Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 3

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

  Tomaten
Champignons
Aardappelen
1 rookworst
1 kilo gehakt
1 kruidenkaas
2 x pistoletjes
1 blik doperwten
1 paprika (rood)
1 blik capucijners
Gesneden achterham
200 gr (belegen)kaas
2 pakken spekblokjes
1 bekertje creme fraiche
Mihoen
400 gr prei
1 pak spaghetti
1 appel (reinet)
1 zakje rode kool
1 pond sperciebonen
1 peper (spaans,rood)
2 zakjes groentesoep van Californie

Maandag.
Mie met gehakt-pindasaus.

Benodigdheden:
400 gr gehakt
300 gr gram mihoen
300 deciliter melk
6 eetlepel pindakaas
2 stuks peper (Spaans)
2 eetlepel ketjap (manis)
2 teentje knoflook
1 tl kerriepoeder
olie en zout naar smaak.

Was de spaanse peper, verwijder de zaadjes en snij hem in stukjes. Verhit de olie in een koekepan. Bak het gehakt met de peper in 5 minuten rul. Breng het op smaak met zout. Pers de knoflook erboven uit.
Kook in een andere pan de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Roer de pindakaas, de melk, de ketjap, het gemberpoeder, het kerriepoeder, het citroensap en de sinaasappelrasp door het gehakt. Blijf roeren tot een egale saus ontstaat. (Verdun zonidg met water.) Giet de mie af en verdeel over borden. Schep de gehaktsaus eroverheen.

Dinsdag.
Sperciebonenschotel.

Benodigdheden:
750 gr aardappelen
500 gr (verse)sperciebonen
1 pak spekblokjes
1 dl (kruiden)bouillon
4 el peterselie
3 el (olijf)olie
3 el azijn (wijn,wit)
1 ui

Haal de bonen af, breek ze en kook ze in 15 minuten beetgaar. Borstel de aardappelen schoon en kook ze in de schil in 10 minuten gaar.
Houd ze meteen onder de koude kraan,verwijder de schil en snij ze in plakjes.
Meng de sperziebonen en de aardappelen door elkaar.
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de spekblokjes bruin en knapperig.
Snipper de ui en voeg deze toe aan de spekjes.
Zorg er voor de ui niet te bruin wordt.Voeg dan azijn,bouillon,2 eetlepels olie, peper en zout toe.
Roer en warm dit goed door.
Giet de dressing over de aardappelen en de bonen en schep alles goed door elkaar.
Hak de peterselie fijn en strooi deze over het gerecht.

Woensdag.
Hartige taart met prei.

Benodigdheden:
1.4 liter melk
400 gr prei
150 gr (belegen)kaas
150 gr ham
3 eieren
1 teentje knoflook
1 bekertje creme fraiche
1 pakje bladerdeeg
1 tl kerrie (poeder)
1 el maizena
peper/zout naar smaak.

Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien, leg ze op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van circa 32 cm.
Bekleed de ingevette vorm met het uitgerolde deeg, druk het goed aan en snijd het teveel aan deeg langs de rand van de vorm af.
Prik de bodem op regelmatige afstanden met een vork in en zet de vorm tot gebruik in de koelkast.
Snijd het lichtgkleurde deel van de schoongemaakte prei in dunne ringen, was ze en laat goed uitlekken.
Snijd de ham in piepkleine blokjes.
Snipper de knoflook.
Verwarm de oven voor met de bakplaat op 220 graden.
Roer de maizena aan met de melk en klop er de creme fraiche, de eieren, de kerrie en wat zout en peper door.
Schep de prei, de ham, de knoflook en de kaas door elkaar en verdeel het mengsel in de vorm.
Gier er de eierroom over.
Zet de vorm op de bakplaat, schakel na 10 minuten de overntemperatuur terug naar 200 graden en laat de taart in nog circa 20 minuten goudbruin bakken.
Door de hete bakplaat krijgt de taart een goed doorbakken bodem.
Eet de taart warm of lauwwarm.

Donderdag.
Kapucijnerschotel.

Benodigdheden:
1 blik doperwten
1 paprika (rood)
1 peper (spaans,rood)
1 teentje knoflook
1 blik capucijner
1 eetlepel olie
1 rookworst.

Schil,was en kook de aardappelen met wat zout.
Verwarm de rookworst en snij deze vervolgens in plakjes.
Was de paprika en de rode peper.
Halveer beide en verwijder de zaadlijsten.
Snij de paprika in kleine stukjes en snipper de peper fijn.
Verhit de olie en de paprika en de rode peper toe.
Bak dit mengsel 2 minuten op een matig vuurtje.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg de afgegoten kapucijners,de afgegoten doperwten en de rookworst toe.
Verwarm alles nog eens 10 minuutjes goed door.

Vrijdag.
Stoemp van rode kool.

Benodigdheden:
400 gr gehakt
1 ui
wat knoflook
1 pond aardappelen
1/4 rode kool
1/2 ui
1 appel (renet)
1 kopje kippenbouillon
melk
rijst
tijm
laurier
kaneel
suiker
nootmuskaat
peper en zout.



Kruid het gehakt met wat peper en zout,wat knoflook en een ui en maak er 4 ballen van.
Braad de gehakt ballen en ondertussen schil,was en kook de je aardappelen.
Snij je de rode kool in reepjes,de appel in stukjes en snipper de ui. Stoof de ui in een pot tot hij glazig is.
Doe je er dan de helft van de rode kool bij en leg daarop de stukken appel.Kruid dit met tijm,laurier en kaneel en strooi er een handvol rijst over om te binden.
Doe er dan de rest van de rode kool bij en giet er de kippenbouillon over.
Verwarm de oven voor op 150°C en plaats de pot met deksel er gedurende een uur in.
Roer wel om het half uur de rode kool even om.
Breng de rode kool op smaak met peper, zout en suiker.
Wanneer de rode kool klaar is voeg je er de gekookte aardappelen aan toe met een scheutje melk en wat nootmuskaat.
Pureer dat zoals je normaal een puree maakt.

Zaterdag.
Groentesoep.

Benodigdheden:
2 zakjes groentesoepmix
soepgroente
200 gr. gehakt
pistoletjes.
Meng de zakjes soep met de aangegeven hoeveelheid water.
Voeg de een beetje gekruide in kleine balletjes gedraaide gehakt en soepgroente toe.
Kruid het eventueel naar smaak met wat knoflook,sambal,peper,zout of wat maggi en serveer het met warme pistoletjes.

Zondag.
Spaghetti met verse kruidenkaas.

1 pak spaghetti
400 gr tomaten
250 gr spek of hamblokjes
1 ui
wat parmezaanse kaas of geraspte kaas
klontje boter
200 gr verse kruidenkaas (bijv,merle)
tomatenketchup
champignons
olie
zout/peper
oregano
tijm
basilicum
eventueel wat bindmiddel zoals aardappelmeel.

Bak de spek (of hamblokjes) in de olie bruin voeg de gesneden ui toe en bak de ui glazig.
Doe hierbij kleingesneden tomaten, de champignons en als laatste de verse of gedroogde kruiden.
Voeg hieraan een heel doosje verse kruidenkaas,roeren totdat deze gesmolten is.
Op smaak brengen met peper, zout en tomatenketchup.
Is de saus te dun dan kan hij met aardappelmeel gebonden worden.
Meng de boter, de saus en de bijt gare (al dente) gekookte spaghetti. Strooi er tenslotte wat geraspte kaasover heen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 11-01-2009
Hits: 1098
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig