Volg ons via
 
 

Weekmenu week 33 2008

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Gebakken aubergineplakken
  • Gekookte aardappelen
  • Bal gehakt
2 grote aubergines
zout
bloem
100 gr boter
  • Snij het stronkje van de aubergines af, was ze en snij ze in plakken van een halve centimeter dik.
  • Strooi een beetje zout over de plakken en wentel ze door bloem.
  • Verhit de boter in een pan en bak de aubergineplakken aan beide kanten bruin.
Ik kreeg de tip van iemand om de aubergineplakken eerst even te koken,anders blijven ze hard.

Dinsdag
  • Griekse rijst
2 eetlepel boter
1 ui
1 teentje knoflook
200 gr champignons
4 saucijsjes
400 gr rijst
klein blikje gepelde tomaten
klein blikje doperwtjes
1 rode paprika
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
  • Pel het knoflookteentje en pers hem uit.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • Maak de paprika schoon en snij hem in kleine reepjes.
  • Snij de saucijsjes in plakken.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg dan de champignons en de plakken saucijsjes toe en laat dit meebakken tot de plakken saucijsjes gaar zijn.
  • Voeg dan de inhoud van het blikje tomaten met het sap toe.
  • Druk met een houten lepel de tomaten iets kleiner.
  • Laat dit 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Giet de rijst af en schep dit door het ui-tomatenmengsel.
  • Voeg ook de reepjes paprika en de uitgelekte doperwtjes toe. Laat alles goed warm worden.
Woensdag
  • Aardappel-eisalade
1kg aardappelen
6 eieren
2 tomaten
1 ui
2 eetlepels gehakte peterselie
1 komkommer
8 olijven zonder pit
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels azijn
1 theelepel mosterd
peper
zout
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes.
  • Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes in ongeveer 8 - 10 minuten gaar.
  • Giet dan de aardappelen af en laat ze afkoelen.
  • Doe dan de aardappelplakjes in een schaal.
  • Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.
  • Laat deze dan schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.
  • Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
  • Was de komkommer en snijd deze in plakjes.
  • Snijd de olijven in plakjes.
  • Schep de eieren, tomaten, ui, peterselie, komkommer en olijven door de aardappelplakjes.
  • Roer in een kommetje de olie, azijn, mosterd en wat peper en zout door elkaar.
  • Schep dit sausje door de salade.
Donderdag
  • Gehakt-spinazieschotel
1kg aardappelen
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
450g spinazie à la creme (diepvries)
350g rundergehakt
3 eieren
50g geraspte kaas
boter
paneermeel
  • Leg de spinazie in een ovenschaal en laat deze ontdooien.
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  •  Breng in een steelpan water aan de kook en kook hierin 10 minuten de eieren.
  • Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes.
  • Verhit wat boter in een pan en bak hierin het gehakt rul.
  • Schep het gehakt door de ontdooide spinazie, leg dan de plakjes ei erop en strooi dan de geraspte kaas erover.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door.
  • Schep de aardappelpuree als bovenste laag in de ovenschaal, strooi er paneermeel over en leg hier en daar een klontje boter.
  • Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
Vrijdag
  • Andijvie met kaassaus
  • Gebakken aardappelen
  • Gekookte eieren
1,5 kg andijvie
zout
peper
25 gr boter
25 gr bloem
1 dl melk
1 dl kookvocht
100 gr geraspte kaas
snufje nootmuskaat
  • De andijvie schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
  • Was de reepjes nog eens goed en zet de andijvie op in een pan met het aanhangende water.
  • Laat de andijvie slinken, bestrooi het dan met een beetje zout en laat het nog 2 minuten koken.
  • Laat dan de andijvie goed uitlekken (vang kookvocht op).
  • Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en dan scheutje voor scheutje de melk en het kookvocht.
  • Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Voeg dan de kaas, wat zout, peper en een snufje nootmuskaat toe.
  • Laat de andijvie in de saus warm worden.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-08-2008
Hits: 808
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig