Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu tussen 20 en 25 euro week 33

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Melk
Eieren
Tomaten
2x rijst
1 kg.prei
Aardappelen
150 gr. ham
2 courgettes
1 bol mozarella
Afbakstokbroodje
1 pak koolvisfilet
Blikje knakworsten
300 gr. verse braadworsten
1 pot bouillon met rundvlees
1 blik gebroken sperciebonen
Stukje jong belegen kaas à 500 gr.
2 appels
Piccalilly
500 gr. kool
200 gr. pasta
Tomatenpuree
1 blik capucijners
Diepvriesbladerdeeg
250 gr. lasagnabladen
Blikje gepelde tomaten




Maandag:
Preitaart.

Benodigdheden:
1 pakje diepvriesbladerdeeg
1kg prei
boter
150g ham
1 ei
zout
peper
4 plakken kaas
paneermeel.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Maak de prei schoon, snijdt deze in stukjes en was deze.
Kook de prei in een pan met een beetje water en zout 3 minuten en laat deze dan uitlekken.
Snijdt de ham in kleine blokjes.
Klop in een kom het ei los en meng er de ham, prei, zout en peper door.
Vet een springvorm in en bekleed deze met bladerdeeg.
Schep het preimengsel op het bladerdeeg en leg hier de plakjes kaas over.
Bestrooi het met paneermeel en leg hier en daar een vlokje boter.
Zet de vorm 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.



Dinsdag:
Courgettes met eieren en aardappelpuree.

Benodigdheden:
8 eieren
4 eetlepels melk
1 eetlepel paprikapoeder
zout/peper
3 eetlepels olie
2 courgettes
4 tomaten
50 gr. geraspte kaas
aardappelen
melk.

Kook de aardappelen en maak hier samen met wat gekookte melk puree van.
Was de courgettes en snijd ze in plakken Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.
Klop in een kom de eieren los met de melk,paprikapoeder,wat zout en peper.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken courgettes een paar minuten aan beide kanten.
Giet het eimengsel erover en leg de plakjes tomaat erop.
Draai de hittebron wat lager,leg een deksel op de pan en laat het geheel in ongeveer 10 minuten gaar worden.
Bestrooi het met de kaas.



Woensdag:
Pannenkoeken met koolvulling.

Benodigdheden:
500 g kool, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
1 tomaat, in stukjes
3 eetl. olijfolie - 2 theel. korianderpoeder
peper en zout
2 theel. paprikapoeder
75 gr. geraspte kaas

Basisbeslag voor 12 pannenkoeken met een diameter van 32 cm.
Voor alle pannenkoeken wordt eerst het beslag gemaakt.

180 cc melk
180 cc water
360 cc bloem
2 eieren
een snufje zout

Doe de melk en het water bij elkaar.
Roer de eieren en het zout erdoor.
De bloem toevoegen en roeren tot men een glad beslag heeft.

Stoof ui, kool en tomaat in de olie totdat de kool zacht is geworden. Voeg peper, zout, koriander en paprikapoeder toe.
Bak een aantal pannenkoeken en rol in elke pannenkoek een deel van het koolmengsel.
Leg de opgerolde pannenkoeken naast elkaar (met de flap naar beneden) in een ingevette ovenschaal.
Bestrooi de pannenkoeken met geraspte kaas.
Bak ze ongeveer 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200ºC.
Dien de warme gevulde pannenkoeken op met een groene salade erbij.
Variatie extra gevuld en pittig: Meng gekruide olijven in stukjes gesneden, ansjovis (of andere vis) en basilicum of pesto door het koolmengsel.
Dit recept is ook met andere koolsoorten te gebruiken.




Donderdag:
Pittige kapucijners met appel en knakworst en rijst.

Benodigdheden:
1 blik kapucijners
zout
50g boter
1 ui
2 theelepels kerriepoeder
250g piccalilly
1 theelepel sambal
2 appels
8 knakworstjes.

Verwarm de capucijners en ze dan uitlekken in een vergiet.
Maak de ui schoon en snipper deze.
Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken.
Verhit 25 gram van de boter in de pan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg dan de kerriepoeder toe en fruit deze 1 minuut mee.
Doe de kapucijners terug in de pan en schep er het ui – kerriemengsel, piccalilly en sambal door.
Laat dit onder regelmatig omscheppen goed warm worden.
Verhit de rest van de boter in een pan en bak hierin de appelplakken aan beide kanten bruin.
Verwarm de knakworstjes in wat water.
Schep het kapucijnermengsel in een schaal en leg er de plakken appel en de knakworstjes boven op.
Lekker met rijst.



Vrijdag:
Lasagne met braadworst.

Benodigdheden:
1 ui
3 el olijfolie
1 teentje knoflook
300 gr. verse braadworst
zout/peper
snufje kaneelpoeder
blik tomaten gepureerd
250 gr lasagnabladen
1 bol mozarella
35 gr. boter
35 gr. bloem
4 dl melk
nootmuskaat
100 gr. geraspte kaas.

Ui pellen en snipperen samen met de knoflook en ca 3 minuutjes zachtjes smoren.
Vel van de worst halen en rul bakken bij de ui
Op smaak brengen met zout peper en kaneel.
Tomatensaus erbij schenken en 20 minuten laten sudderen op laag vuur.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Mozarella in kleine stukjes snijden.
Boter smelten in steelpan en de bloem erbij doen en gladroeren melk erbij en blijven roeren tot een gebonden saus.
Saus op smaak brengen met zout peper en nootmuskaat, kaas toevoegen op een beetje na voor het gratineren.
Ovenschaal bedekken met een laagje tomatensaus hierop wat lasagna vellen daarna wat mozarella en wat bechamelsaus .
Ga zo verder tot alles op is en eindig met bechamelsaus strooi hier wat geraspte kaas op en zet in de oven
Laat de lasagna in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin bakken.



Zaterdag:
Minestronesoep met pasta.

Benodigdheden:
1 pot bouillon met rundvlees (340 ml)
1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
1 blik sperziebonen gebroken (800 g)
250 g tomaten
200 g pasta
2 el olijfolie extra vierge (fles 1 liter)
150 g jonge kaas, geraspt
afbakstokbroodje.

Inhoud van pot bouillon samen met drie potten water verwarmen.
Vuur lager zetten,Italiaanse kruiden en sperziebonen toevoegen.
Soep 5 minuten zacht laten koken.
Tomaten schoonmaken en in vieren snijden.
Pasta door soep roeren en 7 minuten zacht laten koken.
Tomaten en olijfolie toevoegen en soep nog 3 minuten verwarmen.
Soep over zes kleine diepe borden of kommen verdelen.
In midden van soep bergje vormen van geraspte kaas.
Serveer het geheel met een afbakstokbroodje.



Zondag:
visfilet met rijst.

Benodigdheden:
1 pak koolvisfilet
1 dl water
20 gr. bloem
citroensap
olie
ui
tomatenpuree
sambal
bruine suiker
ketjap manis
djahe
laospoeder
zout
rijst.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Bestrooi de stukjes visfilet met wat zout en wentel ze door de bloem.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokjes vis rondom mooi bruin.
Haal de blokjes vis uit de pan en houd ze apart.
Wrijf de kleingesneden uien met de sambal,de laos,de djahe,de bruine suiker en wat zout fijn in een vijzel.
Fruit het kruidenmengsel 3 minuten in de in de pan achtergebleven bakolie van de vis.
Voeg het water,de tomatenpuree,de ketjap en het citroensap toe en breng de saus aan de kook.
Voeg de apartgehouden blokjes vis toe.
Draai de hittebron laag en laat alles 12 minuten zachtjes sudderen tot de blokjes vis gaar zijn.


Deze menu's komen van Supergoedkope recepten


 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 08-08-2008
Hits: 4703
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig