Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 11

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

   

karbonaadjes 4
boterhamworst 200 gr.
schnitzels 4
spekblokjes 150 gr.
rookworst 1
kipfilet 4
hamlapjes 4
gehakt 200 gr.

boter en margarine
zout en peper
tomatensaus 1 pakje
paprika zoetzuur potje
tomatenpuree 2 kleine blikjes
bouillonblokjes
tijm
paprikapoeder
bloem
koffieroom
augurken
kerrie
geraspte kaas
melk
eieren
yoghurt 2 dl

prei 1 3/4 kg + 1
uien
champignons 100 gr.
aardappelen
komkommer 1
knoflook
soepgroenten 250 gr.
doperwtjes 1 pot of blik
winterwortels 2
boontjes vers of blik
appel 1
raapstelen 1 3/4 kg

macaroni 300 gr.
rijst

Maandag
  • Karbonaadjes
  • Prei met tomatensaus
  • Gekookte aardappelen
1 3/4 kg prei, zout, 1 pakje tomatensaus, 1 ui, 30 gr. margarine, 100 gr. champignons

Kook de gesneden prei in 15 minuten gaar. Maak van het pakje tomatensaus een saus. Fruit de kleingesneden ui in 30 gr. margarine en bak de in plakjes gesneden champignons mee. Schep het champignonmengsel door de tomatensaus en meng de saus door de gare groenten.

Dinsdag
  • Macaronischotel
  • Komkommersalade met paprika zoetzuur
300 gr. macaroni, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, 30 gr. margarine, 250 gr. soepgroenten, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 1/2 dl bouillon, tijm, paprikapoeder, 200 gr. boterhamworst

Kook de macaroni gaar. Fruit de kleingesneden ui en kleingesneden teentje knoflook in 30 gr. margarine. Voeg de soepgroenten, tomatenpuree, bouillon en wat tijm en paprikapoeder toe. Stoof dit 10 minuten. Snijd de boterhamworst in blokjes. Schep het groentemengsel en het vlees door de macaroni. Warm het gerecht goed door.

Woensdag
  • Hongaarse schnitzels
  • Rijst
  • Doperwtjes
4 schnitzels, 100 gr. boter, zout, peper, 2 uien, 30 gr. bloem, 1 blikje tomatenpuree, 1 el paprikapoeder, 4 dl bouillon, 1 dl koffieroom

Strooi wat zout en peper over de schnitzels. Snipper de uien. Verhit de boter in een pan en bak hierin de schnitzels mooi bruin. Haal dan het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet de uien. Roer de bloem, tomatenpuree en paprikapoeder erdoor. Voeg dan beetje voor beetje de bouillon erbij. Laat het sausje enkele minuten koken en voeg dan de koffieroom toe. Leg de schnitzels in het sausje en laat het vlees warm worden. Leg de schnitzels op een schaal, giet er een gedeelte van de saus over en geef de rest er apart bij.

Donderdag
  • Aardappelen met rookworst
150 gr. spekblokjes, 750 gr. aardappelen, 1 ui, 1 pre3i, 2 winterwortelen, 1 grote rookworst, 4 augurken

Snijd de geschilde aardappelen in kleine blokjes. Snipper de ui. Snijd de prei in ringetjes, was deze en laat ze uitlekken. Maak de wortels schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de rookworst in plakjes. Snijd de augurken in plakjes. Bak in een pan de spekblokjes uit. Voeg dan de ui en de aardappelblokjes toe, leg een deksel op de pan en laat ze 10 minuten zachtjes bakken, wel regelmatig omscheppen. Voeg dan de prei en winterwortels toe en laat dit onder regelmatig omscheppen nog 10 minuten bakken. Schep dan de augurken en plakjes rookworst erdoor en laat deze warm worden.

Vrijdag
  • Kipfilets met kerriesaus
  • Boontjes
  • Gebakken aardappelen
50 gr. boter, 4 kipfilets, 1 ui, 2 tl kerrie, 1 el bloem, 4 dl bouillon, 1 appel, 1 dl koffieroom, zout

Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Wrijf de kipfilets in met wat zout. Verhit de boter in een pan en bak hierin de filets mooi bruin. Haal de kipfilets uit de pan en fruit de ui en kerrie eventjes in de braadboter. Roer de bloem door het ui-kerrie mengsel en scheutje voor scheutje de bouillon. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Schil de appel, snijd hem in kleine blokjes en doe de blokjes in de saus. Leg de kipfilets weer in de pan en laat alles 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg zout naar smaak toe. Leg de kipfilets op een schaal. Haal de pan van de hittebron en roer de koffieroom door de saus.

Zaterdag
  • Hamlapjes
  • Raapstelen a la creme
  • Gekookte aardappelen
1 3/4 kg raapstelen, zout, 25 gr. margarine, 2 el bloem, 2 dl melk, peper, zout, 25 gr. geraspte kaas

Kook de gesneden raapstelen in weinig water met zout in 15 minuten gaar. Smelt de margarine en voeg bloem toe. Giet er al roerend de melk bij. Maak de saus op smaak met peper en zout en roer er 25 gr. geraspte kaas door. Meng de saus door de gare groenten.

Zondag
  • Aardappelschotel
  • Erwtjes en worteltjes
1 1/4 kg gare aardappelen, 1 ui, 45 gr. margarine, 200 gr. gehakt, peper, zout, 1 ei, 2 dl yoghurt, paprikapoeder

Snijd de gare aardappelen in plakken en leg de helft in een vuurvaste schaal. Fruit de kleingesneden ui in 45 gr. margarine. Voeg het gehakt met peper en zout toe en bak dit gaar en rul. Schep het gehaktmengsel op de aardappelen en dek dit af met de rest van de aardappelen. Klop 1 ei los met de yoghurt, peper, zout en paprikapoeder. Giet dit over de aardappelen. Zet de schotel 30 minuten in een hete oven van 200C.

Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 08-03-2009
Hits: 1138
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig