Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 50

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

uien
rijst
knoflook
koffieroom
peterselie
koolvisfilets
aardappelen
creme fraiche
braadworstjes
1 kilo spruitjes
8 struikjes witlof
1 1/2 kg wortelen
250 gr. soepgroenten
2 pakjes spekblokjes
1 blikje knakworstjes
groentebouillonblokjes
1 kg diepvries spinazie
2 blikken witte bonen in tomatensaus
rozijnen
geraspte kaas
4 zoetzure appels
1 pakje kruidenzuurkool
12 ringen ananas met sap, uit pot of blik

Maandag:
Wittebonenschotel met gekookte rijst.


Benodigdheden:
250 gr.  gesneden soepgroente
2 potten witte bonen in tomatensaus
potje zure room
4 eetl. boter
bieslook en/of peterselie
theelepeltje suiker
wat knoflook
ui
rijst
peper en zout.
 
Bak in de boter de soepgroente,ui en knoflook lichtbruin, schep de witte bonen erdoor en verwarm alles goed.
Maak het gerecht af met veel peterselie en/of bieslook, peper en zout en de suiker.
Geef de zure room er apart bij.
Serveren met rijst.

Dinsdag:
Hutspot met worst.


Benodigdheden:
1 kilo wortelen
1 kilo uien
ongeveer 1.5 kilo aardappelen
1 bakje spekblokjes.


Schraap de wortelen schoon snijd ze in reepjes en kook ze samen met de in stukken gesneden uien en geschilde aardappel en zout gaar.
bak ondertussen de spekblokjes lekker knapperig in het eigen bakvet.
verwarm de worst en stamp vervolgens de aardappelen.uien,wortelen en spekblokjes tot een hutspot en serveer het geheel met wat jus.

Woensdag:
Bladspinazie met room en gekookte aardappelen en koolvisfilets.


Benodigdheden:
1kg spinazie
zout
0,5dl water
1dl koffieroom
25g boter
nootmuskaat
aardappelen
koolvisfilets.
 
Schil,was en kook de aardappelen gaar met wat zout.
Kruid de niet geheel ontdooide koolvisfilets met wat peper en zout en haal ze even door de paneermeel.
Bak de vis vervolgens goudbruin.
Maak de spinazie schoon, was ze en snijd de grove steeltjes van de blaadjes.
Doe de spinazie met het water en een beetje zout in een pan en breng dit aan de kook.
Draai dan de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de spinazie in ongeveer 8 - 10 minuten gaar stoven.
Laat dan de gare spinazie op een vergiet uitlekken.
Verhit de boter in een pan, roer de spinazie en de koffieroom erdoor.
Laat de groenten goed warm worden, maar niet meer koken.
Breng de spinazie op smaak met wat nootmuskaat. 


Donderdag:
Spruitjesovenschotel met knakworstjes en kaas.


Benodigdheden:
2 netten spruitjes(liefswat kleine of anders halveren)
aardappelen(puree)
1 blikje knakworstjes
wat geraspte kaas.
 
Maak aardappelpuree van gekookte aardappelen en wat melk.
Kook de spruitjes niet te gaar,liefs 10 min voorkoken.
Meng/stamp de spruitjes door de puree.
Doe het geheel in een ovenschotel.
Verdeel de knakworstjes over de stamppot en bedek het heeel met een laagje kaas.
Kleur het geheel goudbruin in de oven.

Vrijdag:
Gebakken witlof met appel en braadworstjes en gekookte aardappelen.


Benodigdheden:
Aardappelen
8 struikjes witlof
4 braadworstjes
4 zoetzure appels
citroensap
2 eetlepels olie
40g boter
1 eetlepel suiker.


Schil,was en kook de aardappelen met wat zout gaar.
Maak de witlof schoon en snijdt de struikjes in reepjes.
Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijdt de appels in stukjes.
Sprenkel wat citroensap over de appelstukjes.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de braadworstjes in ongeveer 20 minuten mooi bruin en gaar.
Verhit in een andere pan de boter en bak hierin de witlofreepjes en appelstukjes een paar minuten.
Strooi er de suiker over, schep alles goed door elkaar en bak het nog en paar minuten
Roer er dan 1 eetlepel citroensap door.
Serveer het geheel met de gekookte aardappelen.

Zaterdag:
Wortelsoep.


Benodigdheden:
500 gram winterwortels
2 grote aardappels
liter groentebouillon
1 ui
1 laurierblaadje
peper
creme fraiche.
 
Snijd de aardappels,ui,winterwortels in kleine stukken en kook het samen met het laurierblaadje in de groentebouillon gaar.
Haal het laurierblaadje eruit en pureer het in de keukenmachine of met een staafmixer.
Voeg wat creme fraiche toe eventueel een theelepel honing en wat peterselie.


Lekker met wat bruin brood od aardappelburgers. 

Zondag:
Kruidezuurkool met ananas en gekookte aardappelen.


Benodigdheden:
Aardappelen
spekblokjes
kruidenzuurkool
12 ringen ananas met sap (uit pot of blik)
2 uien, gesnipperd
olie
een handvol rozijnen.
 
Laat de kruidenzuurkool uitlekken.
Schil,was en kook de aardappelen.
Houd u niet van de kruidensmaak dan kunt u de zuurkool eventueel in een vergiet onder de kraan afspoelen.
Fruit ui in olie en voeg de uitgelekte kruidenzuurkool toe.
Snijd de ananas in kleine stukken en voeg deze met het vocht aan de zuurkool toe.
Voeg een handvol gewassen rozijnen toe en schep alles door elkaar.
Houd u van extra pittig dan kunt u ook vers geraspte gember toevoegen.
Laat het geheel met een deksel op de pan ongeveer 20 minuten zachtjes stoven.
Bak de spekblokjes en voeg dit op het laatst aan de zuurkool toe.
Serveer het geheel met de gekookte aardappelen.


Bron: Supergoedkope Recepten

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-12-2008
Hits: 1106
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig