Volg ons via
 
 

Weekmenu week 52

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

uien
brood
eieren
roomijs
ijsstam
saucijzen
aardappelen
2 stokbroden
1 el citroensap
300 gr. witlof
2 netjes tomaten
1 1/2 kg wortelen
ontbijtspek rond
1 bakje champignons
1 pak koolvisfilets
kippenbouillonblokjes
3 bekertjes creme fraiche
2 blikjes tonijn in olie
2 bananen
300 gr. prei
2 pakjes brie
4 kippenbouten
150 gr. rozijnen
1 pot witte bonen
2 zakjes macaroni
1 blikje lunchmeat
1 zakje champignon roomsaus
1 zakje macaroni kruidenmix
1 bol knoflook
1 rode chilipeper
stroopwafelkruimels

Maandag

Pasta met champignon-tonijnsaus

400 gr. macaroni, zakje champignonroomsaus, bakje champignons, 2 blikjes tonijn op olie, olie

Snijd de champignons in vieren en maak de saus volgens de verpakking. Kook de pasta. Verhit de olie en bak de champignonpartjes op hoog vuur. Draai vervolgens het vuur laag en laat ze nog even sudderen. Doe de saus en de stukjes vis erbij (en eventueel pesto). Vermeng tenslotte het geheel met de uitgelekte pasta.

Dinsdag

Macaroni met luncheonmeat

1 pak macaroni, 1 blikje smac, zout naar smaak, zakje macaroni kruidenmix (eventueel blokjes kaas)

Snijd de smac (en eventueel de kaas) in blokjes. Laat de macaronimix in heet water wellen. Kook de macaroni en giet het af. De blokjes smac erdoor en even goed laten doorwarmen. Op het laatst de blokjes kaas toevoegen en gelijk opdienen.

Woensdag

Vegetarische ovenschotel

1 pot witte bonen, 3 uien, 150 gr. rozijnen, 2 bananen, 2 tl kerriepoeder, aardappelen, melk, 3 el paneermeel, 20 gr. boter of olijfolie

Schil de uien en snijd ze in stukjes. Laat de witte bonen uitlekken en vet de ovenschotel in. Bak de uien in een koeken glazig bruin. Voeg de kerriepoeder, de rozijnen en de bananen in plakjes gesneden toe. Voorzichtig omscheppen, dan de uitgelekte witte bonen erbij en even omscheppen. Doe dit in de ingevette ovenschaal. Maak de aardappelpuree van gekookte aardappelen en wat melk en verdeel dit over de ovenschaal. Doe de paneermeel eroverheen verdelen en een paar kleine klontjes boter erover. Doe het gerecht in een voorverwarmde oven op 220C. ongeveer 35 minuten.

Donderdag 1e kerstdag

Voorgerecht: Witlofsoep

300 gr. witlof, 1 ui, 2 kleine aardappelen, 1 dl room, 1,5 ltr. kippenbouillon (van 3 blokjes), peper, zout, peterselie

Snijd de witlof in reepjes. Hak de ui fijn. Snijd de aardappelen in blokjes. Doe witlof, sjalotten en de aardappelen samen in een kookpot, met wat boter of olie, en een beetje water (zodat de groenten niet aanbranden) en laat ze stoven. Maak intussen 1,5 ltr. kippenbouillon. Kruid de groenten flink met peper en zout. Als de groenten gaar gestoofd zijn, voeg dan de kippenbouillon bij. Laat ongeveer 30 minuten pruttelen. Mix de soep en voeg naderhand 1 dl room bij. Voeg naar eigen smaak wat gehakte peterselie bij.

Hoofdgerecht: malse, krokante kippenbouten met zoete tomaten

4 kippenbouten, zout, peper, veel basilicum, 1 net tomaten in vieren gesneden, 1 hele bol knoflook, de tenen losgehaald, 1 verse rode chilipeper, heel fijn gehakt, olijfolie

Verwarm de oven voor op 180C. Wrijf de kippenbouten rondom in met zout en peper en leg ze in 1 laag in een pan waar ze precies in passen. Doe alle basilicumblaadjes erbij en dan de tomaten. Strooi de tenen knoflook en het gehakte pepertje in de pan en besprenkel alles met wat olijfolie. Meng alles een beetje door elkaar en stop de tomaatjes onder de kip. Zet de pan 90 minuten in de oven (schep op de helft van de tijd de tomaatjes even om) tot het vel van de bouten krokant is en het vlees van het bot valt. Knijp voor het opdienen de tenen knoflook uit hun jasje. Serveer het geheel met aardappelpuree.

Nagerecht: Stroopwafel ijs

roomijs, stroopwafelkruimels, stroop

Doe het roomijs in een stevige schaal en strooi er stroopwafelkruimels over die je op de markt hebt gekocht. Probeer nu de kruimels te mengen met het ijs. Als het erg zwaar gaat moet je wat kleinere porties proberen. Als de stroopwafelkruimels door het ijs zitten, kan er eventueel nog stroop doorgeschept worden.

Vrijdag 2e kerstdag

Voorgerecht: wortelsoep met bieslook en zure room

1 ui, 250 gr. wortelen, 1 aardappel, 1 ltr. kippenbouillon, 1 laurierblaadje, 4 dunne plakjes ontbijtspek, zout, versgemalen peper, 4 el fijngeknipte bieslook, 1/8 ltr. zure room.

Laat de zure room op kamertemperatuur komen. Snipper de ui en snijd de worteltjes in plakjes. Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Breng bouillon aan de kook en voeg groenten en laurier toe; laat 20 minuten zachtjes koken tot groenten gaar zijn. Snijd spek in smalle reepjes en bak in droge koekenpan zachtjes uit: laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder laurier uit soep en pureer de groenten. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer er 3 el bieslook door. Schep soep in borden, strooi spekjes erover en schep zure room erop: garneer met rest van bieslook.

Hoofdgerecht: visfilet met brie

1 pak koolvisfilets, citroensap, peper, zout, paprikapoeder, 3 tomaten, 30 gr. verse peterselie, 2 pakjes brie, 2 bekertjes creme fraiche, 2 stokbroden en salade (naar keuze)

Knijp de citroen uit over de vis aan beide kanten en strooi er peper, zout en paprikapoeder overheen. Leg de vis in een ovenschaal. Leg daar overheen een laag plakjes tomaten. Strooi daaroverheen versgehakte peterselie. Daarbovenop leg je een laag plakjes brie (of camembert). Helemaal bovenop komt de creme fraiche. Dit gaat 35 minuten in de oven op 225C.

Nagerecht: ijsstam

Zaterdag

Broodquiche met prei en tomaat

8-10 sneetjes brood zonder korst, 1 el olijfolie, 300 gr. panklare preiringetjes, 1 uitgeperste teen knoflook, 1 tl tijm, 3 eieren losgeklopt, 1 dl room, 100 gr. kaas in blokjes of verkruimelde blauwe kaas, 2 tomaten in dunne plakjes.

Verwarm de oven voor op 200C. Bekleed de vorm en de randen met de sneetjes brood en druk stevig aan. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de prei, knoflook en tijm 2 minuten en verdeel dit over de broodbodem. Klop in een kom de eieren los met 1 dl room, zout en peper en schenk dit over de prei. Verdeel de blokjes kaas erover. Laat de tomaat even uitlekken op keukenpapier en leg deze op de vulling. Strooi er wat tijm over, maal er zwarte peper boven en sprenkel er wat olijfolie over. Bak de quiche in de oven in 25 minuten bruin en gaar. (Als extra kan je ook hamblokjes toevoegen)

Zondag

Wortelstamppot met saucijzen

sauzijzen, 1 kg wortelen, 500 gr. aardappelen, 3 fijngesneden uien, 50 gr. boter, peper, zout, nootmuskaat, 4 el gehakte peterselie, 2 eieren

Schraap de wortelen schoon, snijd ze in stukjes. Schil, was en snijd de aardappelen in vieren. Snijd de uien fijn en fruit ze goudgeel. Klop de eieren los. Verwarm de oven voor op 200C. Kruid de saucijzen met wat zout, peper en wat knoflookpoeder en bak ze gaar in wat boter. Aardappelen en wortelen samen koken tot ze gaar zijn (20 minuten). Afgieten en door een roerzeef halen of fijn stampen. De gefruite uien en boter bij de stamppot doen. De losgeklopte eieren, peper, zout en nootmuskaat en de peterselie toevoegen. De stamppot in een ingevette ovenschaal doen en enkele nootjes boter er bovenop doen. In de oven 15 minuten bakken. Serveer het geheel met de jus van de saucijzen.

Bron: Supergoedkope Recepten

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 21-12-2008
Hits: 1338
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig