Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 48

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

rijst
uien
eieren
1 blik ham
4 saucijzen
aardappelen
500 gr. gehakt
200 r. broccoli
1 groene paprika
chinese kool
3 bakjes champignons
vleesbouillonblokjes
kippenbouillonblokjes
1 bekertje creme fraiche
1 blik doperwtjes en worteltjes
spaghetti
tomatenpuree
knakworstjes
volkorenmeel
geraspte kaas
100 gr. taugé
halfvolle melk
1 bakje roomkaas
2 grote Jonagold appels
Maandag:
Spaghettischotel.
Benodigdheden:
spaghetti
3dl bouillon
1 eetlepel aardappelmeel
1 blikje tomatenpuree
3 eetlepels geraspte kaas
10 knakworstjes
5 uien
2 eetlepels boter
zout/peper

Roer in een kopje de aardappelmeel met wat water tot een papje.
Breek de spaghetti in stukken en kook ze in een pan met ruim water en wat zout gaar.
Verwarm in een pan de bouillon, voeg de tomatenpuree toe en bind de saus met het aardappelmeelpapje.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Verhit de helft van de boter in een pan en fruit hierin de  gesnipperde uien.
Verhit de rest van de boter in een andere pan en bak hierin de knakworstjes even aan.
Laat de spaghetti op een zeef even uitlekken en roer dan de spaghetti door de saus.
Leg de spaghetti in het midden van een schaal en leg de uitjes en de knakworstjes er om heen.
Bestrooi het geheel met de kaas

Dinsdag:
Saucijzen met zuurkool.
Benodigdheden:
2 el olie
4 saucijzen
2 grote uien, in parten gesneden
2 grote Jonagold appels, geschild en in parten gesneden
1 el suiker
250 ml kippenbouillon
2 el grove mosterd
4 takjes rozemarijn, in stukken gebroken
1 pakje kruidenzuurkool, iets afgespoeld
zout
versgemalen zwarte peper .
Verhit de olie en bak de kalkoensaucijzen rondom bruin in eenhapjespan.
Bak de uien mee tot ze mooi goudbruin zijn.
Voeg dan de appel toe en bak ook deze even mee.
Voeg de suiker, bouillon, mosterd en rozemarijn toe.
Verdeel de zuurkool over de pan en schep alles om.
Doe een deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout en royaal versgemalen zwarte peper.
Woensdag:
Aardappel/champignonschotel.
Benodigdheden:
1kg aardappelen
1 bakje champignons
geraspte kaas
peper/zout
paprikapoeder
2 eetlepels gehakte bieslook 
Schil de aardappelen, snijdt ze in plakjes en was deze.
Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes 5 minuten en giet ze dan af.
Maak de champignons schoon en snijdt de steeltjes eruit.
Doe de creme fraiche in een kom en meng er de kaas, peper, zout, een beetje paprikapoeder, het bieslook door.
Vet een ovenschaal in.
Vul de champignonhoedjes met dit kaasmengsel en leg de gevulde champignons in de ovenschaal.
Verdeel de aardappelplakjes over de champignons.
Giet de rest van het kaasmengsel erover en zet de schaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Donderdag:
Gehaktballetjes in peterseliesaus met groenterijst
 
Benodigdheden:
1 pak rijst
500 g gehakt
1 theelepel zout
0 g magarine
50 g bloem
1/2 l vleesbouillon (tabletje)
2 eetlepels peterselie
wat suiker
peper
1 blik doperwtjes en worteltjes
40 g boter.
Maak de rijst klaar volgens de verpakking -gehaktmassa maken volgens de traditionele wijze)
draai balletjes uit de gehaktmassa van circa 5 a 6 cm doormeter en rol ze door de bloem
kook de balletjes gaar in 1 l water met wat zout
haal de balletjes eruit en hou ze warm
maak van boter en bloem een roux, goed roeren en even laten wennen
giet de vleesbouillon erbij en laat nog even doorkoken
hak de peterselie fijn en roer deze door de saus
saus op smaak brengen met zout, suiker en peper en over de vleesballetjes gieten
warm de groenten op in de pan met de boter
meng ze door de gare rijst
Schik de rijst en de balletjes overgoten met de saus op een schaal
Vrijdag:
Aardappeltaart met groenten knoflook ham en bieslook.
Benodigdheden:
500 gram aardappelen
300 gram hamblokjes
4 teentjes knoflook
geraspte kaas
flink bieslook
200 gram broccoli
4 uien
zout/peper
25 gram boter
4 eieren
1/8 liter creme fraiche.
 
Schil en was de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Kook de aardappelblokjes in ruim water met zout in ca, 8 minuten gaar.
kook de laatste 2 minuten de broccoliroosjes mee.
Giet de groenten af en laat ze uitlekken.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en knoflooksnippers zachtjes ca. 3 minuten.
Voeg de in blokjes gesneden ham en de bieslook toe en roer het geheel goed om.
Kluts de eieren en meng deze met de creme fraiche.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een taartvorm in met boter.
Vul de schaal met de aardappelen,broccoli en knoflook/ui mix en giet er vervolgens de ei/creme fraiche mengsel over heen.
Bedek het geheel vervolgens met de geraspte kaas en laat het in zo'n 30 minten gaar worden.
Zaterdag:
Champignonsoep met kruidenkaas.
Benodigdheden:
2 uien
2 bakjes champignons
2 lepels boter
4 bouillonblokje
2 laurierblaadjes
1 bakje roomkaas
zout/peper
 
Snipper het uien.
Snij de champignons in plakjes.
Verhit de boter in een braadpan, fruit zachtjes de ui in 1 minuut.
Voeg de champignons toe en bak deze 3 minuten mee.
Voeg de bouillonblokjes, laurier en 2 liter water toe en breng aan de kook.
Voeg de roomkaas toe en klop met een garde door de soep.
Nog ca.3 minuten zachtjes koken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Zondag:
Kaaspannenkoeken met Provencaalse groenten.
Benodigdheden:
300 g volkorenmeel
zout
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
6.5 dl halfvolle melk
100 g boter
40 g geraspte parmezaanse kaas
1 lepel provencaalse kruiden
1 bakje champignons in plakjes
2 uitjes in hele fijne schuine ringen
1 groene paprika in reepjes
olie
100 g tauge
knoflook.
 
Maak een beslag van meel, zout, bakpoeder, ei en de in gedeelten toegevoegde melk.
Doe de Provencaalse kruiden en kaas er bij.
Bak zonder extra boter pannenkoeken en houd ze warm.
Bak de groenten en champignons.
Pers de knoflook er boven uit.
Doe de tauge er op het laatst bij.
Serveer het geheel met een lekkere salsa of chilisaus.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 23-11-2008
Hits: 811
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig