Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 37

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Uien
Rijst
Room
Eieren
Pindakaas
Roerbakmix
1 rookworst
Aardappelen
Mager spekreepjes
2 bakjes champignons
Rundvleesbouillonblokjes
1 prei
Bieslook
Spaghetti
Peterselie
Koolvisfilets
1 rode peper
Gembersiroop
Sambal Oelek
Tomatenpuree
1 blik lunchworst
3 struikjes witlof
1 blik kapucijners
Diepvriessperciebonen
1 blik gepelde tomaten



Maandag:
Spaghetti met knoflook en peper.

Benodigdheden:
400 gram spaghetti
4 teentjes knoflook
1 rode peper
150 ml olijfolie extra vierge.

Kook de spaghetti
teentje knoflook pellen en fijnhakken
rode peper halveren, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden
de olijfolie verwarmen en de knoflook en peper erdoor roeren
het geheel 1-2 minuten verwarmen, de knoflook mag niet kleuren
oliemengsel door de spaghetti roeren
serveren met rauwkostsalade


Dinsdag:
Vegetarische sperciebonen/champignonschotel met gebakken aardappelen.

Benodigdheden:
aardappelen
4 ons diepvriessperziebonen ( in stukjes)
1 bakje champignons ( in plakjes)
paprikapoeder
1 hele grote ui of twee kleinere ( gesnipperd)
1 knoflookteentje( of knoflookpoeder)
tomatenpuree
(chili)peper en zout naar smaak
Aromat of maggibouillon
Snufje gemberpoeder
olie of bakvet

Schil,was en kkok de aardappelen gaar.
Laat ze afkoelen en snij ze vervolgens in grove plakjes en bak ze goudbruin in wat boter.
Kook de sperciebonen beetgaar in weinig water.
Bak de ui in wat olie in de wok of braadpan, doe daarna de champignons erbij en bak die mee.
Voeg daarna de paprikapoeder en knoflook toe en als laatse de tomatenpuree.
Voeg dan de specerijen en aromat toe en bak alles nog even door.
Doe als laatste de beetgare sperciebonen erbij en maak alles nog even goed warm.


Woensdag:
Hollandse saté met rijst.

Benodigdheden:
1 rookworst
2 eetlepels gembersiroop
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
6 eetlepels pindakaas
2 theelepels sambal oelek
1 theelepel bruine suiker
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel citroensap
houten satéprikkers
rijst
roerbakmix

Kook de rijst en roerbak de roerbakgroente.
Vermeng de roerbakgroente en nasi en nreng het op smaak met wat ketjap,sambal e.d.
Snijd de rookworst in stukjes en steek deze aan houten satéprikkers.
Bestrijk de spiesjes met gembersiroop.
Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn.
Pel het knoflookteentje en pers het uit.
Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
Roer de pindakaas erdoor en laat dit mengsel even zachtjes bakken.
Voeg er dan zoveel water bij tot er een dikke saus ontstaat.
Roer er dan de sambal, ketjap en citroensap door.
Laat de saus nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Leg de wortspiesjes onder een warme grill tot ze bruin en krokant zijn.
Leg de rookworstsaté op een schaal en schep de saus erover.
Lekker met nasi.


Donderdag:
Visserskookpot:

Benodigdheden:
800 gr gekookte aardappelen
400 gare koolvisfilet
75 gr boter
1 grote ui
zout/peper
1 eetl wijnazijn
2 eetl fijngehakte peterselie,
2 eetl fijngehakte bieslook.

Snijd de aardappels in plakjes.
Snijd de vis in blokjes.
Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit de ui tot hij goudbruin is.
Voeg de aardappels toe en laat ze gedurende een min of 10 meebakken, schep af en toe om.
Schep de vis voorzichtig door de aardappels.
Breng op smaak met zout en peper.
Sprenkel de wijnazijn over de inhoud van de pan.
Bestrooi met de groene kruiden.


Vrijdag:
Kapucijnerpannetje met gekookte aardappelen.

Benodigdheden:
aardappelen
1 blik lunchworst (smac) fijn snijden.
50 gram magere spekreepjes
2 eetlepels bakmagarine
1 ui, gesnipperd
1 prei, gewassen en gesneden
250 gram champinons, in vieren
1 blik gepelde tomaten
1 blik kapucijners of bruine bonen

Schil,was en kook de aardappelen.
De spekjes uitbakken, de bakmargarine erbij smelten.
De ui toevoegen en fruiten.
De prei, champignons toevoegen en 5 min roerbakken.
De kapucijners in een zeef schoon spoelen en met de tomaatstukjes toevoegen en het gerecht 5 min. laten pruttelen.
De smac door de kapucijners scheppen en doorwarmen.


Zaterdag:
Aardappelsoep met spek.

Benodigdheden:
1 0ns spekblokjes(gebruik het restant van de kapucijnerschotel).
1 gesnipperde ui
mespunt tijm
1 pond in blokjes gesneden aardappel
1 liter water
2 en een halve rundvleesbouillon tablet
peper en peterselie

Bak de spekblokjes met de ui en de tijm zachtjes uit.
voeg de aardappels, water, bouillontablet, en wat peper toe.
Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
bestrooi met peterselie.

Zondag:
Witloftaart:

Benodigdheden:
Voor het deeg:
200 gram bloem
100 gram boter
4 tot 5 eetlepels koud water
mespuntje zout.

Voor de vulling:
3 struikjes witlof
2 dl room
3 eieren
zout en peper
1 eetlepel citroensap
30 gram boter

Deeg maken van bloem, zout en klontjes boter; dit deeg snel verwerken zonder teveel te kneden, koud water toevoegen om het enigszins samenhangend te maken.
Dit deeg 1 uur laten rusten in de koelkast.
Ondertussen de vulling bereiden.
Witlof schoonmaken, wassen en fijnsnijden.
Boter laten smelten en hierin de fijngesneden witlof laten slinken.
Citroensap, zout en peper toevoegen en verhitten tot het meeste vocht verdampt is.
Eieren losroeren met de room.
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Taartvorm inboteren; deeg uitrollen en de taartvorm bekleden met het deeg, inprikken met een vork.
Voorbakken gedurende 10 minuten.
Witlof en eiroommengsel in de taartvorm doen en in de oven plaatsen gedurende 20 tot 25 minuten.

Bron:
Goedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 07-09-2008
Hits: 1207
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig