Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 15 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

reclamevlees
gehakt 600 gr.
vissticks 1 pakje
kipfilet 400 gr.
ontbijtspek
speklappen voor 4 personen
tonijn 1 blikje

bietjes, gekookte 4
uien
appels 4
bananen 3
aardappelen
andijvie 500 gr.
paprika, rode 1
spaanse peper 1
worteltjes 1 bos
perziken 1 blik
taugé 200 gr.
spitskool voor 4 personen
witlof 400 gr.
gepelde tomaten, 2 blikken

champignons 150 gr.
tomatenpuree, 1 blikje
pindakaas 4 el
bruine suiker 2 el
azijnolie
citroensap
peper en zout
sambal
eieren
paneermeel
boter
knoflookteentjes
ketjap
creme fraiche 1 bekertje + 2 el
suiker
mayonaise
augurken
paprikapoeder
oregano
maizena

rijst
macaroni


Maandag
  • Reclamevlees
  • Bietjes met banaan
  • Gekookte aardappelen
4 gekookte bietjes, 2 uien, 2 appels, 2 el olie, 2 bananen, citroensap

Pel de bieten en snijd ze in blokjes. Snipper de uien fijn. Snijd de geschilde appels in blokjes. Besprenkel de appelblokjes met wat citroensap. Pel de bananen, snijd ze in plakjes en besprenkel de plakjes met wat citroensap. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien glazig. Voeg de appelblokjes toe en bak deze even mee. Doe dan de bietenblokjes erbij en laat deze warm worden. Voeg vlak voor het serveren de plakjes banaan toe en laat deze even warm worden.

Dinsdag
  • Pittige andijvie met gehaktballetjes
  • Gekookte aardappelen
500 gr. andijvie, 400 gr. gehakt, peper en zout, 1 tl sambal, 1 ei, 2 el paneermeel, boter, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 rode Spaanse peper, 1 el ketjap asin

Maak de andijvie schoon, snijd deze in smalle reepjes, was deze en laat ze uitlekken. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze fijn. Snijd de paprika in kleine reepjes. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd deze in kleine stukjes. Klop in een kommetje het ei los met de sambal. Doe het gehakt in een kom en meng er het losgeklopte ei, peper, zout en paneermeel door. Vorm van het gehakt kleine balletjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin en gaar. Haal dan de gehaktballetjes uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de uien en knoflook eventjes. Doe dan de paprika en de rode peper erbij en bak deze een paar minuten mee. Roer er dan de ketjap en andijvie door en laat dit een paar minuten meebakken. Schep dan de gehaktballetjes erdoor en laat deze warm worden.

Woensdag
  • Vissticks
  • Romige worteltjes
  • Gekookte aardappelen
1 bos worteltjes, 150 gr. champignons, 1 bekertje creme fraiche, 1 el suiker, zout, peper, olie

Maak de worteltjes schoon en kook ze in een pan met water en zout beetgaar. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de champignons een paar minuten. Haal ze dan uit de pan en laat in de pan de suiker smelten en lichtbruin worden. Voeg de champignons weer toe en schep de creme fraiche en de worteltjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Donderdag
  • Kipfilet met perziken
  • Rijst
400 gr. kipfilet, peper en zout, 2 uien, 9 el ketjap, 1 blikje tomatenpuree, 4 el pindakaas, 2 el bruine suiker, 2 el azijn, 1 blik perziken, 200 gr. taugé, olie

Snijd de kipfilet in blokjes en strooi er wat peper en zout over. Maak de uien schoon en snipper deze. Laat de perziken uitlekken (vang het sap op) en snijd ze in stukjes. Was de taugé en laat deze uitlekken. Verhit wat olie in een wok en bak hierin de kipfilet mooi bruin en bijna gaar. Voeg dan de ketjap, tomatenpuree, pindakaas, suiker en azijn toe en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de taugé, perziken en een beetje perzikensap toe. Laat alles goed warm worden.

Vrijdag
  • Vleesrolletjes
  • Spitskool
  • Gekookte aardappelen
200 gr. gehakt, 2 augurken, 1 kleine ui, peper, zout, paprikapoeder, 8 plakjes ontbijtspek, 45 gr. margarine

Maak het gehakt aan met kleingesneden augurken, geraspt uitje, peper, zout en paprikapoeder. Vorm er 4 rolletjes van. Wikkel ieder rolletje in 2 plakjes ontbijtspek en steek dit vast met een cocktailprikker. Bak de rolletjes in 45 gr. margarine in 15 minuten bruin en gaar.

Zaterdag
  • Speklappen
  • Witlofsalade met appel
  • Gebakken aardappelen
400 gr. witlof, 2 uien, 2 appels, citroensap, 2 el creme fraiche, 2 el mayonaise, 1 el fijngeknipte bieslook, zout en peper

Maak de witlof schoon, snijd ze in reepjes, was deze en laat ze uitlekken. Doe de witlof in een schaal. Schil de appels, snijd ze in blokjes, besprenkel ze met citroensap en leg ze bij de witlof. Maak de uien schoon, snipper ze fijn en leg ook de uiensnippers bij de witlof in de schaal. Schep de salade goed door elkaar. Meng de crème fraiche, mayonaise, bieslook, zout en peper door elkaar en schep dit door de salade.

Zondag
  • Macaroni met tonijn
400 gr. macaroni, 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 2 el olijfolie, 2 blikken gepelde tomaten, 1 blikje tonijn, 1 tl oregano, 1 banaan, 1 el maizena

Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook en voeg de gepelde tomaten toe. Laat het geheel wat inkoken. Roer er dan de uitgelekte tonijn doorheen en de oregano. Bind de saus eventueel met 1 el aangeroerde maizena. Kook de macaroni. Schep vlak voor het opdienen de in plakjes gesneden banaan door de saus. Serveer de saus apart bij de macaroni.

Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-04-2009
Hits: 1165
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig