Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 10 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Makreel 8 moten
hamburgers 4
sauzijzen 4
ontbijtspek 50 gr.
hamlappen 300 gr.
mosselen 4 kg
gehakt voor gehaktballetjes te maken
rundergehakt 250 gr.
rookspek 50 gr.

zout
peper
knoflookteentjes
rozemarijn
olijfolie
citroen
boter
ananasstukjes, klein blikje
melk
kerriepoeder
olie
bouillonblokjes
rozijnen 50 gr.
gemberpoeder
bloem
stokbrood
azijn
suiker

aardappelen
sla
uien
zuurkool 500 gr.
spinazie 1 3/4 kg
champignons 200 gr.
witlof 3 a 4 struikjes
kropsla
tomaten 1 of 2
wortel 250 gr.
appel 1 zure
groenten voor in de soep 750 gr.

rijst 400 gr.

Maandag
  • Gebakken makreel
  • Patat
  • Sla
Gebakken makreel

8 moten makreel, zout en peper, 3 teentjes knoflook, 3 tl rozemarijn, 3 el olijfolie, sap van 1 citroen

Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Wrijf de moten vis in met knoflook en rozemarijn. Verhit de olie in een pan en bak hierin de vis in 6-8 minuten aan beiden kanten mooi bruin en gaar. Haal ze uit de pan, leg ze op een schaal, bestrooi ze met wat peper en zout en sprenkel er citroensap over.

Dinsdag
  • Hamburgers
  • Zuurkool met ananas
  • Aardappelpuree
1 ui, 2 el boter, 500 gr. zuurkool, 1 klein blikje ananasstukjes, 1/2 dl ananassap (uit het blikje), 1 dl water

Snipper de ui fijn. Laat in een pan de boter smelten en bak hierin de ui glazig. Maak met een vork de zuurkool wat losser en doe dit bij de ui. Bak de zuurkool even mee en voeg dan de ananasstukjes, het sap en het water toe. Laat het geheel aan de kook komen. Laat de zuurkool in 15 minuten zachtjes gaar stoven.

Woensdag
  • Sauzijzen
  • Spinazie met champignons
  • Gekookte aardappelen
1 3/4 kg spinazie, zout, 50 gr. ontbijtspek, 200 gr. champignons, peper

Laat de spinazie slinken en kook de groenten in 10 minuten gaar. Maak de spinazie op smaak met zout. Bak het ontbijtspek knapperig. Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en bak ze even mee. Strooi er wat peper over en schep het mengsel op de spinazie.

Donderdag
  • Kerrierijst met rozijnen
  • Witlofsalade
1 ui, 1/2 el kerrie, 2 el olie, 400 gr. rijust, 7 1/2 dl bouillon, 50 gr. rozijnen, 300 gr. hamlappen, 45 gr. margarine, peper, zout, gemberpoeder

Fruit de kleingesneden ui en kerrie in 2 el olie. Bak 400 gr. rijst kort mee. Voeg de bouillon toe en kook de rijst gaar. Schep de laatste 5 minuten er 50 gr. gewassen rozijnen door. Bak 300 gr. in blokjes gesneden hamlappen en 45 gr. margarine in 10 minuten gaar. Strooi er peper en zout over. Meng het vlees door de rijst en maak het geheel op smaak met wat gemberpoeder.

Vrijdag
  • Gebakken mosselen
  • Kropsla met tomaat
  • Stokbrood
4 kg mosselen, bouillon, bloem, kerrie, zout, 60 gr. margarine

Kook de schoongemaakte mosselen in 10 minuten in de bouillon gaar. Haal de mosselen uit de schelpen. Bestrooi de mosselen met een mengsel van bloem, kerrie en wat zout. Bak de mosselen in 60 gr. margarine bruin.

Zaterdag
  • Gehaktballetjes
  • Wortelsalade met appel
  • Gebakken aardappelen
250 gr. wortel, 1 zure appel, citroensap.Voor de dressing: 4 el olie, 2 el azijn of citroensap, zout, peper, snufje suiker

De wortels schillen en raspen. De appel schillen en raspen. Het appelraspel met citroensap bedruppelen. Wortel en appel door elkaar mengen. Een dressing kloppen van olie, azijn, zout, peper en suiker. Deze dressing door het wortel-appelmengsel mengen. De salade, afgedekt, in de koelkast zetten.

Zondag
  • Groentesoep
  • Brood
750 gr. groenten, 1 1/2 ltr. bouillon, 250 gr. rundergehakt, zout, peper, scheutje melk, 50 gr. rookspek, 1 ui

De groenten schoonmaken, klein snijden en in 10 minuten in een klein bodempje bouillon gaar koken. Het gehakt aanmaken met zout, peper en een scheutje melk, balletjes ervan draaien en deze in 10 minuten in een bodempje bouillon gaar maken. In een grote pan het in dobbelsteentjes gesneden spek uitbakken, de gesnipperde ui erbij glazig bakken en de bouillon toevoegen. De groenten met het kookvocht, de balletjes met het kookvocht erbij doen en de soep heet laten worden.

Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-02-2009
Hits: 1436
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig