Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 18 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

  Maandag
  • Spinaziefusilli uit de oven
500 gr. fusilli (pasta), 2 el olijfolie, 1 pak gesneden bladspinazie ontdooid, 125 ml slagroom, 1 blik tomatenblokjes 400 gr., 100 gr. geraspte jonge kaas

Kook de fusilli 8 minuten. Verwarm de oven voor op 175C. Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schep de spinazie om met de slagroom en breng dit op smaak met zout en peper. Verdeel een dun laagje spinazie over de bodem van de ovenschaal, bedek dit met een derde van de fusilli en leg hierop een laagje tomatenblokjes. Bestrooi dit met zout en peper. Leg hierop achtereenvolgens een laagje fusilli, tomatenblokjes, spinazie, fusilli, spinazie en bestrooi de schotel tot slot met de geraspte kaas. Bak de spinazieschotel in 35 minuten gaar in het midden van de oven.

Dinsdag
  • Kerrieschotel
  • Rijst
  • Gemengde sla
400 gr. hamlappen, 4 el boter, 3 uien, zout, peper, 2 el kerrie, knoflook, gemberpoeder, 1 blikje tomatenpuree, 1/4 ltr. bouillon

De hamlappen in dobbelsteentjes snijden en in de boter bakken. De uien meebakken met zout, peper en kerrie. Een uitgeknepen teentje knoflook toevoegen met gemberpoeder, tomatenpuree en bouillon.Alles al roerende aan de kook laten komen en 1 uur zeer zachtjes laten pruttelen.

Woensdag
  • Vogelnestjes
  • Gekookte aardappelen
  • Bloemkool
250 gr. gehakt, zout, peper, 1 uitje, 1 sneetje wittebrood zonder korst, melk, paprikapoeder, 60 gr. boter, 4 eieren

Het gehakt op de normale wijze aanmaken met zout, peper, een gesnipperd uitje en het geweekte en uitgeknepen brood. 4 Koeken ervan vormen. De koeken in de boter aan één kant bruin bakken, de koeken keren en met een lepel in de al gebakken kant een holte duwen, waarin een ei moet passen. Breek in die holte een ei, zet het vuur laag en bak de vogelnestjes nog zachtjes 15 minuten

Donderdag
  • Spaghetti carbonara
400 gr. spaghetti, 3 eierdooiers, 125 ml slagroom, 100 gr. geraspte belegen kaas, grofgemalen zwarte peper, 8 plakjes bakbacon, fijngeknipte peterselie

Spaghetti in een pan met ruim water en zout in 8 minuten beetgaar koken. In grote kom dooiers met slagroom en helft van kaas mengen. Veel peper erboven malen. In droge koekenpan met antiaanbaklaag plakken bacon op matig vuur knapperig bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Pasta afgieten en direct door eimengsel in kom mengen. Peterselie en rest van kaas erdoor mengen. Pasta verdelen over vier warme borden, bacon erop leggen.

Vrijdag
  • Macaroni met knakworst
  • Tomaten-paprikasla
400 gr. macaroni, zout, 4 el boter, 1 groot blik knakworstjes, 4 el geraspte kaas

De macaroni gaar koken met zout, afspoelen en goed laten uitlekken. Boter in een grote pan smelten, de macaroni toevoegen en al omscheppend warm laten worden. De knakworstjes in plakjes snijden en met de macaroni meewarmen. De geraspte kaas erover strooien.

Bron: Supergoedkope Recepten

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 26-04-2009
Hits: 879
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig