Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 40

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Melk
Feta
Uien
Eieren
Knoflook
Augurken
Spruitjes
Champignons
2 spekblokjes
1 pakje bamimix
125 ml. zure room
1 pot rode bieten
2 gekookte bieten
2 pakken diepvriesspinazie
2 prei
Aardappelen
100 gr.taugé
1 zak macaroni
1 winterwortel
1 pot witte bonen
1 blik capucijners
600 gr. vleestomaten
1 klein zakje witte kool




Maandag:
Spinazie fetaschotel.

Benodigdheden:
2 pakken diepvries spinazie
1 kilo aardappelen
1 ei
1 pakje feta.

Ontdooi de spinazie en verdeel het twee porties
Kook de aardappelen in de schil en laat ze vervolgens afkoelen om ze daarna in plakjes te snijden.
1 kilo aardappels in de schil gekookt, afgekoeld, geschild en in plakjes gesneden.
Pureer de feta en menge de kaas met het ei.
Als het te dik wordt kun je het eventueel met wat melk verdunnen.
Vet een grote ovenschaal in en vul het laagje voor laagje .
Begin en eindig met een laagje aardappelen.
Bedek het geheel met het feta/ei mengse en eventueel met een beetje paneermeel voor een krokant laagje.
Verwarm de oven voor op 220 graene en laat het tenslotte in +/- 30 minuten gaar worden.



Dinsdag:
Stampot spruiten met spekjes.

Benodigdheden:
Aardappelen
spruitjes
peper/zout
nootmuskaat
1 eetlepel kerriepoeder
1 dl melk
250 gr.spekblokjes
3 uien.

Schil de aardappelen, was ze en doe ze met een beetje water en zout in een pan.
Maak de spruitjes schoon en leg deze op de aardappelen.
Breng dit aan de kook en kook dit in ongeveer 20 minuten gaar.
Maak de uien schoon en snipper deze.
Bak in een pan de spekblokjes uit.
Voeg dan de uien toe en bak deze even mee.
Verwarm in een steelpan de melk.
Giet de aardappelen met de spruiten af en stamp ze fijn.
Roer dan de warme melk, peper, nootmuskaat en kerriepoeder door de stamppot en schep er tenslotte het spek – uienmengsel door.



Woensdag:
Pannenkoek met champignonragout.

Benodigdheden:
Champignons
bouillonblokje
boter
bloem
melk
water
2 eieren
beetje zout.

Het maken van de champignonragout:

Runderbouillon of water (0.5 ltr) waarin een bouillonblokje opgelost)
Champignons 60 gram
Boter 12,5 gram x 4 = 50 gram
Bloem 25 gram x 4 = 100 gram
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Smelt de boter langzaam in een steelpannetje (niet laten verkleuren).
Voeg de bloem toe,roer de roux glad en laat deze garen (mag niet verkleuren).
Laat de roux afkoelen en voeg de champignons toe.
Doe er al roerend 100 cc bouillon bij en maak op smaak.
Verwarm de ragout vervolgens au bain marie.
Pannenkoeken:
Basisbeslag voor 12 pannenkoeken met een diameter van 32 cm.

180 cc melk
180 cc water
360 cc bloem
2 eieren
een snufje zout

Doe de melk en het water bij elkaar.
Roer de eieren en het zout erdoor.
De bloem toevoegen en roeren tot men een glad beslag heeft.

Verhit de koekenpan met een klontje boter/scheutje olie.
Laat een lepel beslag in de pan lopen.
Draai de pannenkoek als de bovenkant nagenoeg droog is.
Leg de pannenkoek na enkele seconden op een bord en schep de warme ragout op de pannenkoek.
Garneer eventueel met een toefje peterselie.



Donderdag:
Pittige capucijners met gekookte aardappelen.

Benodigdheden:
1 blik capucijners
2 uien
2 prei
pakje bamimix,
100 gr. taugé
3 augurken
aardappelen.
Schil,was en kook de aardappelen.

Wel de bamimix in heet water.
Fruit de fijn gesneden uien en voeg daar de in ringen gesneden prei en de gewelde bamimix aan toe.
Als dat goed verwarmd is de capuciners erbij doen en tot slot de tauge en fijn gesneden augurk toevoegen.
Serveer het geheel met de gekookte aardappelen.



Vrijdag:
Aardappel/bieten schotel ui Denemarken.

Benodigdheden:
10 aardappelen
spekblokjes
2 of 3 uien
eieren naar wens
1 pot rode bieten

Snipper de uien en fruit ze in de wok in wat olie/margarine
bak de spekjes met de ui mee
snijd de aardappelen in blokjes en doe deze erbij
bak dit alles tot de aardappelblokjes goudbruin zijn
bak de eieren in de koekepan (spiegelei).



Zaterdag:
Russische groentesoep.

Benodigdheden:
2 uien
1/8 wit kooltje
2 gekookte bieten
250 g witte bonen
1 winterwortel
2 tenen knoflook
20 g boter
2 laurierbladeren
1,5 l vleesbouillon (van tabletten)
zout en versgemalen peper
125 ml zure room
1 eetl. fijngehakte dille of peterselie.

Snipper de gepelde uien. Schaaf of snijd de witte kool in dunne sliertjes.
Snijd de ontvelde bieten in kleine blokjes.
Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
Snijd de geschilde winterwortel in dunne plakjes.
Ontvel de tenen knoflook.
Verhit de boter in een soeppan en bak de gesnipperde ui in ongeveer 10 minuten zacht en glazig.
Knijp de tenen knoflook met behulp van een knoflookknijper uit boven de gebakken ui.
Roer de koolsliertjes door het uitmengsel.
Voeg de laurierbladeren en de bouillon toe.
Breng de bouillon aan de kook.
Doe de wortelplakjes in de soeppan en laat ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
Roer ten slotte de bonen door de soep.
Breng de soep eventueel op smaak met zout en versgemalen peper.
Schep de hete soep in diepe borden.
Verdeel de bietblokjes over de soep.
Schep in elk bord een klein bergje biet en schep er een volle eetlepel zure room bovenop.
Bestrooi de zure room met dille of peterselie.
Serveer het geheel eventueel met een gebakken stokbroodje.



Zondag:
Macaroni in gebakken tomatensaus.

Benodigdheden:
600 gram vleestomaten, in plakken van 1/2 cm snijden
1 fijngesnipperde ui
1 a 2 teentjes knoflook geperst/fijngesneden
4 theelepels gedroogde basilicum (of 2 eetlepels verse)
1,5 theelepel rozemarijn
1,5 theelepel zout
beetje peper
2 eetlepels olijfolie
400 gram macaroni.

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Ovenschaal invetten.
Doe de helft van de tomaat in ovenschaal.
Verdeel de ui, knoflook, kruiden, zout en peper over de tomaten.
Doe de rest van de tomaten erover.
Doe het geheel 20 minuten in de oven.
Kook de macaroni.
Haal vervolgens de schaal uit de oven en giet de olijfolie erover en prak met een vork de tomaten fijn en goed mengen.
schep tenslotte de macaroni erdoor heen.
evt geraspte kaas erover en in dat geval nog vijf minuten in de oven om de kaas te laten smelten
evt voor het opdienen nog olijven of stukjes augurk door de macaroni scheppen.
Deze club is er ook op: Goedkope recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-09-2008
Hits: 1102
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig