Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 9 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

aardappelen
rode kool 1 pot
witte kool 1 kg
uien
bruine bonen 250 gr.
knoflookteentjes
spruitjes 750 gr.
schorseneren 1 kg
erwtjes en worteltjes, diepvries of pot
andijvie voor 4 personen

champignonsoep 1 blikje
zout
peper
paneermeel
boter
kerriepoeder
gemberpoeder
bouillonblokjes
gepelde tomaten op sap 2 blikken
basilicum
peterselie
brood
eieren
bloem
geraspte kaas
melk
azijn
citroen 1
mosterd
beschuiten
tomatenketchup

rundergehakt 500 gr.
gemengd gehakt 300 gr.
slavinken 4
jong belegen kaas 4 plakken
ham in blokjes 150 gr.
varkenskarbonaadjes 4

macaroni

Maandag
  • Rode kool ovenschotel
750 gr. aardappelen, 1 pot rode kool, 1 blikje champignonsoep, 500 gr. rundergehakt, zout, peper, paneermeel, boter

Kook de aardappelen gaar en snijd ze in blokjes. Verwarm de oven voor op 200C. Bak het gehakt rul met wat zout en peper. Vet een ovenschaal in met wat boter, leeg laag voor laag de aardappelen, het gehakt en daarna de rodekool. Het blikje soep wordt er nu overheen geschonken, en als laatste weer een laagje aardappelen. Strooi er paneermeel over en doe er een paar klontjes boter opleggen. Zet de schaal 20 minuten in de oven.

Dinsdag
  • Witte kool met kerrie
  • Gekookte aardappelen
  • Slavinken
1 kg witte kool, 1 grote ui, 3 el boter, 2 tl kerriepoeder, mespunt gemberpoeder

Snijd de kool in reepjes. Snipper de ui. Fruit de ui met de kerrie en gemberpoeder glazig in de hete boter. Voeg dan de kool toe, schep alles om en voeg na enkele minuten een klein scheutje water toe. Leg de deksel op de pan en laat de groenten nog 25 minuten zachtjes smoren.

Woensdag
  • Bruine bonensoep met macaroni
  • Brood
250 gr. bruine bonen, 1 1/2 ltr. bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 1 ui, teentje knoflook, zout, peper, snufje basilicum, 200 gr. macaroni, 2 el peterselie

De bruine bonen in ruim water een nacht in de week zetten. De volgende dag de bruine bonen uit het weekwater nemen en opzetten met bouillon, blik tomaten, een gesnipperde ui, een gesnipperd teentje knoflook, zout, peper en een snufje basilicum. De bonen 1 uur zachtjes laten koken. De macaroni in de soep doen en erin gaar laten worden. De soep op het laatst met gehakte peterselie bestrooien.

Donderdag
  • Gebakken kaasplakken
  • Spruitjes op z'n Italiaans
  • Aardappelpuree
Gebakken kaasplakken

4 plakken jong belegen kaas van 75 gr. per stuk, 2 eieren, 4 el bloem, 4 el paneermeel, boter om te bakken

Van de kaas de korstjes snijden. De eieren met 2 el water of melk loskloppen. De plakken kaas eerst door ei wentelen, dan door bloem, dan weer door ei en vervolgens door paneermeel. De plakken kaas op een fel vuur snel aan beide kanten bruin bakken.

Spruitjes op z'n Italiaans

750 gr. spruitjes, zout, boter om in te vetten, 1 blik gepelde tomaten op sap, zout, peper, snufje basilicum, 4 el geraspte kaas

De spruitjes schoonmaken, wassen en in 15 minuten gaar koken. De spruitjes laten uitlekken en in een beboterde ovenvaste schotel doen. Het blik tomaten met sap erop leggen, met zout, peper en een snufje basilicum bestrooien en de geraspte kaas erop strooien. Hier en daar een klontje boter leggen en de schotel in een hete oven of onder een grill een goudgeel korstje laten krijgen.

Vrijdag
  • Gekookte eieren
  • Schorseneren in hamsaus
  • Gekookte aardappelen
1 kg schorseneren, azijn, zout, sap van 1/2 citroen, 30 gr. boter, 30 gr. bloem, 2 dl bouillon, 2 dl melk, zout, peper, 150 gr. ham in blokjes

De schorseneren schillen en direct in water met azijn leggen. De schorseneren in stukjes snijden en gaarkoken in water met zout en citroensap in 30 minuten. In die tijd het sausje maken. De boter smelten, de bloem toevoegen en geleidelijk en onder roeren de bouillon en de melk. Blijven roeren tot het sausje is gebonden. Het sausje 10 minuten zachtjes laten koken. Zout, peper en de ham toevoegen en de gaargekookte schorseneren erdoor roeren. Alles even warm laten worden.

Zaterdag
  • Uienkoteletten
  • Erwtjes en worteltjes
  • Aardappelpuree
4 varkenskarbonaadjes, zout, peper, mosterd, 80 gr. boter, 4 flinke uien, peper

Bestrooi de karbonaden met zout en peper en bestrijk ze aan beide kanten dun met mosterd. Bak de karbonade in de boter snel aan beide kanten bruin. Haal de karbonaden uit de pan en bak in dezelfde pan de in ringen gesneden uien goudbruin. De koteletten bij de uien doen, de uien met peper bestrooien en met een deksel op de pan zachtjes 15 minuten verder bakken.

Zondag
  • Reuzenbal
  • Andijvie
  • Aardappelen
300 gr. gehakt, 1 ei, 2 beschuiten, 50 gr. geraspte oude kaas, 1 el tomatenketchup, stukje ui, 1 tl mosterd, peper, zout, paneermeel, 30 gr. margarine

Maak het gehakt aan met ei, fijngemaakte beschuiten, geraspte oude kaas, tomatenketchup, stukje geraspte ui, tl mosterd, peper en zout. Vorm er een grote bal van en wentel hem door paneermeel. Bak het vlees in 30 gr. margarine in 45 minuten bruin en gaar.

Bron: Supergoedkope Recepten

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-02-2009
Hits: 945
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig