Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 13

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

   

hamlappen 500 gr.
gehakt 400 gr.
ontbijtspek200 gr.
geraspte kaas 50 gr.
kalfsragout 2 blikjes
speklapjes voor 4 personen
tartaartjes 4
varkenslapjes 350 gr.
runderlappen doorregen 400 gr.

uien
knoflookteentjes
aardappelen
doperwtjes, diepvries of blik 2
bloemkool 1
blikje mais
boerenkool 1 1/2 kg
boontjes voor 4 personen
prei 1
witte kool 200 gr.
bladselderij 3 el gehakte
rode kool, pot of diepvries of vers

zilveruitjes
olie
mosterd
kerriepoeder
bouillonblokjes
koffieroom
rozijnen
peper en zout
melk
boter
piccalilly
gemberpoeder
ketjap
bloem
laurierblad
azijn
kruidnagels

rijst
mie 350 gr.

Maandag
  • Hamlappen in mosterdsaus
  • Aardappelpuree
  • Doperwtjes
500 gr. hamlappen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 100 gr. zilveruitjes, 2 el olie, 2 el mosterd, 1 tl kerriepoeder, 1 1/2 dl bouillon, 1 dl koffieroom, 75 gr. rozijnen, peper en zout

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Maak de uien schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Laat de zilveruitjes uitlekken. Laat de rozijnen eventjes wellen in warm water en laat ze dan uitlekken. Verhit de olie in een pan en bak het vlees mooi bruin. Voeg dan de uien en knoflook toe en bak deze even mee. Doe dan de mosterd, kerriepoeder en zilveruitjes erbij. Schenk dan de bouillon er bij en laat het zachtjes 20 minuten stoven. Roer dan de koffieroom en rozijn erdoor, laat het goed warm worden en maak het zonodig op smaak af met peper en zout.

Dinsdag
  • Gehaktbal
  • Gegratineerde bloemkool
  • Gekookte aardappelen
1 bloemkool, zout, 50 gr. ontbijtspek, 50 gr. geraspte kaas

Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook de roosjes in 10 minuten gaar. Schep het kleingesneden ontbijtspek en geraspte kaas over de bloemkool. Laat dit onder de grill lichtbruin kleuren.

Woensdag
  • Kalfsragout 2 blikjes
  • Doperwten met mais
  • Rijst
Donderdag
  • Boerenkoolstamppot met ui
  • Gebakken speklapjes
1 1/2 kg boerenkool, zout en peper, 1 kg aardappelen, melk, 2 uien, 1 el boter, 150 gr. ontbijtspek in stukjes

De boerenkoolbladeren van de nerven stropen, wassen en klein snijden. Ze in weinig water met zout 25 minuten koken. De aardappelen schillen, gaarkoken en fijnstampen. Met melk en zout en peper tot een luchtige puree maken. De uien snipperen en in de boter goudbruin fruiten. De gefruite uitjes, de afgegoten boerenkool en de puree door elkaar mengen en warm houden. Het spek in kleine stukjes snijden en knapperig bruin bakken. Het spek op de stamppot strooien.

Vrijdag
  • Tartaartjes met piccalillysaus
  • Boontjes
  • Gekookte aardappelen
4 tartaartjes, peper, zout, 50 gr. boter, 2 1/2 dl piccalilly, 2 dl koffieroom

Bestrooi de tartaartjes met wat zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak ze 4 minuten per kant. Haal ze dan uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Roer de piccalilly door de bakboter. Voeg beetje voor beetje de koffieroom toe. Laat de saus een paar minuten zachtjes koken. Schenk een beetje van de saus over de tartaartjes en geef de rest er apart bij.

Zaterdag
  • Bami goreng
350 gr. mie, 3 el olie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 350 gr. varkenslapjes, peper, zout, 1 prei, 200 gr. witte kool, 1 tl gemberpoeder, 2 el ketjap, 3 el gehakte bladselderij

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat hem daarna goed uitlekken. Maak de uien schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle reepjes. Snijd het vlees in stukjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Verhit in de wok de olie en bak hierin het vlees mooi bruin en gaar. Voeg dan de uien en knoflook toe en bak dit eventjes mee. Doe dan de prei, kool, gemberpoeder en de ketjap erbij. Laat dit 5 minuten meebakken. Schep dan de mie erdoor en laat het gerecht goed warm worden.

Zondag
  • Hachee
  • Rode kool
  • Gekookte aardappelen
400 gr. doorregen runderlappen, peper, zout, 50 gr. margarine, 3 uien, 2 el bloem, 1/2 ltr. bouillon, 1 laurierblad, azijn,. 2 kruidnagels

Snijd de runderlappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.Bak het vlees in de margarine bruin. Voeg de in ringen gesneden uien toe en fruit ze mee. Strooi er bloem over en warm dit door. Giet er onder goed roeren de bouillon bij met laurierblad, azijn en kruidnagels. Stoof het gerecht in 2 uur gaar en haal er dan laurierblad en kruidnagels uit.

Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-03-2009
Hits: 1122
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig