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes.
Ontvel de bietjes en snijd ze in dunne plakjes.
Maak de ui schoon en snipper deze.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door.
Vet een ovenschaal in en schep hierin de aardappelpuree.
Leg de bietenplakjes dakpansgewijs op de aardappelpuree en verdeel hier de plakjes ei over.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
Roer er dan de bloem door en giet er beetje voor beetje de bouillon bij.
Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat en haal dan de pan van de hittebron.
Klop de eidooier door de saus en schep de saus over plakjes ei.
Leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie.
Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.



Woensdag:
Appelpannenkoeken.

Benodigdheden:
180 cc melk
180 cc water
360 cc bloem
2 eieren
een snufje zout
2 à 3 appelen
2 el suiker
2 tl kaneel

Basisbeslag voor 12 pannenkoeken met een diameter van 32 cm.
Voor alle pannenkoeken wordt eerst het beslag gemaakt.

Doe de melk en het water bij elkaar.
Roer de eieren en het zout erdoor.
De bloem toevoegen en roeren tot men een glad beslag heeft.
Boor de appels uit,schil ze daarna en snijd ze in dunne plakjes.
Vermeng de suiker met het kaneel en bestrooi hiermee de appelschijfjes.
Verhit een klontje boter in de koekenpan en giet er daarna met een maatlepel (b.v. opscheplepel soep) het beslag in.
Laat dit uitlopen en leg enkele plakjes appel op het beslag, druk ze er iets in, zodat de rand met wat beslag is bedekt.
Bak de pannenkoek aan één kant bruin en keer hem zodra de bovenkant droog is.
Bak dan de andere kant bruin. Bak op dezelfde manier de andere pannenkoeken.



Donderdag:
Stamppot rauwe witlof.

Benodigdheden:
1 kg aardappelen
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
500g witlof
150g spekblokjes

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
Maak de witlof schoon en snijdt deze in dunne reepjes.
Bak in een pan de spekblokjes uit.
Breng in een steelpan de melk aan de kook.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper en nootmuskaat door.
Schep de witlof en spekblokjes door de aardappelpuree.



Vrijdag:
Aardappel-groentetortilla.

Benodigdheden:
300 gram vastkokende aardappelen
1 ui
150 gram wortel
1 courgette
Enkele takjes bieslook
1 teentje knoflook
4 eieren
0,5 dl olijfolie
zout en peper

De aardappelen schillen, wassen en in dunne plakjes snijden.
Wortel dunschillen en in dunne plakjes snijden.
Ui versnipperen.
Knoflook en bieslook fijnhakken.
Courgette wassen en in dunne plakjes snijden.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Ovenplaat beleggen met bakpapier of lichtjes inboteren.
Eieren loskloppen met zout en peper.
Olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en hoge rand verhitten en daarin de groenten en kruiden zachtjes laten bakken.
De eierstruif erover doen en het geheel laten bakken tot men de onderkant van de tortilla los kan maken en de eierstruif bovenop niet helemaal vloeibaar meer is.
De tortilla op de bakplaat laten glijden en nog 15 minuten in de oven laten bakken



Zaterdag:
Venkelsoep.

Benodigdheden:
1 venkelknol (in blokjes gesneden)
1 blik gepelde tomaten
1 ui (fijngesneden)
1 eetlepel olijfolie
2 bouillonblokjes (runder)
peper en zout
verse dille ter garnering
2 Liter water

Verwarm de olijfolie in een soepketel en fruit hierin de ajuin en de venkel.
Voeg het water,de bouillonblokjes en de tomaten toe en breng aan de kook.
Laat 40 minuutjes koken met het deksel op de kookpot.
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
Garneer met wat verse dille.



Zondag:
Champignonrijst.

Benodigdheden:
200 gr rijst
300 gr varkenslapjes
50 gr boter
1 ui
250 gr champignons
zout
peper

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met wat zout en peper.
Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Als de rijst gaar is giet hem dan af en laat hem uitlekken.
Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
Voeg de ui toe en laat dit alles in 15 minuten gaar worden.
Voeg dan de champignons erbij en bak deze 5 minuten mee.
Schep dan de gare rijst door het ui-champignonmengsel.
Breng het op smaak met peper en zout.


Deze recepten komen van:

MSN: De lowbudget keuken

Clubs: Supergoedkope recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-07-2008
Hits: 2154
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig