Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 47

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

uien
rijst
bloem
eieren
pindakaas
150 gr. ham
peterselie
aardappelen
500 gr. gehakt
halfvolle melk
bouillonblokjes
witte bolletjes
afbakstokbroodjes
groentebouillonblokjes
4 blikken gepelde tomaten
pasta
2 aubergines
150 gr. taugé
geraspte kaas
1 krop ijsbergsla
1 pak lasagnebladen
1 pot runderbouillon
Italiaanse diepvries groentemix

Maandag:
Lasagna.


Benodigdheden:
2 uien
1 teen knoflook
250 g gehakt half-om-half
2 blikken gepelde tomaten (a 400 g)
25 g margarine
2 eetlepels witte tarwebloem (zak 1 kilo)
500 ml halfvolle melk
1 pak lasagnebladen (250 g)
geraspte kaas.


Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snijd de uien en knoflook klein.
Bak het gehakt in een antiaanbakpan.
Voeg de uien en de knoflook toe en bak 5 minuten mee.
Voeg de tomaten toe, maak ze fijn en roer alles goed door.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de margarine in een pan en strooi de bloem erbij.
Voeg daarna scheut voor scheut de melk toe en blijf roeren zodat een saus ontstaat.
Als de saus klaar is, giet je een kleine laag in de ovenschaal.
Leg daarop afwisselend de lasagnebladen,gehaktmengsel en saus.
Herhalen tot alles bijna op is.
Eindig met een laag saus. Strooi de kaas erover en laat de lasagne in de oven in 35 minuten garen.




Dinsdag:
Italiaanse groentemix met roze aardappelpuree.


Benodigdheden:
1 kilo aardappelen
2 kopjes melk
4 el ketchup
1 el boter
zout
Italiaanse diepvries groentemix
250 gr. gehakt.


Stoom de ongeschilde aardappelen gaar.
Roerbak het gehakt met wat peper,zout een gesnipperd uitje en knofllok naar smaak gaar.
Voeg de Italiaanse roerbakmix toe en roerbak het geheel gaar.
Haal de schil van de aardappelen af als ze nog warm zijn.
Doe de aardappelen in een pan en voeg de melk en boter toe en pureer het geheel op een zacht vuurtje.
Voeg tenlotte de ketchup en naar smaak wat zout toe.
Serveer de puree samen met de geroerbakte groente/gehaktmix.




Woendsdag:
Pasta e patate.


Benodigdheden:
6 grote aardappelen
300 gr. pasta
1 blik gepelde tomaten
1 halve ui
geraspte kaas
2 el (olijf)olie
peper/zout.


Schil de aardappelen en snijd ze in blikjes.
Stoof de fijn gesneden ui in de olie.
Voeg de tomaten en wat peper en zout toe en roer het geheel goed door.
Voeg de aardappelblokjes toe en giet er water bovenop tot de aardappelen helemaal bedekt zijn.
Laat dat op een laag vuurtje koken tot dat de aardappelen helemaal gaar zijn.
De saus is nu klaar.
Kook de pasta in water met wat zout gaar en serveer het met de aardappelsaus en wat Parmezaanse kaas.




Donderdag:
Aardappelgratin met aubergine en tomaat.


Benodigdheden:
8 middelgrote aardappelen
2 aubergines
1 blik gepelde tomaten
2 dl groentebouillon
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el salie of thijm
geraspte kaas
2 el (olijf)olie
peper/zout.


Snijd de aardappelen en aubergines in schijfjes van ongeveer 5 mm.
Bestrooi de aubergines met wat zout en laat ze 30 minuten rusten.
Spoel ze af met water en dep ze vervolgens droog.
Hak de ui en de knoflook fijn stoof ze even in de olie en voeg dan de gepelde tomaten en de groentebouillon toe en laat dat allemaal even sudderen en breng het op smaak met wat zout en peper.
Leg een laagje aardappelschijfjes in een ovenschaal en doe hetzelfde met een laagje aubergines.


Strooi dan de helft van de fijn gehakte salie/thijm erover heen.
Doe daar dan weer de helft van de tomatensaus over heen.
Herhaal dit en werk het geheel af met een laagje kaas.
Laat het tenotte in ongeveer 30 minuten gaar worden in een oven op 180 graden.




Vrijdag:
Rijstschotel.


Benodigdheden:
400g rijst
3 uien
150g taugé
4 eieren
4 eetlepels pindakaas
2 eetlepels ketjap
1,5 theelepel sambal
150g ham
halve krop ijsbergsla
2 eetlepels olie
50 gr. boter.
 
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de uien schoon.
Was de taugé en laat deze uitlekken.
Snij de ham in blokjes.
Maak de sla schoon en snij deze in dunne reepjes.
Verhit de olie in een wok en bak hierin de uien eventjes.
Voeg dan de sambal, ketjap en pindakaas toe.
Goed roeren.
Doe nu de ham en de taugé erdoor.
Verhit in een koekenpan de boter en bak hierin de eieren.
Voeg de rijst toe aan het ui-pindakaas mengsel.
Laat dit goed warm worden en voeg dan de reepjes sla erdoor.
Leg de gebakken eieren op de rijst.




Zaterdag:
Uiensoep met gebakken stokbrood.


Benodigdheden:
1 kg uien,
40 gr.margarine
peper/zout
kerrie
mespuntje suiker
6 el bloem
1 1/2 ltr.bouillon
2 dl melk.
 
Maak 1 kg uien schoon en snijd ze in ringen.
Fruit de uieringen in 40 gr.margarine en strooi er peper,kerrie,een mespuntje suiker en 6 el bloem over.
Warm dit goed door.
Giet er onder goed roeren de bouillon en melk bij.
Kook de soep 15 minuten en maak hem op smaak met peper en zout.
Serveer het geheel met gesneden afbakstokbroodjes met wat gesmolten kaas.




Zondag:
Brood met zelfgemaakte kroketten.


Benodigdheden:
Witte bolletjes
1 pot runderbouillon (gaar, of ander (soep)vlees/rund- of kalfsvlees)
2 deciliter bouillon (van diezelfde pot,vermeng dit wel met water!)
4 takjes peterselie (fijngeknipt)
3 eetlepels boter
3 eetlepels bloem
2 eieren
150 gram paneermeel
zout
peper
nootmuskaat
1 eetlepel melk
1 eetlepel olie.



Snijd het vlees in hele kleine stukjes.
Smelt boter in een pan,roer de bloem erdoor (= roux) en laat dit ca 2 minuten zachtjes garen.
Voeg al roerende de koude bouillon toe en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
Spatel vervolgens het vlees en de peterselie erdoor en laat het 2 minuten zachtjes doorkoken.
Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schep de ragout in een diep bord en laat het minimaal 2 uur in de koelkast koud en stijf worden.
Klop in een diep bord ei met melk en olie los.
Strooi het paneermeel op plat bord.
Verdeel de ragout in porties en maak van ieder portie een kroketvorm.
Rol de kroket losjes door de paneermeel.
Vervolgens door het eimengsel en nog een keer door de paneermeel.
De kroketten moeten aan alle kanten goed bedekt zijn!
Leg de kroketten nog minimaal een uur terug in de koelkast.
Verhit het frituurvet tot 180 graden C. Frituur de kroketten ongeveer 5 minuten (niet teveel tegelijk).
Van hetzelfde mengsel kun je ook nog bitterballen draaien.
Serveer de kroketten op een broodje met wat mosterd of mayonaise.


Hierbij een lekker toetje?

Ga dan eens kijken bij: De toetjesclub

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 14-11-2008
Hits: 1020
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig