Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 44

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag:
Bami met veel groente.
Benodigdheden:
Blik bruine bonen,
400 gr gehakt,
1 ui,
1 teentje knoflook,
pak bami groente,
pakje bami kruiden,
eventueel ketjap.
 
Bak het gehakt lekker rul en giet overtollig vet af.
Bak dan het gesnipperde uitje en knoflook mee tot ze zacht zijn, voeg dan de bami groente toe.
Voeg als alle geslonken is de bami kruiden toe.
Voeg dan de bruine bonen toe en laat het door en door heet worden.
(En breng het eventueel op smaak met ketjap.)

Dinsdag:
chili met witte bonen.
Benodigdheden:
2 uien
2 paprika's
50 gr.margarine
200 gr.gehakt
500 gr.gepelde tomaten
oregano
peper en zout
chilipoeder
2 blikken witte bonen.
Bak 2 kleingesneden uien en 2 kleingesneden paprika's zacht in 50 gr.margarine.
Voeg 200 gr.gehakt toe en bak dit rul.
Doe er 500 gr.ontvelde tomaten,oregano,peper,zout en chilipoeder bij en smoor het geheel 25 minuten.
Voeg 2 blikken uitgelekte witte bonen toe en warm het geheel goed door.

Woensdag:
Rookworstgoulash met gekookte aardappelen.
Benodigdheden:
Aardappelen
rookworst
3 uien
boter
2 tomaten
1 rode paprika
1 prei
2 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels paprikapoeder
1dl bouillon
maizena
peper/zout.
Schil,was en kook de aardappelen.
Snijd de rookworst in blokjes.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Maak de paprika schoon en snijd ze in kleine reepjes.
Maak de prei schoon, snijd hem in ringetjes, was ze en laat deze uitlekken.
Verhit wat boter in een pan en bak hierin de uien en de prei eventjes.
Doe dan de rookworst erbij en laat dit even meebakken.
Voeg dan de tomaten en de paprika toe en laat ook deze eventjes mee bakken.
Roer dan de paprikapoeder, tomatenpuree en de bouillon erdoor en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.
Roer de maïzena met wat water tot een papje en roer dit door de goulash.

Donderdag:
Macaronischotel.
Benodigdheden:
macaroni
zout
1 ui
1 teentje knoflook
30 gr.margarine
250 gr.soepgroente
1 blikje tomatenpuree
1 1/2 dl bouillon
tijm
paprikapoeder
1 blik lunchworst.
Kook de macaroni in water met zout gaar.
Fruit 1 kleingesneden ui en 1 kleingesneden teentje knoflook in 30 gr.margarine.
Voeg de oepgroente,de tomatenpuree,bouillon de tijm en paprikapoeder toe.
Stoof dit 10 minuten.
Snijd de lunchworst in blokjes.
Schep het groentemengsel en het vlees door de macaroni.
Warm het gerecht goed door.

Vrijdag:
Nasi met gehakt.
Benodigdheden:
400 gr, gehakt
1 prei
2 uien
nasikruiden
rijst
ketjap
1 ei pp.
Kook de rijst.
Rul het gehakt gaar.
Snijd de prei in ringen,snipper de uien en fruit deze even mee.
En wat dieprviespaprika erbij.
Voeg wat ketjap en de nasikruiden toe en laat het ca 10 minuten pruttelen.
Voeg de rijst toe en bak dit even mee.
Bak de eieren en leg deze op het bord over de nasi.
 
Zaterdag:
Tomatensoep van tomatenpuree met gebakken stokbrood.
Benodigdheden:
ui,
1/2 laurierblad
foelie
40 gr boter
tomatenpuree
4 eetl bloem
1 liter bouillon,
zout
aroma
afbakstokbrood
2 lepels melk of room
peterselie.
 
Fruit de ui met de kruiden in de boter.
Voeg onder goed roeren de tomatenpuree en de bloem toe en daarna in gedeelten de bouillon.
Breng de massa al roerende aan de kook en laat ze 3 min doorkoken. Verwijder de foelie en de laurier. Maak de soep op smaak af met zout, aroma, melk of room.
Voeg op het laatst peterselie toe.

Zondag:
Zuurkoolschotel.
Benodigdheden:
750 gr. aardappelen
500 gr zuurkool 
2 appels
2 uien
Snij ze in plakjes
(evt. een handje rozijnen,Zet de rozijnen alvast in de week als je die erdoor wilt doen).
Schil de appels en uien
 
Schil,was en kook de aardappelen en zuurkool in één pan.
Maak daar met een scheutje melk een stamppot van.
Onderwijl in een koekenpan met wat olie of margarine eerst de appels aanbakken tot ze mooi glazig en bruin zijn
daarna de uien (liefst in ringen) glazig bakken.
Als alles klaar is de appels en de uien door de stamppot roeren. (ook de rozijnen)
Laatste niet met de mixer doen dan gaan de appels stuk
 
(Je kunt dit daarna nog in de oven zetten met wat geraspte kaas erover, even laten smelten tot bruin korstje.
Voor de degene die het wenst smaakt het ook heel lekker met uitgebakken spekjes er doorheen).

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-10-2008
Hits: 1062
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig