Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 4

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

2 zakjes zuurkool
1 blikje doperwten
1 spaanse rode peper
750 gr. prei
1 rode paprika
1 blik ham
kippenbouillon
4 tomaten
1 zak wortelen
2 potten rode kool
2 rookworsten
spekblokjes
aardappelen
500 gr. kaas
1 1/2 kg gehakt
1 blik kapucijners
1 pot appelmoes
1 zakje spaghetteria
400 gr.Mexicaanse groentemix
spaghetti
1 pak spinazie a la creme

Maandag
Spaghetti met spinazie a la creme

1 pak spinazie a la creme, 500 gr. gehakt, spaghetti, 4 tomaten

Verwarm de spinazie op een laag vuur. Kook de spaghetti in ruim kokend water. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng het gehakt op smaak met zout en peper, rul het gehakt op hoog vuur. Verhit wat olie in een koekenpan en verwarm hierin de tomatenblokjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bewaar 1/4 van de spinazie a la creme en schep de rest door de spaghetti. Schep een laagje spinazie a la creme op 4 hete borden en schep de spaghetti in het midden. Schep het gehakt en de tomatenblokjes erover.

Dinsdag
Zuurkoolschotel

aardappelen, 2 zakjes zuurkool, 1 pak spekblokjes, 2 rookworsten

Schil, was en kook de aardappelen met wat zout gaar. Kook de zuurkool in een andere pan anders blijven de aardappelen hard. Bak ondertussen de spekblokjes lekker knapperig. Stamp tenslotte alles door elkaar met een scheutje melk en serveer het geheel met wat jus.

Woensdag
Rode kool met aardappelen
Appelmoes
Balletje gehakt

Schil, was en kook de aardappelen gaar. Kruid het gehakt met wat zout en peper en doe er een gesnipperd uitje door en braad ze in wat boter. Verwarm ondertussen de rode kool zachtjes. Serveer het geheel met wat jus en koude appelmoes.

Donderdag
Kapucijnerschotel

1 blikje doperwten, 1 rode paprika, 1 spaanse rode peper, 1 teentje knoflook, 1 blik capucijners, 1 el olie

Was de paprika en de rode peper. Halveer beide en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in kleine stukjes en snipper de peper fijn. Verhit in een braadpan de olie. Voeg de paprika en de rode peper toe. Bak 2 minuten op een matig vuur. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de afgegoten kapucijners en de afgegoten doperwten toe. Verwarm alles nog 10 minuten.

Vrijdag
Gebakken kaas
Aardappelen
Worteltjes

4 plakken kaas elk 125 gram, 1/2 tl cayennepeper, 1 tl nootmuskaat, 50 gr. bloem, 3 eieren, 150 gr. broodkruim, olie, wat peterselie en zilveruitjes.

Schil, was en kook de aardappelen en wortelen met wat zout gaar. Bestrooi de plakken kaas met cayennepeper en nootmuskaat. Haal de plakken kaas eerst door de bloem en dan door de losgeklopte eieren en het broodkruim. Herhaal dit een keer en druk de laag die zich aan de kaas hecht stevig vast met de hand. De kaas mag tijdens het bakken niet gaan uitlekken. Verhit de olie goed heet. Laat de plakken kaas in de olie glijden en bak ze mooi goudbruin. Neem ze met een schuimspaan uit de frituur en laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Garneer ze met de zilveruitjes en de peterselie.

Zaterdag
Schotse preisoep

1 1/2 ltr. kippenbouillon, 750 gr. prei, wat peterselie, 150 gr. ham in blokjes uit blik

Breng kippenbouillon aan de kook, voeg 600 gr. fijngesneden prei toe. Laat dit gaar koken en pureer de soep. Voeg dan de rest van de prei en de ham toe en laat even doorkoken. Serveer er boerenbrood bij. Bewaar de ham in een bakje in de koelkast voor het recept van morgen

Zondag
Mexicaanse schotel

400 gr. Mexicaanse groentemix, 1 el olie, 1 ui, de rest van het blik ham, 1 el tuinkruiden, 1 zakje spaghetteria ai funghi

Pel de ui en snipper deze fijn. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 3 minuten. Voeg de Mexicaanse roerbakschotel toe en bak 3 minuten. Voed 7 dl water en de Spaghetteria ai funghi (Knorr) toe en breng al roerend aan de kook. Laat afgedekt in 10 minuten gaar koken. Snijd de smac in blokjes en voeg dit toe. Laat het gerecht dan in 2 minuten door en door heet worden. Voeg op het laatste moment de kruiden toe. Bestrooi het eventueel met wat kaas.

Wil je nog meer weekmenu's zien, kijk dan eens bij:

52 Heerlijke weekmenu's

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-01-2009
Hits: 1682
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig