Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 2

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

  Uien
Rijst
Tomaten
Zure room
Vissticks
Citroensap
Aardappelen
Ontbijtspek
3 paprika's
50,gr rozijnen
2 zakken bolletjes
1 blikje champignons
2 blikken bruine bonen
Kokosmelk
Appelmoes
1,5 kilo gehakt
2 pakken koolvisfilet
1 blikje tomatenpuree
1 kleine rode chilipeper
2 bleekselderijstengels

Maandag:
Gehakt op Catalaanse Wijze met rijst.

Benodigdheden:
500 gr gehakt
1 stuk uien
1 teen knoflook
2 stuk augurken
1 stuk eieren
2 el paneermeel
naar smaak (cayenne)peper
naar smaak zout
50 gr boter
1 dl bouillon
1 blik tomatenpuree
1 blik champignons (plakjes).

Snipper de ui, teentje knoflook en de augurken met het sikkelmes in de foodprocessor zeer fijn. Meng dit door het gehakt, samen met cayennepeper, zout, ei en paneermeel. Vorm er balletjes van. Bak deze in de boter bruin. Doe de bouillon en tomatenpuree erbij. Voeg de uitgelekte champignons toe en schep dit alles in een ovenschaal. Verwarm de oven op 200 °C. Laat de balletjes in ca. 10 min. gaar worden.

Dinsdag:
Hongaarse gehaktballen met Paprika-Tomatensaus.

Benodigdheden:
500gr gehakt
100gr gekookte aardappelen
50gr ontbijtspek
1 tl zout
mespunt peper
mespunt paprikapoeder
2 paprika's
5 tomaten
2 el grof gehakte ui
1/2 kopje bouillon (tablet)
eventueel allesbinder
blik bruine bonen.

Doe het gehakt in een mengkom. Prak de gekookte aardappelen heel fijn.
Snipper het ontbijtspek. Voeg beide toe aan het gehakt, evenals het zout, de peper en de paprikapoeder. Meng alles stevig door elkaar en maak er 4 mooie ballen van.
Braad de gehaktballen in de koekenpan onder half gesloten deksel aan alle kanten bruin en gaar in ca. 25 minuten. Haal ze uit de pan en leg ze even weg.
Verwijder de meeste braadboter en doe de grof gehakte ui in de pan. Daarbij de in blokjes gesneden paprika en de ontvelde en in stukken gesneden tomaten. Op hoog vuur alles lekker aanzetten en vervolgens afblussen met de bouillon. Eventueel binden met allesbinder.
Doe de inhoud van de blik bruine bonen in de pan met ui, paprika en tomaten. Voeg wat chilipoeder toe of cayennepeper.
Alles om en om scheppen en tenslotte de gehaktballen toevoegen. Nog even doorwarmen en dan de inhoud overdoen in een schaal.
Breng een beetje kwark op smaak met peper en zout en leg op elke bal een bescheiden schepje.

Woensdag:
Australische Visburger.

Benodigdheden:
500gr vis
2 fijngesneden uien
1 kleine rode chilipeper, in reepjes
1 licht geklopt ei
1 bosje fijngesneden verse koriander
65 g broodkruim
1 tl citroensap
olie
2 zakken bolletjes.

Doe alles behalve de olie in een keukenmachine en pureer tot een gladde pasta. Maak er 4 platte koekjes van (zoals een hamburger)
Bak 3-4 minuten aan iedere kant in de olie.
Garneer de bolletjes met wat sla, komkommer en tomaat, leg er de visburger tussen.

Donderdag:
Bitki (Gehaktworstjes in de Oven) uit Rusland.

Benodigdheden:
500gr gehakt
1 ui
zout/peper
3 eetlepels bloem
3 eetlepels zonnebloemolie
50gr boter
2 uien, gepeld en in ringen gesneden
1 1/2 dl zure room
3 el citroensap
mespunt suiker
aardappelen.

Kneed in een kom gehakt, de fijngesneden ui en wat peper en zout goed door elkaar. Vorm kleine worstjes met een lengte van ca. 5 cm van het gehaktmengsel. Wentel de gehaktworstjes door de bloem.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de gehaktworstjes rondom bruin. Haal de worstjes uit de pan en houd ze apart.
Verhit de boter in een schone koekenpan en bak hierin de ringen ui lichtbruin. Leg de helft van de uiringen in een ovenschaal. Leg de gehaktworstjes op de uien en bedek ze met de rest van de uiringen.
Roer in een kommetje een sausje van de zure room, het citroensap, de suiker en wat peper en zout. Schenk het sausje over het gerecht.
Bak de bitki ca. 25 minuten in de op 175 °C voorverwarmde oven.
Serveer het geheel met gekookte aardappelen.

Vrijdag:
Antilliaanse Bonenschotel.

Benodigdheden:
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 tomaat
2 stengels bleekselderij
3 eetlepels olie
50 gr rozijnen
1 blik bruine bonen
4 eetlepels kokosmelk
3 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
eventueel wat tabasco.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika, de tomaat en de bleekselderij schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olie in een ruime pan of wok en fruit hierin de ui met de knoflook in 3 minuten goudgeel en glazig. Voeg de paprika, de tomaat, de bleekselderij en de rozijnen toe en bak alles al omscheppend 5 minuten. Voeg de bonen met het vocht, de kokosmelk, 1 dl kokend water en 2 eetlepels peterselie toe, schep het mengsel om en laat de bonen goed heet worden. Breng het gerecht eventueel op smaak met wat zout en een paar druppels tabasco.
Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de rest van de peterselie en serveer het geheel met gekookte rijst.

Zaterdag:
Boerensoep uit Libanon.


Benodigdheden:
1 ui
2 tomaten
2 eetlepels boter
2 kopjes rijst
1 eetlepel zout
kaneel.

Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten klein.
Smelt de boter in een pan. Bak de uisnippers hierin tot ze lichtbruin zijn. Voeg er de tomaat, rijst, zout en 2 liter water aan toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het 1 1/2 uur zachtjes koken.
Serveer de soep met een beetje kaneel naar smaak.

Zondag:
Verse patat met vissticks en appelmoes.

Benodigdheden:
aardappelen
appelmoes
vissticks.

Schil,was en snij de aardappelen in frietvorm en bak ze lekker goudbruin in de frituurpan.
Serveer de frites met wat appelmoes en vissticks.


Bron: Supergoedkope Recepten


 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 04-01-2009
Hits: 1747
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig