Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu tussen 20 en 25 Euro week 32

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Melk
Rijst
Eieren
Aardappelen
2 rookworsten
1 rode paprika
150 gr.zure room
250.gr spekblokjes
1 blik bruine bonen
1 zak roerbak groente
400 gr.gekookte bietjes
3 appels
Pindasaus
400 gr.mie
1 kilo gehakt
700 gr.andijvie
4 plakken kaas
400 gr.macaroni
1 blik cornedbeef
1 blik doperwtjes
1 zakje nasikruiden
200 gr.geraspte kaas
1 blikje tomatenpuree
450 gr.diepvries sperciebonen



Maandag:
Mie-taart met spek en kaas.

Benodigdheden:
400 gr mie
zout/peper
2 uien
100 gr magere spekblokjes
2 teentjes knoflook
2 eieren
150 gr geraspte kaas.

In een pan met ruim kokend water en zout, mie koken volgens de gebruiksaanwijzing.
In een vergiet uit laten lekken.
Uien pellen en snipperen.
In een koekenpan de spekblokjes ongeveer 6 min zachtjes bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Ui toevoegen en 3 min meebakken.
Boven een kom de eieren breken en loskloppen met peper.
Springvorm van 24 cm invetten.
In een kom de mie spekmengsel, eimengsel en 3/4 van de kaas door elkaar scheppen.
Overdoen in de springvorm.
Rest van de kaas erover strooien.
Oven voorverwarmen op 225 graden.
In het midden van de oven de mietaart in ongeveer 25 min gaar bakken.
Uit de oven de rand van de springvorm verwijderen.
Lekker met een salade.



Dinsdag:
Stamppot bietjes met een balletje gehakt.

Benodigdheden:
1kg aardappelen
zout/peper
1 theelepel kaneel
1dl melk
1 appel
2 uien
400g gekookte bietjes
boter
gehakt.

Kruid het gehakt met wat peper/zout en een uitje en braad het gaar.
Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
Snij de bietjes in blokjes.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
Schil de appel en snijd hem in blokjes.
Bestrooi de tartaartjes met peper en zout.
Verhit wat boter in een pan, bak hierin de tartaartjes met de ui ringen.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Roer de melk, bietjes, appel, peper en kaneel erdoor.
Leg de tartaartjes met de ui ringen op de stamppot.



Woensdag:
Hartige pannenkoeken.

Basisbeslag pannenkoeken.
180 cc melk
180 cc water
360 cc bloem
2 eieren
een snufje zout

Doe de melk en het water bij elkaar.
Roer de eieren en het zout erdoor.
De bloem toevoegen en roeren tot men een glad beslag heeft.

Benodigdheden voor de vulling:
300 gr gehakt
1 zak basisroerbakgroenten (of zelf samenstellen)
1 zakje nasikruiden
pindasaus.

Bak een stapel pannenkoeken.
Rul het gehakt.
Roerbakgroenten erdoor bakken.
Nasikruiden erdoor (even laten wellen)

Pindasaus maken.
Eventueel iets pittiger maken met wat sambal.

Leg tenslotte de pannenkoeken op een bord..
Schep de vulling erop, doe de pindasaus erover,rol ze even op en eten maar.



Donderdag:
Andijvierolletjes met rookworst en aardappelpuree.

Benodigdheden:
700g andijvie
zout
1 rookworst
4 plakken kaas
paneermeel
boter
aardappelen
melk

Kook de aardappelen en stamp deze met wat gekookte melk tot een puree.
Haal de grote bladeren van de andijviekrop af en was deze.
Kook in een pan met een beetje water en zout de andijviebladeren 10 minuten.
Laat ze daarna goed uitlekken.
Snijd de rookworst in vier stukken en rol elke stuk in een plak kaas.
Rol er dan de andijviebladeren om heen.
Vet een ovenschaal in en leg hierin de andijvierolletjes in.
Strooi er wat paneermeel over en leg hier en daarna een klontje boter.
Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.



Vrijdag:
Bruine bonen met appel en ui en gekookte rijst.

Benodigdheden:
Rijst
150g spekblokjes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
2 appels
citroensap
1 eetlepel paprikapoeder
1 blik bruine bonen.

Kook de rijst gaar.
Pel de uien en de knoflookteentjes en snipper deze.
Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine reepjes.
Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in stukjes.
Besprenkel de appelstukjes met citroensap.
Doe de bruine bonen in een vergiet, spoel deze af onder de koude kraan en laat deze dan uitlekken.
Bak in een pan de spekblokjes uit.
Doe dan de uien, knoflook en paprika erbij en bak deze een paar minuten mee.
Voeg dan de appels en paprikapoeder toe en bak dit een paar minuten mee.
Schep dan de bruine bonen erdoor en laat het gerecht goed warm worden.



Zaterdag:
Sperciebonensoep.

Benodigdheden:
450g sperziebonen
3 aardappelen
1 takje bonenkruid
6dl runderbouillon (tablet)
3 eetlepels bloem
150g zure room
zout/peper
1 rookworst
2 eetlepels gehakte peterselie.

Maak de sperziebonen schoon,was ze en snijd ze in stukjes.
Schil de aardappelen,was ze en snijd ze in blokjes.
Doe de bouillon,aardappelen,sperziebonen en bonenkruid in een pan,breng dit aan de kook en laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
Haal het takje bonenkruid uit de soep en breng de soep op smaak met peper en zout.
Roer de bloem door de zure room en bind hiermee de soep.
Snijd de rookworst in plakjes en laat deze warm worden in de soep,maat laat de soep niet meer koken.
Bestrooi de soep vlak voor het opdienen met de peterselie.



Zondag:
Macaroni met cornedbeef en doperwtjes.

Benodigdheden:
400 gr macaroni,
250 gr in kleine blokjes gesneden cornedbeef ( uit blik )
250 gr gare doperwtjes ( uit blik )
2 eieren
2 dl melk
2 eetl tomatenpuree
50 gr geraspte belegen kaas
zout/peper
3 eetl paneermeel
25 gr boter.

kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in water met wat zout gaar. Laat de macaroni goed uitlekken.
Vermeng de macaroni met de blokjes cornedbeef en de doperwtjes.
Beboter een ovenvaste schaal en doe hier het macaronimengsel in.
Klop de eieren los met de melk, de tomatenpuree, de geraspte kaas en wat zout en peper. Schenk het eiermengsel over de macaroni in de schaal.
Bestrooi het geheel met het paneermeel.
Bak het gerecht ongeveer 25 min in een op 200 graden voorverwarmde oven tot het eiermengsel is gestold en het gerecht een mooi bruin korstje heeft gekregen.
Nog meer goedkope recepten op: Goedkope recepten


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 01-08-2008
Hits: 7788
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig