Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 51

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

uien
rijst
tomaten
1 blik ham
aardappelen
1 bloemkool
1 spitskool
2 blikjes mais
1 paprika
2 dozen eieren
1 pak koolvisfilets
125 gr. magere roomkaas
1 zak basisroerbakmix
2 bekertjes creme fraiche
1 groot blik sperziebonen
2 pakken diepvries spinazie
200 gr. brie
Parmezaanse kaas
1 zakje kruidenmix voor bami
2 potten doperwtjes en worteltjes
1 pak Chinese eiermie, 250 gr.
1 blikje ananasstukjes op siroop
Maandag:
Bami met ananas.
Benodigdheden:
1/2 theelepel zout
1 pak Chinese eiermie (250 gram)
1 plak ham van ongeveer 1/2 cm dik
1 blikje ananasstukjes op siroop (227 gram)
2 eetlepels olie
1 zak roerbakmix (groenten, 400 gram)
1 zakje kruidenmix voor bahmi (25 gram).
Zet een grote pan met water op het vuur
Doe het zout erbij en breng het water aan de kook.
Doe de mie in het kokende water.
Laat de mie ongeveer 5 minuten koken,af en toe roeren.
Giet de mie af in een vergiet.
Spoel de mie onder koud water af.
Laat de mie goed uitlekken.
Snij de plak ham in kleine blokjes.
Laat de ananasstukjes uitlekken in een zeef of vergiet.
Bak de roerbakgroenten ongeveer 2 minuten en voeg alles bij elkaar.
Dinsdag:
Bloemkool/aardappelschotel.
Benodigdheden:
1 kilo aardappelen
1 bloemkool
zout/peper
2 uien
25 g boter
4 eieren
1-2 el mosterd
nootmuskaat
wat bloem.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kook de schoongemaakte aardappelen en bloemkool afzonderlijk gaar in kokend water met wat zout.
Pel en snipper de uien en fruit de snippers 5-10 min. in wat boter in een koekepan tot ze zacht zijn.
Vet de vorm goed in en bestrooi de binnenkant met bloem.
Giet de aardappels en bloemkool af,doe de groenten bij elkaar en stamp ze fijn.
Klop de eieren los en roer ze met de uiensnippers door de puree.
Voeg naar smaak mosterd,zout,peper en nootmuskaat toe en schep de massa in de vorm.
Bak de taart op een rooster in ongeveer 45 min. gaar.
Plaats de taart op een schaal,versier het desgewenst rondom met toefjes peterselie,partjes tomaat of olijfjes.
Woensdag:
Omeletrolletjes met spinazievulling.
Benodigdheden:
750 g diepvriesspinazie
125 g magere verse roomkaas
8 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
peper/zout
nootmuskaat
4 eieren
2 eetlepels water
1 eetlepel (olijf)olie.
Verwarm spinazie en laat hem goed uitlekken.
Meng de verse roomkaas met 4 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas door de spinazie en breng alles op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat.
Klop de eieren los met het water en zout en peper naar smaak.
Bestrijk een kleine koekenpan met wat olie,laat hem heet worden en schenk er voldoende ei in voor een kleine omelet (circa 2 eetlepels).
Bak die kort tot hij is gestold en neem hem uit de pan.
Bak op deze manier 8 kleine omeletjes en stapel ze op elkaar.
Schep telkens een lepel van de spinazievulling op de rand van een omeletje, rol het op en leg het in een ondiepe ovenvaste schaal.
Vul op deze manier alle omeletjes en leg ze dicht tegen elkaar in de schaal.
Bestrooi ze met de resterende parmezaanse kaas en laat ze in circa 25 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven gloeiend heet en goudbruin worden.

Donderdag:
Aardappelblokjes met sperziebonen.
 
Benodigdheden:
1,5 aardappelen p.p.
1 groot blik sperciebonen
1 rode paprika
2 kleine uien
6 eieren
scheutje melk
3 eetl. olie
zout/peper
nootmuskaat
evt Ketoembar of andere favoriete kruiden.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Leg de aardappelblokjes in een pan heet water en laat ze 5 minuten staan (ze gaan dan net even koken).
Verwarm de sperciebonen..
Giet beide af .
Doe olie in een grote pan (of wok).
Bak de aardappelblokjes onder voortdurend omkeren,lichtbruin.
Doe er daarna de paprika bij
Voeg kruiden toe (op smaak)
Bak in een ander pannetje de uien wat aan.
Doe ze dan in de grote pan erbij.
Bak daarna 6 eieren (met wat melk en kruiden).
Doe op het laatst deze eieren er nog even bij
Laat met de pan dicht nog een tijdje staan.

Vrijdag:
Spitskoolschotel.
1 spitskool
1 kg aardappelen
250 gr brie
4 tomaten
oregano
basilicum
gemberwortel
sesamzaad.
Snijd de spitskool fijn en roerbak hem in een wok
kook de aardappelen en maak er puree van.
snijd de tomaten en de brie in plakjes.
verwarm de oven voor op 200°C.
doe een laag spitskool in een ovenschaal, leg er de helft van de brie op en weer een laag spitskool.
leg de tomaat erop en bestrooi die met de kruiden.
schep hierop de aardappelpuree en strijk die glad.
verdeel er de rest van de brie over en strooi daar tenslotte sesamzaadjes over.
zet de schaal minstens 30 minuten in de oven.

Zaterdag:
Maisroopsoep.
Benodigdheden:
6 kleine uien normaal formaat,
2 blikjes mais a 300 g netto,
1 groentebouillon,
6 el room,
zwarte peper naar smaak,
nootmuskaat naar smaak,
verse peterselie ter garnering of 1 theelepel gedroogde erdoor mengen.
Fruit de uien in 5-10 minuten in 2 el olie glazig.
voeg de bouillon en mais toe en laat dit nog 10 minuten koken met de deksel op de pan.
Laat het iets afkoelen en pureer het tot een zacht mengsel.
Room, peper en nootmuskaat toevoegen en zachtjes opwarmen.
Garneren het geheel eventueel met wat (verse) peterselie.

Zondag:
Koolvisfilets met rijst en doperwtjes en worteltjes.
Benodigdheden:
1 pak koolvisfilets
2 tomaten
1 ui
dille
knoflook
boter/2 el olie
Paneermeel
rijst
2 potten doperwtjes/worteltjes.
Verwarm de oven voor.
Vet de ovenschaal in.
Doe de vis in de schaal.
Doe de tomaat in plakken en de ui in ringen erop.
Meng de dille,knoflook en giet dat over de vis.
Strooi er tenslotte wat paneermeel op en bak het gaar in de oven in ca 30 minuten.
Kook ondertussen de rijst en verwarm de doperwtjes met worteltjes.
Serveer de rijst en groentes met de vis

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 14-12-2008
Hits: 1173
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig