Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 39

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Melk
Rijst
Bloem
Honing
Eieren
Ijsbergsla
Aardappelen
500 gr.gehakt
2 rookworsten
1 blik perziken
1 pak koolvisfilets
1 blik knakworstjes
1 bekertje zure room
2 pakken spekblokjes
2 blikken bruine bonen
150 gr.plakjes ontbijtspek
2 blikken witte bonen in tomatensaus
1 pakje kruidenzuurkool of wijnzuurkool
4 uien
Mosterd
Macaronimix
400 gr.macaroni
1 zakje pepersaus
1 blikje tomatenpuree
1 paprika
1 rode paprika


Maandag:
Aardappel/spek en sla schotel.

Benodigdheden:
Aardappelen
eieren(+/-1 pp)
1 pakje spekblokjes
1 grote ui
ijsbergsla
zout/peper
azijn
water.

Schil,was en kook de aardappelen
kook de eieren ongeveer 3 minuten
Maak een spekjessaus met 200 gr gerookte spekblokjes en 1 grote ui.
Bak de spekjes uit en fruit de ui glazig, blus het met wat water en azijn en kruid het met peper en zout.
Even verder gaar laten stoven.
Leg de ijsbergsla op het bord.
Plaats daar op de aardappelen en eieren.
Giet het geheel over met de saus van de spekjes.
(Ijsbergsla blijft langer knapperig onder de warme aardappelen en eieren).

Dinsdag:
Visgoulash met perzik en gekookte rijst.

Benodigdheden:
400 gram koolvisfilet,
2 eetlepels boter,
1 ui,
1 teentje knoflook,
1 rode paprika,
1 eetlepel paprikapoeder,
3 eetlepels bloem,
1 blikje tomatenpuree,
1 theelepel chilipoeder,
1 theelepel oregano,
¼ liter bouillon,
4 halve perziken,
1 bekertje zure room.
rijst.

Kook de rijst.
Snijd de vis in stukken.
Snipper de ui en fruit deze,samen met het uitgeperste teentje knoflook in de hete boter.
Snijd de paprika in blokjes en fruit die samen met de paprikapoeder.
Bestrooi de vis met zout en een eetlepel bloem en bak de stukken vis ongeveer 10 minuten mee.
Strooi er nog 2 eetlepels bloem over,voeg dan de tomatenpuree,het chilipoeder,de oregano en de bouillon toe en laat het geheel even sudderen.
Snijd de perziken in blokjes.
Roer er op het laatst de zure room en de perzik door en warm alles goed door.
Serveer het geheel met de gekookte rijst.


Woensdag:
Boerenpannenkoeken.

Benodigdheden:
180 cc melk
180 cc water
360 cc bloem
2 eieren
een snufje zout
1 theelepel gedroogde tijm
1 rookworst
6 eetlepels honing
6 eetlepels grove mosterd.

Doe de melk en het water bij elkaar.
Roer de eieren en het zout erdoor.
De bloem toevoegen en roeren tot men een glad beslag heeft.
Voeg de tijm toe
Laat de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking wellen in heet water.
Snijd de rookworst schuin in plakken van ongeveer 3/4 cm dik.
Roer de honing en de mosterd in een kommetje door elkaar.
Verhit een klontje boter in een grote koekenpan met een anti aanbaklaag.
Verdeel wat van de plakken worst over de bodem van de pan.
Roer het beslag goed door en schep wat op de worst.
Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de bovenkant begint te stollen en de onderkant mooi bruin is.
Draai de pannenkoek voorzichtig om.
Bak de onderkant goudbruin. Houd de pannenkoek warm au bain marie,en bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier.
Verdeel de pannenkoeken over de borden en bedruppel ze met de honingmosterd.


Donderdag:
Zuurkoolschotel.

Benodigdheden:
pond gehakt
1 kg aardappels
150 gram plakjes ontbijtspek
flinke ui
melk
pakje kruidenzuurkool of wijnzuurkool
peper/zout/nootmuskaat/paprikapoeder/kaneel.

Schil,was en kook de aardappelen gaar.
Als aardappels gaar zijn melk en klontje boter toevoegen en puree van maken.
Op smaak brengen met peper en zout.
Gehakt rullen, op smaak brengen met zout,peper,nootmuskaat,paprikapoeder en kaneel.
Zuurkool in pan doen en 2 dl water toevoegen.
Aan de kook brengen en 20 minuten op laag vuur zachtjes laten pruttelen.
Snij de ontbijtspek in kleine stukjes,bak het even aan en fruit de klein gesneden ui mee.
Haal het vervolgens van het vuur af.
Vet een ovenschaal in en doe daar de aardappelpuree in.
Giet de zuurkool af, meng de zuurkool met de spek en ui en verdeel dit bovenop met de aardappelpuree.
Doe tenlotte het gehakt erboven op.


Vrijdag:
Witte bonen in tomatensaus met aardappelen en rookworst.

Benodigdheden:
Aardappelen
2 blikken witte bonen in tomatensaus
1 rookworst
1 zakje pepersaus.

Schil,was en kook de aardappelen.
Verwarm de rookworst en snij deze in dunne plakjes.
Laat de bonen goed uitlekken(met een beetje water erbij).
Maak het zakje pepersaus aan.
Voeg de bonen en de rookworst aan de saus toe en verwarm het geheel goed door.


Zaterdag:
Simpele bruine bonensoep.

Benodigdheden:
2 blikken bruine bonen
1 paprika in stukjes
1 ui in stukjes
1 teentje knoflook uitgeperst
1 liter bouillon
1 pakje spekblokjes (en eventueel wat kleine stukjes chorizo)
Bak de paprika, ui en knoflook even aan.
Voeg de 2 blikken bruine bonen (met vocht) en de bouillon toe.
Breng het aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten zachtjes doorkoken.
Stamp de bruine bonen fijn.
Laat alles nog even op een zacht vuurtje trekken,roer het regelmatig door.
intussen spekjes (en chorizo) op hoog vuur aanbakken en toevoegen.


Zondag:
Macaroni met knakworst.

400g macaroni
4 eetlepels boter
1 blik knakworstjes
4 eetlepels geraspte kaas
Macaronimix.

Wel de macaronimix 10 minuten in heet water en kook de macaroni gaar.
Laat de macaroni uitlekken.
Snij de knakworstjes in plakjes.
Verhit in een grote pan de boter en verwarm hier de macaroni weer in.
Voeg de mix toe blijf het geheel steeds door scheppen.
Roer de knakworstplakjes door de macaroni.
Bestrooi de macaroni met geraspte kaas.
Serveer het eventueel met wat plakjes tomaat en wat ketchup.

Supergoedkope recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 20-09-2008
Hits: 2070
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig