Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 5 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

  Maandag
Pasta met romige tonijnsaus

Pasta, blikje doperwten, 1 ui, knoflook, blik tonijn op olie, creme fraiche, kruidenkaas

Kook de pasta. Fruit de gesnipperde ui en de geperste knoflook, laat de tonijn uitlekken en doe het erbij. Roer de doperwten erdoor heen en voeg de creme fraiche toe. Roer de kruidenkaas erdoor heen en maak het tenslotte op smaak met wat zout en peper.

Dinsdag
Romige hutspot met een saucijsje

1 kg aardappelen, 750 gr. winterpeen, 500 gr. uien, 1 vleesbouillontablet, 20 gr. boter, 125 ml. creme fraiche, 4 saucijsjes

Schil, was en snijd de aardappelen, winterpeen en uien in stukjes. Doe de helft daarvan in een pan en kook het met het vleesbouillontablet gaar. Verhit de boter en bak hierin de andere helft van de uien zacht en lichtbruin. Als de hutspot gaar is deze afgieten. Laat het even doorstomen. Voeg het grootste deel van de gebakken uien erbij en stamp alles door elkaar (geen staafmixer gebruiken, want dan wordt de stamppot kleverig). Roer tenslotte de creme fraiche door de hutspot en maak het op smaak met zout en peper. Garneer het geheel met wat gebakken uien.

Woensdag
Macaroni met ein en ham
Groene salade

400 gr. macaroni, zout en peper, 150 gr. ham, 2 el boter, 4 eieren, 100 gr. geraspte kaas

Kook de macaroni gaar. Giet het af en laat het goed uitlekken. Snijd de ham in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak de hamblokjes mooi bruin. Klop de eieren los en giet deze bij de hamblokjes. Blijf roeren tot de eieren gestold zijn.Voeg peper en zout bij. Schep de macaroni door het ham-eimengsel en laat alles warm worden. Bestrooi de macaroni met geraspte kaas.

Donderdag
Zuurkool uit de oven

25 gr. boter, 1 ui, 500 gr. zuurkool, 1 grote rookworst, 2 zakjes oven-aardappelpuree (Maggi), 100 gr. geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200C. Smelt de boter in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui. Doe na een minuutje of 5 de zuurkool erbij en stoof die ongeveer 10 minuutjes mee. Maak ondertussen de aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing klaar en roer er de helft van de kaas door. Snijd de rookworst in plakjes. Doe vervolgens de zuurkool onderin de ovenschaal, verdeel daar overheen de rookworst en verdeel hierover de aardappelpuree. Strooi tenslotte de rest van de kaas erover en zet de schaal ongeveer 40 minuten in de oven tot alles door en door warm is en de puree een mooi goudbruin korstje heeft.

Vrijdag
Italiaanse ovenschotel met bloemkool

700 gr. aardappelen, kleine bloemkool, 3 dl melk, 70 gr. boter, 70 gr. bloem, zout, peper, nootmuskaat, 2 tl tijm, 2 eieren, 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas (als het budget het toe laat is een onsje rauwe (Parma) ham die je even knapperig moet bakken, er ook erg lekker in).

Schil, was en kook de aardappelen gaar en snijd ze in plakjes. Was de bloemkool en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkool beetgaar in water met wat zout. (bewaar 2 dl van het kookvocht van de bloemkool). Laat de bloemkool goed uitlekken.
Saus: smelt de boter. Voeg de bloem in één keer toe. Goed roeren en even laten garen. Voeg de melk er beetje bij beetje bij tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat. Neem de saus van het vuur. Klop de eieren los en meng deze door de saus.
Verwarm de oven voor op 200C. Doe een laagje van de saus in een ruime ovenschaal. Leg hierop de helft van de aardappelschijfjes. Bestrooi ze met wat tijm. Verdeel de bloemkoolroosjes over de aardappelschijfjes. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes en bestrooi deze weer met wat tijm. Giet de rest van de saus over de schotel en strooi er een laagje Parmezaanse kaas over. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bloemkoolschotel in 30 minuten mooi bruin.

Zaterdag
Knoflooksoep

1 ltr. melk, 1 ltr. water, 3 bouillonblokjes, scheutje olie, 2 bollen knoflook, 2 uitjes fijngesneden, 8 plakken cheddar kaas, versgemalen peper, peterselie

Pers de knoflook en fruit dit samen met de uien glazig. Voeg nu het water, melk en de bouillonblokjes toe en laat dit 15 minuten koken. Voeg de plakken cheddar kaas toe en laat deze smelten. Voeg ook de peterselie toe en warm het geheel nog even op, maar laat het niet meer koken. Breng het op smaak met wat peper. Lekker met stokbrood.

Zondag
Groene kool met pindasaus
Gekookte aardappelen
Schnitzels

1 groene kool, zout, 1 el olie, 1 ui, 1 tl sambal, 2 el pindakaas, citroensap

Maak de kool schoon en snijd hem klein. Kook de kool in een pan met een beetje water en zout in 20 minuten gaar. Snipper de fui fijn. Laat de kool, als hij gaar is, uitlekken en vang het kookvocht op. Vul zonodig het kookvocht met water aan tot 1 deciliter. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui. Vermeng de pindakaas met 1 dl kookvocht en de sambal en giet dit bij de ui. Laat de massa al roerende even binden en schep dan de kool erdoor. Breng het op smaak met een paar druppels citroensap.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-01-2009
Hits: 1138
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig