Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 14 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

kipfilets 4
tartaartjes 4
rookspek 100 gr.
rookworst 1
schnitzels 4
gehakt 300 gr.
visfilet 500 gr.

Roquefort 50 gr.
peper en zout
margarine
bonekruid
bouillonblokjes
geraspte kaas 50 gr.
piccalilly
zure room 1 bekertje
brood 2 sneetjes
melk
noten 50 gr.
paprikapoeder
bloem
eidooier 1
bieslook gehakte
stokbrood
kerrie
knoflook
kokos
yoghurt 1 dl

spinazie voor 4 personen vers of diepvries
aardappelen
tuinbonen 4 kg
uien 500 gr. + paar losse
paprika 1 rode
tomaten 2
witte kool voor 4 personen
bloemkool
rode kool diepvries of pot
appel 1
gemengde salade

rijst

Maandag
  • Gevulde kipfilet
  • Spinazie
  • Gekookte aardappelen
4 enkele kipfilets, 50 gr. Roquefort, peper, zout, 50 gr. margarine

Snijd de kipfilets met een scherp mes open zodat er een zakje ontstaat. Verdeel de Roquefort in vieren en vul hiermee de kipfilet. Steek het vlees met een cocktailprikker dicht. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze in de margarine in 15 minuten bruin en gaar.

Dinsdag
  • Tartaartjes
  • Tuinbonen
  • Gekookte aardappelen
4 kg tuinbonen, zout, 100 gr. mager rookspek, 1 ui, bonekruid

Dop de tuinbonen en kook ze in weinig water met zout in 15 minuten gaar. Bak 100 gr. in blokjes gesneden mager rookspek bruin. Fruit de kleingesneden ui mee. Schep dit door de gare bonen en strooi er wat bonekruid over.

Woensdag
  • Rookworstschotel
  • Witte kool
1 ui, 30 gr. margarine, 1 rode paprika, peper, 1 1/2 kg aardappelen, 1 rookworst, 2 kleingesneden tomaten, 1 1/2 dl bouillon, 50 gr. geraspte kaas

Fruit de kleingesneden ui in 30 gr. margarine. Bak de in blokjes gesneden rode paprika en wat peper mee. Voeg de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen, 1 in plakken gesneden rookworst, kleingesneden tomaten en bouillon toe. Kook het gerecht in 20 minuten gaar. Strooi er geraspte kaas over.

Donderdag
  • Schnitzels
  • Bloemkool met piccalillysaus
  • Gekookte aardappelen
1 bloemkool, zout, 4 el piccalilly, 1 bekertje zure room, peper

Maak de bloemkool schoon en kook hem in water met zout in 20 minuten gaar. Verwarm 4 el piccalilly en roer er de zure room door. Warm de saus goed door en maak hem op smaak met peper.

Vrijdag
  • Gehakt met noten
  • Rode kool
  • Gekookte aardappelen
300 gr. gehakt, 2 sneetjes brood, melk, 50 gr. noten, peper, zout, paprikapoeder, 45 gr. margarine

Maak het gehakt aan met in melk geweekt brood, gehakte noten, peper, zout en paprikapoeder. Vorm er 4 platte schijven van en bak ze in de margarine in 10 minuten bruin en gaar.

Zaterdag
  • Uiensoep
  • Stokbrood
500 gr. uien, 40 gr. boter, 30 gr. bloem, 1 ltr. bouillon, 1 eidooier, scheutje melk, peper, 2 el gehakte bieslook

Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien glazig. Roer de bloem door de uien en voeg dan scheutje voor scheutje de bouillon toe. Blijf roeren tot de soep gebonden is. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Roer de eidooier los met een scheutje melk en doe er een beetje van de warme soep bij. Haal de pan van de hittebron en roer er het eimengsel door. Maak de soep op smaak met peper en strooi er de bieslook over.

Zondag
  • Viscurry
  • Gemengde salade
  • Rijst
1 ui, 1 el kerrie, 1 teentje knoflook, 45 gr. margarine, 500 visfilet, 1 appel, 25 gr. kokos, 3 el bloem, 4 dl bouillon, 1 dl yoghurt

Fruit de kleingesneden ui met 1 el kerrie en 1 uitgeperst teentje knoflook in 45 gr. margarine. Voeg 500 gr. in blokjes gesneden kabeljauwfilet, 1 in blokjes gesneden appel en 25 gr. kokos toe en bak dit even mee. Strooi er 3 el bloem over en warm dit goed door. Voeg 4 dl bouillon toe en laat dit 10 minuten sudderen. Roer er 1 dl yoghurt door en warm de curry goed door.

Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 29-03-2009
Hits: 945
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig