Volg ons via
 
 

Groente-weekmenu van de reclame week 18

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

sk.writeFontOpen();

Sperziebonen
  • bij AH 500 gram voor 1.39
  • bij Dirk diepvries pak van 450 gr. voor 0.69
  • bij Spar 500 gram voor 1.49
Paprika
  • bij Emté 3 stuks van 2.29 voor 1.29
  • bij Coop 3 stuks voor 1.49
Bami-, Nasi- of Macaronipakket
  • bij Emté voor 1.29
  • bij Super de Boer 400 gram voor 0.99
  • bij Plus 500 gram voor 0.99
Komkommer en krop sla
  • bij C-1000 voor 0.89
Witlof
  • bij C-1000 1 kilo voor 0.99
  • bij Lidl 500 gram voor 0.39
Broccoli
  • bij Dirk per stronk 0.59
Paksoi
  • bij Dirk per stuk voor 0.69
Roerbakgroente
  • bij Dirk Chinese, 400 gram voor 0.99
  • bij Super de Boer, 400 gram voor 1.49
  • bij Spar Italiaanse of oosterse wokgroenten 750 gr. voor 0.99
Blikgroente
  • bij Dirk diverse soorten, 200 gram voor 0.49
  • bij Super de Boer 2 potten a 680 gram voor 1.58
Champignons
  • bij Super de Boer 400 gram voor 0.99
Tomaten
  • bij Super de Boer cherry tomaten 250 gr. voor 0.99
  • bij Deen cherrytomaten 250 gr. voor 0.75
Spinazie
  • bij Super de Boer 450 gram voor 1.49
Komkommer
  • bij Plus voor 0.49
Bloemkool
  • bij Plus voor 0.99
  • bij Coop voor 0.99
Asperges
  • bij Deen 500 gram voor 1.99
Maandag
  • Paksoi ovenschotel
750 gr. aardappelen
400 gr. rundergehakt
15 gr. boter
1 ui
1 knoflookteentje
500 gr. paksoi
zout en peper
2 tl kerriepoeder
100 gr. geraspte kaas
  • Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout 5 minuten.
  • Laat ze uitlekken.
  • Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze.
  • Maak de paksoi schoon en snijd ze in reepjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg dan de ui, knoflook, zout, peper en kerriepoeder toe en bak dit een paar minuten.
  • Voeg dan de paksoi toe en bak dit enkele minuten mee.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin het gehakt-paksoi mengsel en verdeel de aardappelschijfjes hierover.
  • Bestrooi de schotel met geraspte kaas en zet deze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Dinsdag
  • Broccoli met kaassaus
  • Gekookte aardappelen
  • Gekookte eieren
750 gr broccoli
30 gr bloem
2 dl kookvocht (aangevuld met bouillon)
50 gr geraspte kaas
  • Maak de broccoli schoon, was ze en kook de broccoli in een pan met een beetje water en zout in 10-15 minuten gaar.
  • Giet de broccoli af en vang het kookvocht op.
  • Verhit in een pan de boter, roer er de bloem door en beetje voor beetje het vocht.
  • Blijf roeren tot dat er een gebonden saus ontstaat.
  • Roer de kaas erdoor en breng de saus op smaak met peper.
  • Laat de broccoli in het sausje warm worden.
  • Lekker met een gekookt ei en gekookte aardappelen
Woensdag
  • Bloemkoolsalade
  • Gebakken kaas
1 kleine bloemkool
zout en peper
Voor de dressing
4 el zure room
2 el mayonaise
mespuntje mosterd
2 el gehakte bieslook
  • De bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen.
  • De roosjes een tijdje in water met zout wegzetten.
  • Ze laten uitlekken en met de dressing vermengen.
  • De dressing maken door alle ingredienten daarvoor door elkaar te roeren.
  • Zet de salade een tijdje in de koelkast om alle smaakjes te laten doordringen.
Dit is heerlijk met gebakken kaas

4 plakken jong belegen kaas van 75 gr. per stuk
2 eieren
4 el bloem
4 el paneermeel
boter
  • Van de kaas de korstjes snijden.
  • De eieren met 2 el water of melk loskloppen.
  • De plakken kaas eerst door ei wentelen, dan door bloem, dan weer door ei en vervolgens door paneermeel.
  • De plakken kaas op een fel vuur snel aan beide kanten bruin bakken.
Donderdag
  • Asperges met beenhamsaus
  • Gekookte aardappelen
  • Hamlapjes
800 gr. aardappelen
500 gr. witte asperges
2 courgettes
verse peterselie
1 pakje saus voor asperges
50 gr. boter
200 gr. beenham, in reepjes
  • De geschilde aardappelen gaarkoken.
  • Asperges schillen en houtachtige uiteinden (3 cm) eraf snijden.
  • Courgettes wassen en in repen van gelijke lengte als asperges snijden.
  • Asperges 15 minuten koken.
  • Na 10 minuten courgettes toevoegen.
  • Peterselie fijnknippen.
  • Saus bereiden volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Klontjes boter door de saus roeren en hamreepjes erdoor scheppen.
  • Asperges en courgettes met schuimspaan uit de pan scheppen en op 4 borden leggen.
  • Saus erover schenken.
  • Aardappelen omschudden met peterselie en erbij leggen.
Vrijdag
  • Witlof met pindasaus
  • Gekookte aardappelen
  • Schnitzels
1 1/4 kg witlof
zout
mespuntje sambal
1 el azijn
4 el ketjap
1/4 pot pindakaas
  • Kook de in repen gesneden witlof in water met azijn in 15 minuten gaar.
  • Roer een mespuntje sambal, 1 el azijn, 4 el ketjap en wat water door 1/4 pot pindakaas.
  • Warm de saus goed door en giet hem over de gare groente.
Bron: De groenteman

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 29-04-2009
Hits: 1320
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig