Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 7

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

   

reclamevlees
rookspek 50 gr.
braadworstjes 4
4 hamlapjes
4 karbonaadjes
rundergehakt 400 gr.
visfilets 500 gr.

rode bietjes 1 kg
aardappelen
uien
knoflook
paprika, 1 rode
gemengde salade
boerenkool, 500 gr. panklare
appels 2 grote stevige
groene kool 1/2
1 selderijknol
worteltjes, pot of blik

azijn
kruidnagels
laurierblaadjes
peper en zout
basilicum
paprikapoeder
boter
peterselie
geraspte kaas
mosterd
bouillonblokjes
tomatenpuree
melk
bloem
eieren 1
nootmuskaat
frituurvet
appelmoes
bruine suiker
tomatenketchup
broodjes 4
augurken

spaghetti 400 gr.

Maandag
  • Rode bietjes met spek
  • Gekookte aardappelen
  • Reclamevlees
50 gr. rookspek, 1 kg gare rode bieten, azijn, 5 kruidnagels, 1 laurierblad, peper en zout

Bak in blokjes gesneden rookspek bruin en knapperig. Stroop de bieten en schaaf ze in plakjes. Warm de bieten in wat water op met azijn, kruidnagels, laurierblad, peper en zout.Schep de spekblokjes erdoor. Als alles goed warm is, dan kruidnagels en laurierblad eruit halen.

Dinsdag
  • Gekruide spaghetti
  • Gemengde salade
3 uien, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 el basilicum, 1 el paprikapoeder, 40 gr. boter, 2 el peterselie, 400 gr. spaghetti, zout, geraspte kaas

Snipper de uien en knoflookteentjes fijn. Snijd de paprika in kleine reepjes. Kook de spaghetti. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg dan de paprika toe en bak deze even mee. Roer er dan de basilicum,zout en paprikapoeder toe. Laat de spaghetti even uitlekken en schep er het uienmengsel door. Geef de geraspte kaas er apart bij.

Woensdag
  • Boerenkool met braadworst
1 kg aardappelen, 500 gr. panklare boerenkool, 4 braadworstjes, 2 el tomatenpuree, zout en peper, 4 teentjes knoflook, 50 gr. boter, 3 el mosterd

Kook de geschilde aardappelen gaar. Verhit 1 el boter in een pan, pers de knoflook er boven uit en fruit ze 1 minuut op matig vuur. Voeg dan de boerenkool met 2 el mosterde toe en bak het geheel 3 minuten. Schenk er 1 dl water bij en laat de boerenkool, met het deksel op de pan, 15 minuten stoven. Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de braadworstjes. Voeg de tomatenpuree aan de worstjes toe en laat deze 3 minuten meebakken. Voeg 1 dl water en 1 el mosterd aan de worstjes toe en breng deze jus op smaak met zout en peper. Giet de aardappelen af en pureer ze. Schep het boerenkoolmengsel door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Serveer de boerenkoolstamppot met de braadworstjes en de jus.

Donderdag
  • Aardappelschotel met groene kool
  • Karbonaadjes
1250 gr. aardappelen, 2 1/2 dl bouillon, paar takjes peterselie, 2 grote stevige appels, 1/2 groene kool

Snijd de geschilde aardappelen in plakken en zet ze op met de bouillon, eventueel wat zout en de takjes peterselie. Kook ze in 20 minuten gaar. Zet ook de gesnipperde kool op en kook die in ruim 15 minuten gaar. Snijd de geschilde appels in kleine partjes. Voeg ze 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de aardappelen. Giet zowel de aardappelen als de kool af. Leg de aardappelen op een grote platte schaal en leg de kool in het midden daarvan.

Vrijdag
  • Gefrituurde knolselderij
  • Gekookte aardappelen
  • Hamlapjes
1 selderijknol, 5 el melk, 80 gr. bloem, 1 ei, zout, peper, nootmuskaat, pan met frituurvet

Boen de knolselderij onder de kraan goed schoon. Breng in een pan 2 liter water aan de kook en leg hier de selderijknol in. Laat de knol in 30 minuten gaar koken. Haal hem dan met een schuimspaan uit de pan en laat de knol schrikken onder de koude kraan. Schil de selderijknol en snijd hem in reepjes. Klop in een kom de bloem met de melk, ei, zout, peper en nootmuskaat tot een glad beslag. Verhit de pan met het frituurvet tot 180 graden. Doop de selderijreepjes in het beslag, laat ze even uitlekken en bak ze in het hete frituurvet in 5 minuten goudbruin.

Zaterdag
  • Appelmoesburgers
400 gr. rundergehakt, 1 ui, 1 dl appelmoes, 1 el bruine suiker, 3 el tomatenketchup, 25 gr. broodkruimels, 4 broodjes

Hak de ui fijn. Doe het gehakt in een kom en meng er de ui, appelmoes, suiker, tomatenketchup en broodkruimels door. Vorm van het gehaktmengsel 4 schijven. Vet een braadslede in, leg hierin de burgers en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200C. Snijd de broodjes open, leg op elk broodje een burger en klap de broodjes dicht.

Zondag
  • Vis met mosterdsaus
  • Worteltjes
  • Aardappelpuree
500 gr. visfilets, 1/2 ltr. bouillon, 30 gr. boter, 4 el bloem, 2 el mosterd, 2 augurken

Leg de visfilets 10 minuten in de bouillon tegen de kook aan. Schep de gare vis op een voorverwarmde schaal. Smelt de boter en roer er de bloem door. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren, bouillon bij tot een gladde saus is ontstaan. Roer de mosterd en in blokjes gesneden augurken door de saus.

Bron: Supergoedkope Recepten

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 08-02-2009
Hits: 969
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig