Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 12 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

   

blinde vinken 4
spekblokjes 50 gr.
schouderkarbonades 4
tartaartjes 4
rookspek 100 gr.
verse worst voor 4 personen
speklappen voor 4 personen
rookworst 1
vissticks 500 gr.

rode kool 1 kg
uien
appel
aardappelen
spruiten voor 4 personen
koolrabi 1 kg
prei 2
bruine bonen 1 1/2 blik
zuurkool 750 gr.
bleekselderij 1 stengel
winterwortel 1
tomaten 3
witte bonen, 1 klein blikje
worteltjes voor 4 personen

bouillonblokjes
zout en peper
kaneel
suiker
azijn
margarine
laurierblad
tomatensap 2 dl
koffieroom
witte saus 1 pakje
verse roomkaas (MonChou) 1 pakje
peterselie
kerrie
ananasstukjes 1 blikje
sinaasappelsap 1 1/2 dl
aardappelmeel
koffiemelk
melk
stokbrood
kwark 200 gr.
slagroom 1 dl
geraspte kaas 50 gr.
tomatenketchup

rijst

Maandag
  • Blinde vinken
  • Rode kool met spekjes
  • Aardappelen
1 kg rode kool, 1 ui, 50 gr. spekblokjes, 1 dl bouillon, zout, peper, kaneel, snufje suiker, 1 el azijn, 1 appel

Schaaf de rode kool en snipper de ui. Bak het spek langzaam uit en bak dan de ui mee tot die glazig ziet. Voeg dan de rode kool, de bouillon, een beetjes zout en peper, iets kaneel en een snufje suiker toe. Laat de rode kool 25 minuten zachtjes koken. Schil de appel en snipper hem fijn. Roer de appel met de azijn door de rode kool en laat het geheel goed warm worden.

Dinsdag
  • Italiaanse karbonade
  • Spruitjes
  • Gekookte aardappelen
4 schouderkarbonades, peper, zout, 45 gr. margarine, 1 ui, 1 laurierblad, 1 dl bouillon, 2 dl tomatensap, koffieroom

Wrijf de schouderkarbonades in met peper en zout. Bak het vlees in de margarine bruin. Voeg kleingesneden ui, laurierblad, bouillon en tomatensap toe. Stoof het vlees in 1 uur gaar. Roer een scheutje koffieroom door de saus.

Woensdag
  • Tartaartjes
  • Koolrabi met roomsaus
  • Gekookte aardappelen
1 kg koolrabi, zout, 1 pakje witte saus, 1 pakje verse roomkaas, b.v. Mon Chou, peper, peterselie

Snijd de geschilde koolrabi in repen. Kook de groenten in water met zout in 20 minuten gaar. Bereid het pakje witte saus. Verkruimel het pakje roomkaas en roer dit door de saus. Maak de saus op smaak met peper en peterselie. Giet de saus over de gare groenten.

Donderdag
  • Bruine bonenpot
  • Gekookte aardappelen
  • Verse worst
100 gr. rookspek, 15 gr. margarine, 2 uien,1 prei, 1/2 el kerrie, 1 blikje ananasstukjes, 1 1/2 blik bruine bonen

Bak de in blokjes gesneden rookspek in de boter uit. Fruit de kleingesneden uien, de in ringen gesneden prei en kerrie mee. Voeg het blikje uitgelekte ananasstukjes en uitgelekte bruine bonen toe. Warm dit goed door.

Vrijdag
  • Speklappen met mosterd
  • Zuurkool met sinaasappel
  • Aardappelpuree
750 gr. zuurkool, 1 1/2 dl sinaasappelsap, 1 el aardappelmeel, koffiemelk

Kook de zuurkool 10 minuten in het sinaasappelsap. Meng aardappelmeel aan met wat koffiemelk. Roer dit door de zuurkool en warm het goed door.

Zaterdag
  • Groentensoep met rookworst
  • Stokbrood
1 ui, 1 prei, 1 stengel bleekselderij, 1 winterwortel, 3 tomaten, boter, 1 ltr. runderbouillon, klein blikje witte bonen, 1 rookworst, zout en peper

Maak de ui schoon en snipper deze Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringetjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes. Maak de wortel schoon en snijd deze in stukjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Laat de witte bonen uitlekken. Snijd de rookworst in plakjes. Verhit wat boter in een grote pan en fruit hierin eventjes de ui en de prei. Doe dan de bleekselderij, wortel en tomaten erbij en bak dit even mee. Giet dan de bouillon erbij en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de witte bonen en de rookworst toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Breng zo nodig de soep op smaak met peper en zout.

Zondag
  • Vissticks met saus
  • Rijst
  • Gekookte worteltjes
500 gr. vissticks, 200 gr. kwark, 1 dl slagroom, 1 ui, 1 el gehakte peterselie, 50 gr. geraspte kaas, 2 el tomatenketchup, 35 gr. boter, peper, zout

Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Meng ui de kwark, slagroom, ui, peterselie, kaas, tomatenketchup, wat peper en zout door elkaar. Roer dit tot er een gladde saus ontstaat. Vet een ovenschaal in. Verhit in een pan de boter en bak hierin de vissticks mooi bruin. Leg de vissticks in de ovenschaal en schenk de saus er over. Zet de schaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 15-03-2009
Hits: 1734
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig