Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 6 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

8 stronken witlof
1 pond gehakt
1 doos eieren
1 blik ham
Rijst
Uien
Tomaten
Kippenbouillon
2 rode paprika's
Aardappelen
1 literblik bruine bonen
0,5 literblik doperwten
2 rookworsten
1 kleine groene kool
Parmezaanse kaas
100 gr.sperziebonen
1 winterwortel
Macaroni
Tomatenpuree
500 gr,penne
1 blikje tonijn in olie
1 blikje gepelde tomaten



Maandag:
Gevulde witlof.

Benodigdheden:
8 stronkjes witlof
2 eetlepels paneermeel
1 ei
500 gram gehakt
1 theelepeltje citroensap
1 mespunt kerriepoeder
1 eetlepel boter
Nootmuskaat
Zout en peper
2 eetlepels fijn gesneden peterselie

Bereiding:

Maak het witlof schoon en halveer deze in de lengte. Verwijder de bittere kern maar zorg ervoor dat de blaadjes aan elkaar blijven.. Meng het gehakt met het ei en de paneermeel. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel het gehakt over 8 halve witlofstronkjes en bind er de 2de helft tegen met keukentouw of steek ze vast met een prikker. Leg de stronkjes naast elkaar in een bodempje water, besprenkel met citroensap, en kruid de witlof met peper, zout en kerriepoeder naar smaak.Doe de boter er bij, en laat het geheel met de deksel op de pan ongeveer 30 minuten sudderen. Verwijder het touwtje en schik 2 gevulde stronkjes op een bord. Giet er een beetje stoofvocht over en garneer met de fijn gesneden peterselie.
Eet smakelijk.

Dinsdag:
Bruine Bonenschotel met Macaroni.

Benodigdheden:
1 ui
2 rode paprika's
1 winterwortel
2 tomaten
2 takjes selderij
2 el boter
1 laurierblaadje
3 tl bouillonpoeder
1 tl chilipoeder
250 gram macaroni
1 literblik bruine bonen
0,5 literblik doperwten
2 el tomatenpuree
4 el geraspte oude kaas

Snipper de ui, snijd de schoongemaakte paprika in stukjes, evenals de geschrapte wortel en de tomaten. Knip de selderij fijn in een kopje.
Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de ui, paprika en wortel ca. 5 minuten. Voeg dan de tomaten selderij, laurier, bouillon- en chilipoeder toe. Stoof het geheel ca. 15 minuten.
Kook intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking en laat ze daarna uitlekken in een zeef.
Roer de bonen met het vocht, de doperwten met het vocht, de tomatenpuree en de macaroni door het groentemengsel. Laat het geheel door en door heet worden en strooi dan de geraspte kaas erover.

Woensdag:
Macaroni met Spitskool en Ham

Benodigdheden:
Ca. 1 kilo spitskool
1 flinke ui
1 teentje knoflook
30 gram boter
400 gram ham in blokjes
400 gram (schelpjes)macaroni
Aromat
Peterselie
Selderijblad

Snijd de schoongemaakte kool in reepjes* en snipper de ui.
Smelt de boter en fruit daarin de ui en het uitgeperste teentje knoflook. Voeg de blokjes ham toe en bak die even mee en voeg dan de spitskool toe. Laat de spitskool regelmatig omscheppend in ca. 10 minuten gaar worden.
Kook intussen de macaroni, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, beetgaar. Laat ze uitlekken en schep het koolmengsel erdoor. Maak het gerecht op smaak met peper, zout, Aromat en veel klein geknipte groene kruiden.

Bewaar 1 ons ham voor het recept van vrijdag!!!

Donderdag:
Ei-tomatensoep.

Benodigheden
1 liter kippenbouillon
225 gr verse tomaten
2 eieren
1 theelepel olie
1 theelepel zout
1 eetlepel sojasaus
1/2 lente-ui

Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water en schil ze met een scherp mesje. Snijd de tomaten in 6 delen en verwijder de zaadjes. Snijd de partjes nogmaals in de lengte doormidden.
Klop de eieren los. Hak de lente-ui fijn. Breng de bouillon aan de kook en voeg de sojasaus, het zout en de tomaten toe.
Schenk de losgeklopte eieren in een dun straaltje bij de soep, wacht enkele seconden en roer vervolgens langzaam met een vork in de soep, zodat het ei in sliertjes stolt.
Voeg de lente-ui en de sesamolie toe en serveer de soep direct.

Vrijdag:
Gebakken rijst met ham, boontjes en eieren.

Benodigdheden:
3 eetlepels olie
2 eieren, losgeklopt met een mespunt zout
100 gr ham, in kleine blokjes gesneden
250 gr gekookte rijst, losgeroerd
100 gr sperziebonen, afgehaald en schuin in flinterdunne plakjes gesneden
1 eetlepel lichte sojasaus
4 lente-uitjes, schoongemaakt en gehakt
zout, zwarte peper uit de molen

bereiding
Verhit in de magnetron een bruineerschaal ± 5 minuten op de hoogste stand. Schenk er 1 lepel olie en de helft van de losgeklopte eieren in. Zet de schaal 30 seconden in de magnetron en neem hem dan uit de magnetron.
Draai het ei om en leg het opgerold op een bord. Bak op dezelfde wijze de andere helft van het ei. Doe de resterende lepel olie in een diepe schaal en doe er de ham en sperzieboontjes in.
Afgedekt 1 minuut op de hoogste stand verwarmen. Rijst toevoegen, sojasaus, zout en peper erdoor roeren en 2-3 minuten op de hoogste stand verwarmen tot de rijst door en door heet is. Vlak voor u de magnetron uitzet de gehakte lente-uitjes erdoor scheppen.
Eieren opgerold in flinterdunne repen snijden, op de rijst leggen, schaal afdekken en nog even 1-2 minuten laten rusten.

Zaterdag:
Pasta e Tonno

Benodigdheden:
500 gr penne
1 blikje tonijn in olie
1 blikje tomaat in blokjes
peper, zout
1 a 2 tenen knoflook
1 theelepel milde sambal
parmezaanse kaas

Pasta koken.
Olie in een pan doen en de knoflook even fruiten.
De tonijn in de pan doen en even meebakken.
Het blikje tomaat erbij doen en dan op smaak brengen met peper en zout en de sambal.
De saus in laten koken en dan de pasta erbij doen en even laten doorkoken.
Bord opmaken en dan garneren met parmezaanse kaas.

Zondag:
Worstrolletjes met Groene Kool en Aardappelpuree

Benodigdheden:
2 rookworsten
150 gram aardappelen
1 kleine groene kool
100 gram geraspte jong belegen kaas
4 dl melk
50 gram boter
nootmuskaat

Snijd de aardappelen klein en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
Maak ondertussen de kool schoon en pel de 'hele' bladeren van de kool af en leg ze 10 minuten in kokend water totdat ze zacht en slap zijn. Laat ze goed uitlekken. Snijd elke rookworst in vier stukken, bestrijk ze met mosterd en verpak ze in een koolblad. Rol ze daarna in meerdere bladeren en stop tussen elk blad wat geraspte kaas. Reken hierbij per worst op ongeveer 3 koolbladeren.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Maak van de gekookte aardappelen, melk, boter, peper en nootmuskaat naar smaak een luchtige aardappelpuree en schep deze in een ingevette ovenschaal en leg de worstrolletjes erop. Dek de schaal af (met een deksel of aluminiumfolie) en zet hem 20 minuten midden in de oven.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 31-01-2009
Hits: 1085
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig