Volg ons via
 
 

Weekmenu week 34 tussen 20 en 25 euro

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Melk
Rijst
Eieren
Slagroom
6 tomaten
Champignons
Aardappelen
1 paprikatrio
500 gr. gehakt
Bouillonblikjes
150 gr. spekblokjes
3 pakjes diepvries spinazie
Uien
Macaroni
6 appelen
200 gr. prei
4 kippenbouten
1 blikje tonijn
1 pot worteltjes
1 blik doperwtjes
1 pakje kerriesaus
1 blik bruine bonen
150 gr. geraspte kaas
200 gr. ananas uit blik
200 gr. ongezouten pinda's




Maandag:
Pasta alla carbonara (pasta met gerookt spek).

Benodigdheden:
300 gr pasta
150 gr, spekblokjes
1,25 dl slagroom
50 gr. (room)boter
3 eieren
6 el (parmezaanse)kaas.

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Bak het spek zachtjes knapperig bruin.
Klop 3 eieren los met 1/8 liter slagroom,100 gram parmezaanse kaas en peper.
Smelt 50 gram boter en voeg al kloppende het eimengsel toe.
Blijf kloppen tot de eimassa als saus bindt.
Giet de pasta af en roer de saus en spekjes erdoor.
Schep de pasta over 4 borden en strooi er 50 gram parmezaanse kaas over.
Lekker met een tomatensalade.



Dinsdag:
Spinazie met tomaat en gekookte aardappelen.

Benodigdheden:
aardappelen
3 pakjes diepvriesspinazie
4 tomaten
60 gr. kaas
1/2 tl. dragon
1 ui
1 teentje knoflook
10 gr. boter
zout.

Schil,was en kook de aardappel gaar.
Pel en snipper ondertussen de ui en verwarm de
Spinazie zachtjes in de pan.
Voeg het zout en dragon toe.
Was de tomaten en snij deze in plakjes.
Smelt de boter in een braadpan.
Fruit de ui in 3 minuten glazig.
Pel het teentje knoflook en pers deze erboven uit.
Voeg de tomaat toe en warm deze 2 minuutje mee.
Doe de spinaazie in een schaal.
Tomaatmengsel erover verdelen.
Kaas erover strooien.
(Als de spinazie wat te vochtig is,giet het dan eerst een beetje af voor dat je het in de schaal doet).
Serveer het geheel met de gekookte aardappelen.



Woensdag:
Hete bliksems.

Benodigdheden:
500 gr. aardappelen
1 dl.melk
30 gr. boter
6 appel
zout
kaneel.

Kook de aardappelen goed gaar.
Stamp deze vervolgens met de boter en scheutje voor scheutje met de melk tot een romige aardappelpuree.
Schil intussen de appelen en haal het hart eruit.
Pureer de appelen door de aardappelen.
Voeg wat kaneel en zout naar smaak toe om het gerecht compleet te maken.



Donderdag:
Kerrie-ananas bonen schotel met rijst.

Benodigdheden|:
1 blik bruine bonen
250 gr. gehakt
200 gr. ananas uit blik
200 gr. ongezouten pinda's
5 cl. melk
3 el. olijfolie
2 uien
1 rode paprika
1 groene paprika
1 pakje kerriesaus
zout/peper
rijst.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak de kerriesaus aan met het ananassap.
Leng het eventueel aan met de melk.
Fruit de uien in de olie en bak daar vervolgens het gehakt bij gaar.
Maak de paprika's schoon en verwijder het hart.
Snij de paprika's vervolgens in repen.
Voeg deze samen met de uitgelekte bruine bonen,pinda's en de ananas toe aan het gehaktmengsel.
Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer het geheel met de witte rijst.



Vrijdag:
Kip stoofpot met gebakken aardappelen en doperwtjes en worteltjes.

Benodigdheden:
aardappelen
1 bakje champignons
50 gr. margarine
4 kippenbouten
1 ui
knoflookpoeder
1 takje peterselie
1 rode paprika
1 tl.basilicum
1 blik doperwtjes
1 pot doperwtjes
Zout/peper.

Kook de aardappel gaar,laat ze afkoelen en bak ze vervolgens goudbruin in de koekepan met een beetje boter als de kip ongeveer halverwege is.
Een kwart van de doperwtjes apart houden voor de stoofpot!
Kip inwrijven met zout, peper en knoflookpoeder.
In braadpan margarine verhitten.
Kop in 25 minuten rondom gaar en bruin bakken.
Uit pan scheppen en laten afkoelen.
Kip van bot nemen en in stukjes snijden.
Ui pellen en snipperen.
Prei in dunne ringen snijden.
In zeef wassen.
Paprika wassen en in stukjes snijden.
Champignons schoonmaken en grote halveren.
Doperwten afgieten. In braadpan bakvet van kip verhitten.
Ui, prei en paprika 5 minuten fruiten.
Toevoegen: kip, champignons, doperwten en basilicum.
Met deksel schuin op pan 15 minuten zachtjes bakken.
Af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout,peper en knoflookpoeder.
In schaal scheppen.
Peterselie erboven fijnknippen.



Zaterdag:
Preicremesoep.

Benodigdheden:
Bloem
boter
water
bouillonblokjes
200 gr. prei
eventueel wat kookroom
wat foelie voor de smaak.

Maak een bouillon van het water en de bouillonblokjes.
Maak een roux van de boter en de bloem. (smelt de boter
en roer de bloem er snel door,laat de boter niet bruin worden,
hoe bruiner de boter hoe donkerder de soep)
De verhouding is 1 deel boter 1 deel bloem.
Hoe meer roux en hoe minder water hoe dikker de soep.
Laat de roux kort gaar worden.
Roer de (warme)bouillon in kleine beetjes
door de roux. Blijf steeds roeren / kloppen, anders krijg je klontjes.
Breng het geheel aan de kook.
Voeg de bouillonblokjes,de kookroom
en de prei toe. Kook de soep in
ongeveer 15 minuten gaar.

Deze cremesoep kun je met allerlei groentes bereiden het enige dat je hoeft te veranderen is dan nl de groente.


Zondag:
Omelet met tonijn:

Benodigdheden:
4 eieren
3 el olijfolie
1 blikje tonijn
2 uien
2 (gepelde) tomaten
1 teentje knoflook.
1 el peterselie.

Verhit 1.5 eetlepels olie en fruit de uien er zo lang in tot ze glazig zijn.
Roer de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de tomaten toe.
Leg het deksel op de pan en laat alles 10 minuten zachtjes smoren.
Strooi er een beetje zout en peper over.
Verdeel de uitgelekte tonijn (200 gram) in kleine stukjes.
Klop in een kom de eieren los.
Voeg zout en peper toe.
Verhit 1.5 eetlepels olie in een koekepan.
Temper de warmtebron.
Schenk de helft van de eieren in de pan.
Verdeel de stukjes tonijn over het mengsel in de pan en wacht tot het mengsel begint te stollen.
Schep de gesmoorde uien en tomaten erop en strijk het zo gelijkmatig mogelijk over de omelet.
Roer de peterselie door de rest van het eiermengsel en schenk het over de uien en tomaten.
Wacht tot de omelet aan de bovenzijde is gestold.
Keer de omelet om met een pannedeksel of een groot bord.
Laat hem dan nog 2-3 minuten in de pan liggen.
Dien de omelet op een voorverwarmde schotel op.
Snij hem aan tafel in het gewenste aantal punten.
De tortilla kan zowel warm als koud worden gegeten.
Geef er warm en lekker knapperig stokbrood bij.


Bron: Goedkope Recepten

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-08-2008
Hits: 1150
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig