Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 38

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Rijst
3 saté
1 blik ham
Champignons
Aardappelen
500 gr. gehakt
2 komkommers
Bouillonblokjes
Afbakstokbrood
1 blik knakworsten
2 blikken bruine bonen
250 gr. ontbijtspek rond
2 prei
Rozijnen
Nasi mix
Augurken
2 tomaten
1 kg. witlof
1 rookworst
Geraspte kaas
1 pakje kaassaus
2 potten tuinbonen
2 pakjes kerriesaus
1 blik gepelde tomaten


Maandag:
Witlof met kerriesaus en gekookte aardappelen.

Benodigdheden:
aardappelen
1 kg witlof
1 pakje kerriesaus
25 gr.rozijnen
1 tl kerrie.

Schil,was en kook de aardappelen.
Snijd 1 kg schoongemaakte witlof klein.
Maak van 1 pakje kerriesaus met 2 dl water een saus.
Roer 25 gram gewassen rozijnen en 1 tl kerrie door de saus.
Kook het witlof in de kerriesaus in 10 minuten gaar.


Dinsdag:
Bonenmaaltijd.

Benodigdheden:
2 blikken bruine bonen
2 uien
25 gr.margarine
100 gr.ontbijtspek
1 blik knakworsten
1 pakje kerriesaus
1 komkommer
olie
azijn
peper en zout
2 tomaten
augurken.

Verwarm 2 blikken bruine bonen.
Fruit 2 in ringen gesneden uien in 25 gr.margarine.
Bak 100 gr.ontbijtspek knapperig.
Verwarm 1 blik knakworsten.
Maak 1 pakje kerriesaus klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak een salade van 1 geschaafde komkommer,olie, azijn,peper en zout. Snijd 2 tomaten in parten.
Doe alles in schaaltjes en geef dit bij de bonen.


Woensdag:
Nasi Indonesia met saté.

Benodigdheden:
4 pakjes saté
1 ons ontbijtspek gesneden
2 ons gehakt
1 prei in dunne ringen
1 of 2 eetlepels olie
400 gram rijst
nasi mix

Kook de rijst.
Verhit wat olie in een wok en bak hierin het spek met het gehakt rul en bruin.
Bak de prei al omscheppend mee.
Voeg anderhalf deciliter water en de mix voor nasi toe en omscheppend 1 minuut verhitten.
Voeg de rijst toe en bak alles op een hoog vuur licht aan.
Eventueel kan je nog reepjes gebakken ei erdoor doen maar zonder is ook heel erg lekker


Donderdag:
Aardappelschotel met gehakt.

Benodigdheden:
1 1/4 kg gare aardappelen
50 gr.ontbijtspek
10 gr.margarine
200 gr.gehakt
1 prei
1 blik gepelde tomaten
peper en zout
basilicum
geraspte kaas.

Snijd 1 1/4 kg gare aardappelen in plakken en leg ze in een ovenvaste schaal.
Bak 50 gr.kleingesneden ontbijtspek in 10 gr.margarine bruin.
Voeg 200 gr.gehakt toe en bak dit rul.
Voeg 1 in ringen gesneden prei,1 blik gepelde tomaten,peper,zout en basilicum toe en laat dit 10 minuten smoren.
Schep het mengsel op de aardappelen en strooi er wat geraspte kaas over.
Zet de schaal 15 minuten in een matig hete oven van 175C.


Vrijdag:
Tuinbonen met hamsaus en gekookte aardappelen.

Benodigdheden:
aardappelen
2 potten tuinbonen
zout
melk
1 pakje kaassaus
200 gr.ham
1 tl mosterd
1/2 tl bonekruid.

Schil,was en kook de aardappelen.
Verwarm de tuinbonen met scheutje melk goed door.
Maak een pakje kaassaus klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Roer 200 gr.in blokjes gesneden ham,1 tl mosterd en 1/2 tl bonekruid door de saus.
Schep de saus door de tuinbonen en serveer het geheel met de gekookte aardappelen.


Zaterdag:
Heldere champignonsoep.

Benodigdheden:
1 ui
1 teentje knoflook
30 gr.margarine
200 gr.champignons
7 1/2 dl bouillon
peterselie.

Fruit 1 kleingesneden ui en 1 kleingesneden teentje knoflook in 30 gr.margarine.
Bak 200 gr.in plakken gesneden champignons kort mee.
Giet er 7 1/2 dl bouillon bij en kook de soep 5 minuten.
Roer er op het laatst kleingesneden peterselie door.


Zondag:
Hollandse maaltijdsalade met stokbrood.

Benodigdheden:
afbakstokbrood
500 gr.aardappelen
2 el olie
6 el azijn
1 teentje knoflook
peper en zout
1 rookworst
1/2 komkommer
1 ui
4 augurken
(eventueel paprika zoetzuur).

Kook 500 gr.aardappelen in de schil in 25 minuten gaar.
Pel ze en snijd ze in plakken.
Maak een sausje van 2 el olie,6 el azijn,1 uitgeperst teentje knoflook,peper en zout.
Meng de saus door de warme aardappelplakken en laat ze afkoelen.
Snijd 1 rookworst en 1/2 komkommer in plakken.
Snijd 1 ui en 4 augurken klein.
Schep alles voorzichtig door elkaar en garneer de salade eventueelmet paprika zoetzuur.
Serveer de salade met warm stokbrood.

Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 13-09-2008
Hits: 1496
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig