Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 45

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag:
Gesmoorde andijvie met gekookte aardappelen.
Benodigdheden:
Aardappelen
750 g andijvie
1 el olie
½ ui (ca. 30 g)
fijngesneden
ca. ½ tl zout
1-2 el maïzena
aangemaakt in ½ dl melk of half melk en half room
nootmuskaat.
Schil,was en kook de aardappelen.
Was de de andijvie grondig.
Snijd de bladeren, die u op een stapeltje legt,in repen.
Verwarm op een matig vuur in een pan met een dikke bodem de olie met de ui en smoor de ui glazig.
Roer de andijvie erdoor en strooi het zout erop.
Blijf omscheppen tot de andijvie is geslonken.
Doe het deksel op de pan en laat alles op een laag pitje smoren,tot de andijvie beetgaar is (ca. 10 min.).
Pas op voor aanbranden,voeg zonodig een paar eetlepels water toe.
Bind de groente met de aangemaakte maïzena en strooi er wat nootmuskaat over.
Dinsdag:
Kapucijners met rozijnen en gekookte aardappelen.
Benodigdheden:
Aardappelen
200g rozijnen
1 blik kapucijners
100g spekblokjes
25g boter
1 eetlepel bruine basterd suiker
peper.
Schil,was en kook de aardappelen.
Laat in een kom de rozijnen wellen in warm water en laat ze dan uitlekken.
Doe de kapucijners met het vocht en de rozijnen in een pan en laat dit warm worden.
Bak in een koekenpan de spekblokjes uit.
Giet de kapucijners af en schep er de boter en de spekjes door.
Doe de kapucijners in een schaal en bestrooi deze met suiker en peper.
Woensdag:
Hartige spruitjes met champignons.
Benodigdheden.
Aardappelen
2 netten spruitjes
zout
2 uien
250 g champignons
400 g magere spekblokjes.
Schil,was en kook de aardappelen.
Maak de spruitjes schoon, kook ze in water met zout in ± 7 minuten beetgaar en giet ze af.
Snijd de gepelde uien intussen in ringen.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Bak de spekjes knapperig uit en schep ze door de spruitjes.
Bak de champignons en de uitjes in het spekvet lichtbruin en schep ze ook door de spruitjes.
Donderdag:
Macaroni met cornedbeef en doperwtjes.
Benodigdheden:
400 gr macaroni
250 gr in kleine blokjes gesneden cornedbeef
250 gr gare doperwtjes 
2 eieren
2 dl melk
2 eetl tomatenpuree
50 gr geraspte belegen kaas
zout/peper
3 eetl paneermeel
25 gr boter.
 
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in water met wat zout gaar.
Laat de macaroni goed uitlekken.
Vermeng de macaroni met de blokjes cornedbeef en de doperwtjes.
Beboter een ovenvaste schaal en doe hier het macaronimengsel in.
Klop de eieren los met de melk,de tomatenpuree,de geraspte kaas en wat zout en peper.
Schenk het eiermengsel over de macaroni in de schaal.
Bestrooi het geheel met het paneermeel.
Bak het gerecht ongeveer 25 min in een op 200 graden voorverwarmde oven tot het eiermengsel is gestold en het gerecht een mooi bruin korstje heeft gekregen.
Vrijdag:
Rijst met eieren en champignons.
Benodigdheden:
250 gram rijst
2,5 deciliter bouillon (van een blokje)
25 gram boter
1 ui
1 teentje knoflook
250 gram champignons
25 gram bloem
2 eetlepels gehakte bieslook
peper en zout
4 eieren.

Maak de ui schoon en snij hem klein.
Maak de knoflook schoon en pers hem uit.
Was de champignons,dep ze droog en snijd ze in plakjes.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kook de eieren 8 minuten,pel ze en snijd ze overlangs doormidden.
Verhit in een pan de boter en fruit hierin de ui en knoflook eventjes.
Voeg dan de champignons toe en bak deze even mee.
Roer er dan de bloem door en giet er beetje voor beetje de bouillon bij tot er een mooie gebonden saus ontstaat.
Schep de warme rijst op een schaal,leg er de eieren op en giet er de champignonsaus over.
Strooi er bieslook over.
Zaterdag:
Fryske sipelsop ( Friese uiensoep) met stokbrood.
Benodigdheden:
2 stokbroodjes
60 gr.boter
500 gr.gesnipperde uien
2 eetl.
bloem
1 l. bouillon( zelfgetrokken of van een tablet of uit een potje )
zout , peper en nootmuskaat.
4 hard gekookte eieren
100 gr. geraspte Goude kaas.
Blondeer de uien ( laat ze vooral niet bruin worden ) in de boter.
Voeg al roerende bloem en de bouillon toe en laat dit 5 minuten doorkoken.
Voeg zout , peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Prak de eieren met een vork fijn en verdeel dit over de 4 soepborden.
Schenk er de soep overheen.
Strooi nog wat geraspte kaas over en serveer met knapperig stokbrood.
Zondag:
Vis in bladerdeeg met worteltjes en gebakken aardappelen.
Benodigdheden:
Aardappelen
2 potten worteltjes
1 diepvriespak koolvis of kabeljauw
viskruiden
1/2 doosje kruidenkaas
1 pakje bladerdeeg
olie of boter.
Schil,was en kook de aardappelen het liefst even van tevoren zodat ze af kunnen koelen.
Snij ze daarna in partjes en bak ze goudbruin in wat boter.
Bestrooi de vis met viskruiden en bak de vis gaar in wat olie of boter.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een lapje(ontdooit)bladerdeeg en leg er een stuk vis op.
Smeer nu een eetlepel kruidenkaas op de vis.
Pak nog een plakje bladerdeeg en leg dat op de vis.
Zorg dat je de randen goed aandrukt,even aansmeren met wat water.
Smeer ook wat water over het bovenste bladerdeeg.
15 tot 20 minuten laten bakken.
Verwarm tot slot de worteltjes en serveer deze samen met de vis en aardappeltjes.
Veel meer van dit soort recepten zie je bij"

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 31-10-2008
Hits: 988
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig