Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 42

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Melk
Uien
Rijst
Bloem
Eieren
Wit brood
0.5 dl. room
Creme fraiche
500 gr. gehakt
1 kg. andijvie
1 bol Mozarella
1 kg. wortelen
250.gr. champignons
1 blik bruine bonen
Groentebouillonblokjes
300 gr.verse braadworst
150 gr. ontbijtspek rond
300 gr. jong belegen kaas
1 zakje zuurkool van 500 gr.
3 tomaten
2 appels
Aardappelen
400 gr. prei
200 gr. Chorizo
Gehakte kervel
600 gr. spruitjes
1 blik gepelde tomaten
250 gr. lasagnabladen




Maandag:
Andijvie met eieren.

Benodigdheden:
Aardappelen
1kg andijvie
zout
nootmuskaat
6 eieren
40g boter
30g bloem
2dl melk
peper
nootmuskaat.

Schil,was en kook de aardappelen.
Maak de andijvie schoon, snijdt deze in reepjes en was deze.
Kook de andijvie in een pan met ruim water en een snufje zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Spoel dan de andijvie af onder de koude kraan en laat de andijvie uitlekken.
Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.
Laat ze schrikken onder de koude kraan,pel ze en snijdt ze in kleine stukjes.
Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door.
Giet beetje bij beetje de melk erdoor en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper,zout en nootmuskaat.
Roer de stukjes ei en de andijvie door de saus.
Serveer het geheel met de aardappelen.



Dinsdag:
prei met bruine bonen en gekookte rijst.

Benodigdheden:
Rijst
2 uien
400g prei
200g chorizo
1 blik bruine bonen
2 eetlepels olie
3 tomaten
5 eetlepels crème fraiche.

Kook de rijst.
Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
Maak de prei schoon, snijd ze in ringetjes, was ze en laat ze uitlekken.
Laat de bruine bonen uitlekken.
Snijd de chorizo in blokjes.
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Verhit de olie in de wok en fruit hierin even de uien.
Voeg dan de prei en chorizo erbij en bak deze een paar minuten mee.
Schep dan de bruine bonen, tomaten en de crème fraiche erdoor en laat het gerecht goed warm worden.



Woensdag:
Zuurkoolschotel:

Benodigdheden:
1 zakje zuurkool van 500 gr
1 kilo aardappelen
500 gr.gehakt
2 appelen
paprikapoeder of cajunkruiden.
een beetje olie of boter om in te vetten
(Eventueel een paar mandarijntjes of een blikje mandarijntjes. maar dit hoeft niet speciaal).

Rul het gehakt gaar.
laat de zuurkool uitlekken in een zeefje of vergiet.
schil de appels en haal het klokhuis eruit,dan in kleine stukjes en in de zuurkool.
vet een ovenschaal in en leg hierin een bodempje van de zuurkool met appel.
Doe hierover een beetje kruiden,dan een laagje vlees daarop de aardappels,dan weer zuurkool en ga zo verder tot alles op is.
Doe alles of 20 minuten in de magnetron op vol vermogen of in de oven totdat alles warm genoeg is. (ongeveer 30 minuten op 160 graden)



Donderdag:
Spruitjesstamppot met kaas.

Benodigdheden:
1 kg. aardappelen
600 gram spruitjes
1 dl. groentebouillon
200 gram jong belegen kaas
25 gram boter
zout/peper
nootmuskaat.

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Kook de aardappelen en de spruitjes in de groentebouillon in een pan in 20 minuten gaar.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Stamp de aardappelen en de spruitjes met de stamper tot een grove stamppot.
Voeg de boter toe en roer de blokjes kaas erdoor.
Warm de stamppot nog heel even goed door tot de kaas gaat smelten.
Breng de stamppot op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.



Vrijdag:
Worteltjes met spek en aardappelpuree.

Benodigdheden:
Aardappelen
1kg worteltjes
zout
40g boter
1 theelepel suiker
250g champignons
150g ontbijtspek in plakjes
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel gehakte kervel.

Schil,was en kook de aardappelen en stamp deze vervolgens met wat melk tot puree.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Schrap de worteltjes schoon en kruis de dikke exemplaren in.
Kook de worteltjes in een pan met een beetje water,zout en suiker in ongeveer 20 minuten gaar en droog.
Schud dan de boter en de suiker erdoor en bestrooi de worteltjes met peterselie.
Bak in een droge koekenpan de spekblokjes knapperig, haal ze dan uit de pan en bak in het spekvet de champignons eventjes.
Schep de champignons door de worteltjes.
Verkruimel het spek en strooi dit over het groentemengsel.



Zaterdag:
Franse broodsoep.

Benodigdheden:
2 uien
2 teentjes knoflook
2 el boter
8 sneetjes oud wittebrood
8 dl bouillon (blokjes)
1 ei
0,5 dl room
Fijngeknipte peterselie.

Snipper de ui en knoflook en bak ze in de boter glazig.
Snijd ondertussen het brood in dobbel­steentjes en bak deze even mee.
Voeg dan de bouillon toe en kook alles op matig vuur ca. 5 minu­ten.
Wrijf de soep door een zeef.
Klop het ei los met de room en voeg, al kloppend, een klein straaltje van de soep toe.
Voeg dit daarna al roerend aan de soep toe.
Breng op smaak met peper en zout en strooi er als laatste de peterselie over.



Zondag:
Lasagna met braadworst.

Benodigdheden:
1 ui
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
300 gram verse braadworst
zout en peper
snufje kaneelpoeder
blik tomaten gepureerd
250 gr lasagnabladen
1 bol mozarella
35 gram boter
35 gram bloem
4 dl melk
nootmuskaat
100 gram geraspte kaas.

Ui pellen en snipperen samen met de knoflook en ca 3 minuutjes zachtjes smoren.
Vel van de worst halen en rul bakken bij de ui
Op smaak brengen met zout peper en kaneel.
Tomatensaus erbij schenken en 20 minuten laten sudderen op laag vuur.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Mozarella in kleine stukjes snijden.
Boter smelten in steelpan en de bloem erbij doen en gladroeren melk erbij en blijven roeren tot een gebonden saus.
Saus op smaak brengen met zout peper en nootmuskaat, kaas toevoegen op een beetje na voor het gratineren.
Ovenschaal bedekken met een laagje tomatensaus hierop wat lasagna vellen daarna wat mozarella en wat bechamelsaus .
Ga zo verder tot alles op is en eindig met bechamelsaus strooi hier wat geraspte kaas op en zet in de oven
Laat de lasagna in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin bakken.

Supergoedkope recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 11-10-2008
Hits: 1288
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig