Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 35 tussen 20 en 25 Euro

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Uien
Mais
Rijst
Tonijn
Eieren
Tomaten
Slagroom
Saucijzen
Aardappelen
4 rode bieten
Bouillonblokjes
750 gr. broccoli
500 gr. speklappen
200 gr. spekblokjes
Spaghetti
Peterselie
1 bloemkool
Geraspte kaas
1 bosje lente uitjes
2 blikjes tomatenpuree
2 blikjes knakworsten
Witte bonen in tomatensaus




Maandag:
Portugese ovenschotel.

Benodigdheden:
1kg aardappelen
boter
bouillon
zout
peper
nootmuskaat
2 eetlepels tomatenpuree.

Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon en kook ze in de schil in een pan met een beetje water gaar.
Giet ze dan af, pel ze met behulp van een vork en mesje en snijd ze in plakjes.
Vet een ovenschaal in, leg er de aardappelplakjes in en giet er zoveel bouillon bij dat de plakjes net bedekt zijn.
Strooi er wat zout, peper en nootmuskaat bij.
Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Roer er dan de tomatenpuree door en dien het gerecht meteen op.



Dinsdag:
Gebakken stamppot met tonijn.

Benodigdheden:
750 gr.aardappels
een bosje lente uitjes in ringen
185 gr tonijn op water in blik uitgelekt
165 gr mais uit blik uitgelekt
2 eetl olie
2 grote tomaten in plakjes
85 gr geraspte kaas
witte bonen in tomatensaus.

Kook de aardappels net gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
Meng de lente ui, mais en tonijn erdoor en voeg zout en peper toe.
Verwarm de ovengrill voor op 220 graden.
Verhit de olie in een grillbestendige koekenpan.
Voeg het aardappelmengsel toe, verdeel het over de bodem van de pan en bak het op middelhoog vuur 4-5 min tot de onderkant bruin en krokant is.
Verdeel de plakjes tomaat over de stamppot en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de pan onder de grill tot de bovenkant van het gerecht goudbruin is en bubbelt.
Snijd het gerecht in punten en serveer het met de witte bonen in tomatensaus.



Woensdag:
Rijst met speklapjes.

Benodigdheden:
250g rijst
zout
peper
50g boter
500g speklappen
2 uien
4 eieren.

Snij het vlees in kleine blokjes en strooi er wat peper en zout over.
Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
Voeg de uien toe en bak dit zachtjes tot het vlees gaar is.
Als het vlees gaar is schep dan de rijst erdoor.
Klop de eieren los en giet dit bij de rijst.
Blijf wel steeds omscheppen tot de eieren zijn gestold.
Maak het rijstgerecht eventueel nog af met een beetje peper en zout.



Donderdag:
Bloemkool met witte saus en peterselie aardappelen en saucijzen.

Benodigdheden:
1 bloemkool
zout
peper
0,5dl groentebouillon (tablet)
1 bekertje slagroom
nootmuskaat
2 eetlepels fijngehakte peterselie.

Schil,was en kook de aardappelen en braad de saucijzen.
Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en was de roosjes.
Kook de roosjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 15 minuten gaar.
Doe de bouillon en de slagroom aan de kook en laat de saus 5 minuten door koken tot de helft van het vocht is verdampt.
Breng de saus op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.
Roer de peterselie door de saus.
Giet de bloemkoolroosjes af en doe deze in een schaal.
Schenk de saus over de bloemkool.



Vrijdag:
Broccolistamppot met spekjes.

Benodigdheden:
1kg aardappelen
750g broccoli
1dl melk
2 uien
zout
peper
200g spekblokjes
azijn.

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes, schil de stelen en snijdt deze in plakjes.
Leg de broccoli, als de aardappelen bijna gaar zijn, boven op de aardappelen en laat ze 5 – 10 minuten meekoken.
Maak de uien schoon en snipper deze.
Bak in een pan de spekblokjes ui.
Voeg de uien toe en laat deze even mee fruiten.
Verwarm in een pan de melk.
Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp dit door elkaar.
Roer er de warme melk en de spekblokjes met uien door.



Zaterdag:
Rode bietensoep.

Benodigdheden:
4 rode bieten
1 klein ui
1 l water
zout
3 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
¼ l koffieroom
suiker
citroensap
2 sneetjes witbrood
1 eetlepel boter.

Schil de bietjes en snijd ze in kleine reepjes.
Maak de ui schoon en snipper deze.
Doe de bietjes met het water en wat zout in een pan en breng dit aan de kook.
Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat de soep 45 minuten zachtjes koken.
Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in kleine blokjes.
Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door.
Giet er beetje voor beetje de soep door en laat het een paar minuten zachtjes koken.
Roer er dan de koffieroom door en breng de soep op smaak met suiker en citroensap.
Verhit 1 eetlepel boter en bak hierin de blokjes brood knappend en goudbruin.
Strooi de broodblokjes over de soep.



Zondag:
Spaghettischotel.

Benodigdheden:
400g spaghetti
3dl bouillon
1 eetlepel aardappelmeel
1 blikje tomatenpuree
3 eetlepels geraspte kaas
12 knakworstjes
3 á 4 uien
2 eetlepels boter
zout
peper.

Pel de en snij de uien.
Roer in een kopje de aardappelmeel met wat water tot een papje.
Breek de spaghetti in stukken en kook ze in een pan met ruim water en wat zout gaar.
Verwarm in een pan de bouillon, voeg de tomatenpuree toe en bind de saus met het aardappelmeelpapje.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Verhit de helft van de boter in een pan en fruit hierin de uien.
Verhit de rest van de boter in een andere pan en bak hierin de knakworstjes even aan.
Laat de spaghetti op een zeef even uitlekken en roer dan de spaghetti door de saus.
Leg de spaghetti in het midden van een schaal en leg de uitjes en de knakworstjes er om heen.
Bestrooi het geheel met de kaas.


Bron: Goedkope recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-08-2008
Hits: 1784
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig