Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 49

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

melk
gehakt
1 rookworst
aardappelen
1 Chinese kool
1 pot appelmoes
1 pak vissticks
ontbijtspek rond
bakje kruidenkaas
2 zakken spruitjes
2 potten worteltjes
1 pak koolvisfilets
3 pakken spekblokjes
1 knolselderij
2 potten sperziebonen
3 preien
selderij
4 appels
1 paprika
stokbroodjes
geraspte kaas
1 winterwortel
1 pak spliterwten
potje tomatensaus
2 schouderkarbonades

Maandag
Koolvis met kaas

aardappelen, 2 potten worteltjes, 1 pak koolvisfilets, olie, geraspte kaas, 4 appels, peper en zout, kerriepoeder
  • Vet een ovenschaal in met olie en leg de vis hierin.
  • Strooi er wat peper en zout over.
  • Leg hierop plakken geschilde appels, daarop de worteltjes.
  • Sprenkel er een beetje olie over en strooi er wat kaas op.
  • Schil de aardappelen, kook ze even 5 minuten voor totdat ze beetgaar zijn.
  • Giet de aardappelen af en snijd ze in plakjes en leg deze bovenin de ovenschaal.
  • Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Dinsdag
Spruitjes met spekblokjes en gekookte aardappelen

2 zakken spruitjes, aardappelen, spekblokjes
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Maak de spruitjes schoon en kook ze gaar.
  • Bak de spekblokjes uit en vermeng deze met de gekookte spruitjes.
  • Serveer het geheel met de aardappelen en wat jus.
Woensdag
Hartige pannenkoeken

1 prei, paprikablokjes, reepjes ontbijtspek, geraspte kaas, bakje kruidenkaas, gehakt, potje tomatensaus, uien, knoflook, peper en zout, 180 cc melk, 180 cc water, 360 cc bloem, 2 eieren
  • Doe door het beslag de gesneden prei, paprikablokjes, reepjes ontbijtspek, wat geraspte kaas en een bakje kruidenkaas.
  • Bak op een laag vuur de pannenkoeken.
  • Bak ondertussen in een andere pan het gehakt gaar en voeg daar de tomatensaus en de kruiden bij.
  • Serveer de pannenkoeken warm, gevuld met gehakt/tomatenvulling.
  • (Als het budget het toelaat, kun je op het eind ook wat salami meebakken en nog wat kaas laten smelten, dat maakt het net iets pittiger.
Basisbeslag pannenkoeken

180 cc melk, 180 cc water, 360 cc bloem, 2 eieren, snufje zout
  • Doe de melk en het water bij elkaar.
  • Roer de eieren en het zout erdoor.
  • De bloem toevoegen en roeren tot men een glad beslag heeft.
Donderdag
Stamppot Chinese kool met spekblokjes

1 Chinese kool, aardappelen, spekblokjes
  • Schil, was en kook de aardappelen met wat zout.
  • Was ondertussen de Chinese kool en snijd deze in reepjes en roerbak op hoog vuur met wat kerrie, zout en knoflook beetgaar.
  • Bak in een andere pan de spekblokjes uit.
  • Maak een stamppot van de aardappelen en Chinese kool en doe hier de spekblokjes door.
Vrijdag
Sperziebonen met appelmoes, aardappelen en vissticks

aardappelen, sperziebonen, appelmoes, vissticks
  • Schil, was en kook de aardappelen met wat zout.
  • Verwarm de sperziebonen.
  • Bak de vissticks.
  • Serveer dit alles tenslotte met wat lekkere koude appelmoes.
Zaterdag
Erwtensoep met gebakken stokbrood

1 pak spliterwten, 2 1/2 liter water, 2 schouderkarbonades, 1 pakje spekblokjes, 2 uien, 2 preien, 200 gr. knolselderij, 1 winterwortel, 2 aardappelen, 1 rookworst, zout en peper, selderij, stokbroodjes
  • Was de spliterwten en breng ze met het water en de karbonades en spekblokjes aan de kook.
  • Schep met een schuimspaan het schuim eraf.
  • Laat nu met een deksel op de pan de soep ongeveer 45 minuten zachtjes doorkoken en roer het af en toe om.
  • Haal de karbonades eruit en verwijder het vlees van het bot en snijd het vlees in kleine stukjes.
  • Doe vervolgens alle groentes (behalve de selderij), de in stukjes gesneden rookworst en de in blokjes gesneden aardappelen erbij en laat weer alles 30 minuten zachtjes doorkoken.
  • Vergeet niet om af en toe goed door te roeren.
  • Maak de soep op smaak met de selderij, wat zout en peper.
  • Serveer deze soep lekker met wat gebakken stokbrood.
Zondag
Snert met brood van zaterdag
  • De soep is nu helemaal ingedikt.
  • Doe er wat water bij en vervolgens heb je een tweede dag erwtensoep.
Zie je nogal eens recepten die je nog wel eens wilt maken, dan kan je die recepten plaatsen in 'jouw eigen kookboekje'.
Dan raak je ze niet meer kwijt.

Jouw eigen kookboekje

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-11-2008
Hits: 1291
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig