Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 1

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Rijst
Eieren
Tomaten
Komkommer
Aardappelen
Koolvisfilet
Bleekselderij
Creme freche
Ontbijtspek rond
2 blikjes knakworstjes
Satèsaus
Spaghetti
1 kilo gehakt
Gemengde sla
Geraspte kaas
6 velletjes bladerdeeg
125 gr cherrytomaatjes
Zakje diepviesdoperwtjes
3 blikjes gepelde tomaten
1 bloemkool
2 courgettes

Maandag.
Sla met gebakken aardappelen en koolvisfilet.

Benodigdheden:
Sla
2 tomaten
1 halve komkommer
1 ui
2 eieren
aardappelen
1 pak koolvisfilet
wat bloem
Voor de dressing:
ketjap
olie
azijn
suiker
citroensap
mayonaise
ketchup
maggi.

Kook de aardappelen gaar en laat ze goed afkoelen.
Als ze afgekoeld zijn bak je ze in wat boter met wat knoflook en een gesnipperd uitje op een zacht vuurtje knapperig en goudbruin.
Kruid ondertussen de vis,haal deze even door de bloem en bak ook deze op een laag vuurtje bruin.
Was,schil en snij de komkommer,tomaten,eieren en sla in stukjes en vermeng deze met de ketjap,olie,azijn,suiker,citroensap,mayonaise,
ketchup en maggi.
Wel van alles een beetje anders wordt het teveel!!!
Giet eventueel het overtollige vocht van de salade af voordat je het opdient.

Dinsdag.
Rijst met een Doperwtjes,gehakt en tomatensaus.

Benodigdheden:
Rijst
zakje diepviesdoperwtjes
250gr gehakt
1 blikje gepelde tomaten
ui
knoflook
Kook de rijst.

Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook.
Als de ui glazig is doe je er ongeveer 250 gram gehakt bij en rul je dit tot het bruin is.
Dan breng je het op smaak met zout en peper,en voeg je er 1 blikje gepelde tomaten en ook 200 gram diepvriesdoperwten aan toe.
Breng de saus kort aan de kook en laat het vervolgens nog een minuut of 10 op een laag vuur pruttelen.
Serveer het geheel met witte rijst.

Woensdag.
Sla met frites en een satèballenstokje.

Benodigdheden:
aardappelen
1 pond gehakt
uien
satesaus
Sla
2 tomaten
1 halve komkommer
ui
2 eieren
Voor de dressing:
zoetstof/suiker
mayonaise
olie
azijn.

Snij van de aardappelen frites en bak ze lekker goudbruin in de olie.
Kruid het gehakt met gehaktsatèkruiden of peper en zout,een gesnipperd uitje en wat knolflook en bak deze in wat boter of olie gaar.
Was en snij ondertussen de groentes en maak deze aan met de olie,azijn,mayonaise en wat zoetstof/suiker.
Serveer de satèballetjes gespietst op een stokje met wat satèsaus erover heen bij de frites en salade.

Donderdag.
Bloemkoolstrudel.

Benodigdheden:
1 bloemkool
ui
creme freche
50 gram geraspte kaas
rozemarijn (naar smaak)
zout en peper
6 velletjes bladerdeeg.
ontbijtspek rond

Kook een kleine bloemkool (in roosjes) beetgaar in kokend water met wat zout.
Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is.
Dan doe je er de beetgare bloemkoolroosjes bij en bak je het even kort mee.
Doe hierbij 125 ml creme freche,50 gram geraspte kaas,rozemarijn (naar smaak),zout en peper,en breng het even aan de kook.
Ontdooi 6 velletjes bladerdeeg.
Leg ondertussen 6 bladerdeegblaadjes aan elkaar zodat je een rechthoek krijgt,druk het goed aan.
Leg op het bladerdeeg 100 gram plakjes ontbijtspek en schep hierop het bloemkoolmengsel.
Vouw het deeg er goed omheen,en snijd er nog wel een paar kleine openingen in zodat eventueel stoom kan ontsnappen.
Plaats het geheel voor ongeveer 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Vrijdag.
Pasta met ballen.

Benodigdheden:
250 gr gehakt
ui
bleekselderij
1 ei
wat knoflook
geraspte kaas
peterselie
thijm
paneermeel
spaghetti.

Meng 300 gram gehakt met 1 teentje fijngehakte knoflook, 1/2 fijngesnipperde ui, 1 ei, een ruime eetlepel paneermeel, 1 ruime eetlepel geraspte kaas, peterselie en tijm (beide naar smaak). Maak hier mooie balletjes van (iets kleiner dan een pingpongbal). Bak de ballen in hete olie tot ze rondom bruin zijn, giet er dan 400 ml blokjes tomaat erbij (uit blik, ook het sap erbij gieten!). Doe er ook de andere helft van de ui erbij en 3 stengels fijngehakte bleekselderij. Breng het even aan de kook en laat het dan op een laag vuur 20 minuten pruttelen. Serveer het geheel met spaghetti (een andere pasta kan natuurlijk ook).

Zaterdag.
Tomaten/uiensoep.

Benodigdheden:
4 uien
knoflook
1 blik gepelde tomaten
bouillonblokjes
125 gr cherrytomaatjes.
thijm.

Bak in een grote pan met hete olie 4 grof gesneden uien met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is.
Voeg dan 250 ml gezeefde tomaten,125 gram gehalveerde cherrytomaatjes en tijm naar smaak toe.
Warm dit kort mee en doe er dan 1 1/2 liter water bij met 3 bouillonblokjes.
Breng dit aan de kook en laat het dan met de deksel op de pan een half uurtje pruttelen.
Als de soep is opgeschept strooi je er nog geraspte kaas over.
Serveer het met wat afbakstokbroodjes en kruidenboter.

Zondag.
Zomerse stampot met hotdogs.

Benodigdheden:
2 blikjes hotdogs (a 580 g)
1 pak puree voor stamppot (224 g)
2 courgettes (ca. 600 g)
1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 blikje gepelde tomaten
zout en peper.

Hotdogs verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
Puree voor de stamppot maken van ongeveer een kilo aardappelen.
Intussen de courgettes wassen de kroontjes verwijderen en in blokjes
snijden.
Ui pellen en snipperen.
In braadpan olie verhitten en courgette en ui ca. 5 minuten bakken. Tomaatjes in reepjes snijden (let op het vocht).
Courgette en tomaat door puree scheppen.
Stamppot op smaak brengen met zout en peper.
Stamppot serveren met hotdogs.
Lekker met curryketchup.


Bron: Supergoedkope Recepten


 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-12-2008
Hits: 1880
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig