Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 46

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Melk
Uien
Rijst
Bloem
Eieren
Feta kaas
Zure room
Soepgroenten
Aardappelen
Champignonsw
1 rookworst
2 blikken bruine bonen
1 blik gepelde tomaten
2 pakken diepvries spinazie
2 potten/blikken witte bonen in tomatensaus
1 tomaat
3 preien
Spaghetti
500 gr. kool
Geraspte kaas
1 blikje zalm
1 pakje tomatensaus
75 gr. belegen kaas (stukje)
1 blikje tomatenpuree
500 gr. speklapjes

Maandag:
Witte bonenschotel met rijst.
Benodigdheden:
1/2 pond gesneden soepgroente
2 potten witte bonen in tomatensaus
potje zure room
4 eetl. boter
bieslook en/of peterselie
theelepeltje suiker
peper/zout.
Kook de rijst.
Bak in de boter de soepgroente lichtbruin, schep de witte bonen erdoor en verwarm alles goed.
Maak het gerecht af met veel peterselie en/of bieslook, peper en zout en de suiker.
Geef de zure room er apart bij.
Serveer het geheel met de gekookte rijst.
Dinsdag:
Spinazie ovenschotel.
Benodigdheden:
2 pakken diepvriesspinazie
1 kilo aardappelen
1 blok fetta kaas
1 ei
paneermeel.
Laat de spinazie ontdooien en verdeel het in 2 porties.
Kook de aardappelen in de schil,laat ze afkoelen en snij ze vervolgens in plakjes.
Pureer de feta en met de kaas met 1 ei en eventueel een scheutje melk als het te dik is.
Vet een ovenschaal in en doe vervolgens de spinazie en aardappelen er laagje voor laagje in maar begin en eindig met de aardappelen.
Bstrijk de bovenste laag aardappelen met de gepureerde feta en strooi daar wat paneermeel overheen.
Laat het geheel in ongeveer (verschilt per oven) 30 minuten gaar worden in de oven op 220 graden.

Woensdag:
Pannenoeken met koolvulling.
Benodigdheden:
500 g kool, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
1 tomaat, in stukjes
3 eetl. (olijf)olie
2 theel. korianderpoeder
peper/zout
2 theel. paprikapoeder
75 g geraspte kaas.
 
Stoof ui,kool en tomaat in de olie totdat de kool zacht is geworden.
Voeg peper,zout,koriander en paprikapoeder toe.
Bak een aantal pannenkoeken en rol in elke pannenkoek een deel van het koolmengsel.
Leg de opgerolde pannenkoeken naast elkaar (met de flap naar beneden) in een ingevette ovenschaal.
Bestrooi de pannenkoeken met geraspte kaas.
Bak ze ongeveer 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200ºC.
(Variatie extra gevuld en pittig: Meng gekruide olijven in stukjes gesneden,ansjovis (of andere vis) en basilicum of pesto door het koolmengsel).
Dit recept is ook met andere koolsoorten te gebruiken.
Suggestie:Dien de warme gevulde pannenkoeken op met een groene salade erbij. 
Basisbeslag voor 12 pannenkoeken.
 
180 cc melk
180 cc water
360 cc bloem
2 eieren
een snufje zout.
 
Doe de melk en het water bij elkaar.
Roer de eieren en het zout erdoor.
De bloem toevoegen en roeren tot men een glad beslag heeft.

Donderdag:
Spaghetti met zalmsaus.
Benodigdheden:
400 gr spaghetti
2 preien
3 eetl olie
1 pakje tomatensaus
2 blikjes zalm,
1 eetl gedroogde oregano
75 gr belegen kaas (stukje).
 
Spaghetti koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Prei schoonmaken en in dunne ringen snijden.
In een braadpan de olie verhitten en de prei ongeveer 3 min fruiten.
Pakje tomatensaus toevoegen en 3 min zachtjes koken.
Zalm laten uitlekken, graatjes verwijderen en in stukjes verdelen.
Zalm toevoegen aan de saus en door en door warm laten worden.
Op smaak brengen met zout en peper en de oregano.
Spaghetti over 4 borden verdelen saus erop scheppen.
Kaas grof schaven en erover verdelen.

Vrijdag:
Rijst met champignons,uien en eieren.
 
Benodigdheden:
5 dl water
250 gr.rijst
zout
500 gr.speklapjes in reepjes
2 uien kleingesneden
200 gr.champignons in plakjes
2 eieren
1 tl sambal oelek
2 el peterselie.
Kook de rijst.
Verhit intussen de boter in een pan en bak hierin de reepjes vlees snel rondom bruin.
Voeg de uien en de champignons toe en bak alles onder voortdurend omscheppen 3 minuten.
Draai het vuur laag en laat het vlees-ui-champignonmengsel 10 minuten sudderen,af en toe omscheppen.
Voeg de gare rijst toe en bak het geheel onder regelmatig omscheppen bij matig vuur 3 minuten.
Klop de eieren los in een kommetje en schenk ze bij het rijstmengsel.
Bak het gerecht onder voortdurend omscheppen nog 4 minuten tot de eieren zijn gestold.
Roer de sambal,de peterselie en wat zout door het gerecht.
Zaterdag:
Spaanse bruine bonen soep.
Benodigdheden:
2 blikken bruine bonen
1 blik gepelde tomaten/ tomatensaus/verse tomaten ± 200 gr.
flink veel paprika poeder, naar smaak
zout/peper
3 grote tenen knoflook
2  uien
1 prei
wat water erbij
2 grote aardappels
Afbakstokbood.
 
Doe de bruine bonen in een pan met het water (niet teveel want dan wordt het te dun).
Voeg daar alle in stukjes gesneden ingredienten aan toe,kruid het naar smaak en laat alles pruttelen tot dat alles gaar is.
Als je er vlees in wilt hebben kan dit natuurlijk,gebruik bijv.gehaktballen,spek of chorizo.
Serveer het geheel met wat stokbrood.

Zondag:
Aardappel/rookworst goulash.
Benodigdheden:
1kg aardappelen
1 rookworst
1 ui
beetje margarine
1 blikje tomatenpuree
1bouillonblokje
1 laurierblaadje
water
 
Schil,waas en snij de aardappelen in niet te kleine blokjes.
Snij vervolgend de uien en de rookworst in stukjes en bak het in een beetje margarine op een laag vuurtje.
Voeg 3 eetlepels paprikapoeder toe en doe er een scheutje azijn bij.
Voeg de aardappelen toe en roer er een blikje tomatenpuree doorheen.
Gieten het water tot net boven de aardappelen.
Doe het bouillonblokje en het laurierblaadje erbij.
Laat het geheel zachtjes koken tot dat de aardappelen gaar zijn.
Eventueel kun je de saus een beetje dikker maken met meel of maizena.
(Eventueel ook lekker met wat verse paprika erin).

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 09-11-2008
Hits: 1287
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig