Volg ons via
 
 

Lowbudget maandmenu mei 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

1 Mei
  • Lamskoteletten
  • Spitskool met paprika
  • Aardappelen
  • Kwark Orientaal
Kwark Orientaal

1 bakje (225 gr.) kwark,1 dl yoghurt,1 sinaasappel,1 zakje vanillesuiker,suiker,4 vijgen,4 dadels,25 gr.rozijnen,25 gr.noten

Roer 1 bakje van 225 gr.kwark los met 1 dl yoghurt,het sap van 1 sinaasappel,1 zakje vanillesuiker en wat suiker.Meng 4 kleingesneden vijgen,4 kleingesneden dadels en 25 gr.gewelde rozijnen door de kwark.Verdeel de kwark over 4 schaaltjes en strooi er 25 gr.gehakte noten over.

2 Mei
  • Preisoep
  • Knakworst
  • IJsbergsla met augurk en appel
  • Kapucijners
Preisoep

250 gr.prei,30 gr.margarine,kerrie,peper,7 1/2 dl bouillon,2 el tomatenketchup,geraspte kaas

Snijd 250 gr.schoongemaakte prei in dunne ringen.Smoor de groente 10 minuten in 30 gr.margarine met kerrie en peper.Giet er 7 1/2 dl bouillon bij en kook de soep nog 5 minuten.Maak de soep op smaak met 2 el tomatenketchup en geef er geraspte kaas bij.

3 Mei
  • Snijbonensoep met tomaat
  • Maaltijdsalade
  • Volkorenbrood
Maaltijdsalade

500 gr.aardappelen,2 el olie,6 el azijn,1 teentje knoflook,peper,zout,1 kleine rookworst,1/2 komkommer,1 ui,4 augurken,paprika zoetzuur

Kook 500 gr.aardappelen in de schil in 25 minuten gaar.Pel ze en snijd ze in plakken.Maak een sausje van 2 el olie,6 el azijn,1 uitgeperst teentje knoflook,peper en zout.Meng de saus door de warme aardappelplakken en laat ze afkoelen.Snijd 1 rookworst en 1/2 komkommer in plakken.Snijd 1 ui en 4 augurken klein.Schep alles voorzichtig door elkaar en garneer de salade met paprika zoetzuur.

4 Mei
  • Kipfilet
  • Spinaziesalade
  • Gebakken krielaardappelen
  • Ananasbavarois
Kipfilet

2 el bloem,peper,zout,4 kipfilets,45 gr.margarine,1 1/2 dl sinaasappelsap,1 sinaasappel,mespuntje gemberpoeder,1 el maizena

Meng 2 el bloem met peper en zout en wentel er 4 kipfilets in.Bak de kipfilet in 45 gr.margarine in 10 minuten gaar.Verwarm 1 1/2 dl sinaasappelsap met het vruchtvlees van 1 sinaasappel,een mespuntje gemberpoeder,peper en zout.Bind de saus met 1 el aangemengde maizena.Giet de saus over de kipfilets.

5 Mei
  • Runderlappen
  • Gestoofde prei met citroen
  • Aardappelen
  • Custardvla met rum-rozijnen
Runderlappen

500 gr.runderlappen,peper,zout,45 gr.margarine,1 ui,3 dl tomatensap,1/2 bouillontablet,1 laurierblad

Wrijf 500 gr.runderlappen in met peper en zout.Bak het vlees in 45 gr.margarine bruin.Bak 1 kleingesneden ui mee.Voeg 3 dl tomatensap,1/2 bouillontablet en 1 laurierblad toe.Stoof het vlees in 2 uur gaar.

6 Mei
  • Groentesoep
  • Verse worst
  • Witte koolsalade
  • Gebakken aardappelen
Witte koolsalade

400 gr.witte kool,1/2 dl yoghurt,1 el slasaus,peper,zout,1 tl karwijzaad,1 banaan

Schaaf 400 gr.witte kool fijn.Maak een sausje van 1/2 dl yoghurt,1 el slasaus,peper en zout.Meng het sausje en 1 tl karwijzaad door de kool en laat dit enige tijd intrekken.Garneer de salade met plakjes banaan.

7 Mei
  • Goulashsoep
  • Vissticks met yoghurtsaus
  • Wortelen met preiringen
  • Aardappelpuree
Vissticks met yoghurtsaus

8 vissticks,45 gr.margarine,1 bekertje (1,25 dl) Bulgaarse yoghurt,2 el slasaus,1 el kleingesneden bieslook,1 el kleingesneden peterselie,1/2 tl mosterd,zout

Bak de vissticks in 45 gr.margarine bruin en gaar.Maak een saus van 1 bekertje Bulgaarse yoghurt,2 el slasaus,1 el bieslook,1 el kleingesneden peterselie,1/2 tl mosterd en wat zout.Geef de saus bij de vissticks.

8 Mei
  • Baklappen met kruidenboter
  • Spitskool met rozijnen
  • Aardappelen
  • Vanillevla
Spitskool met rozijnen

1 kg spitskool,zout,25 gr.rozijnen,15 gr.margarine,nootmuskaat

Snijd 1 kg spitskool klein.Kook de kool in weinig water met zout in 15 minuten gaar.Kook de laatste 5 minuten 25 gr.gewassen rozijnen mee.Maak de groente op smaak met 15 gr.margarine en nootmuskaat.

9 Mei
  • Kippensoep met mais
  • Pizza met ham en mozarella
  • Koffie met chocoladecake
Chocoladecake

150 gr.margarine,150 gr.suiker,2 eieren,1/2 dl melk,150 gr.zelfrijzend bakmeel,35 gr.cacao,margarine

Roer 150 gr.margarine met 150 gr.suiker schuimig.Voeg één voor één 2 eieren en 1/2 dl melk toe.Meng er 150 gr.zelfrijzend bakmeel en 35 gr.cacao door.Vet een kleine cakevorm in met margarine en bestuif hem met bloem.Doe het cakedeeg in de vorm en bak de cake midden in een matige warme oven 160C in ruim 1 uur gaar.

10 Mei
  • Gesneden rollade met roomsaus
  • Bloemkool
  • Aardappelen
  • Beschuit met aardbeien
Gesneden rollade met roomsaus

8 plakken rollade a 30 gr.200 gr.champignons,30 gr.margarine,peper,zout,1 bekertje zure room

Rol 8 plakken rollade van 30 gr.op en leg ze op een schaal.Bak 200 gr.gesneden champignons in 30 gr.margarine en voeg peper en zout toe.Roer er 1 bekertje zure room door en warm de saus goed door.

11 Mei
  • Champignoncremesoep
  • Karbonaadjes met marjolein
  • Kropsla met ui en paprika
  • Aardappelen
Karbonaadjes met marjolein

4 ribkarbonades,peper,zout,60 gr.margarine,1 ui,2 tomaten,1 tl marjolein

Wrijf 4 ribkarbonades in met peper en zout.Bak het vlees in 60 gr.margarine in 15 minuten bruin en gaar.Neem het vlees uit de pan en houd het warm.Fruit een kleingesneden ui in de achtergebleven margarine.Bak 2 in parten gesneden tomaten mee.Voeg peper,zout,1 tl marjolein en wat water toe.Schep de groente op de karbonades.

12 Mei
  • Kipsaté
  • Sperziebonen
  • Mie-ovenschotel
  • Fruit
Mie-ovenschotel

400 gr.mie,zout,50 gr.mager rookspek,1 ui,2 eieren,1/2 dl melk,75 gr.geraspte kaas

Kook 400 gr.mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar.Bak 50 gr.in blokjes gesneden mager rookspek bruin.Fruit 1 kleingesneden ui mee.Klop 2 eieren met 1/2 dl melk en 75 gr.geraspte kaas los.Meng het spek en het eiermengsel door de mie.Schep dit in een ovenvaste schaal en zet de schaal 20 minuten in een hete oven (200C).

13 Mei
  • Goulash
  • Chinese kool
  • Aardappelen
  • Blanke vla met hagelslag
Goulash

50 gr.mager rookspek,300 gr.goulashvlees,2 uien,2 el bloem,5 dl tomatensap,1 paprika,1 bouillontablet

Bak 50 gr.blokjes mager rookspek bruin.Voeg 300 gr.goulashvlees toe en bak het bruin.Voeg 2 kleingesneden uien toe en bak ze even mee.Strooi er 2 el bloem over en warm dit goed door.Giet er al roerend 5 dl tomatensap bij.Voeg 1 kleingesneden paprika en 1 bouillontablet toe en stoof het vlees in 2 uur gaar.

14 Mei
  • Blinde vink
  • Koolrabisalade
  • Aardappelen
  • Notenflip
Koolrabisalade

3 koolrabi's,3 el slasaus,1 el azijn,mespuntje mosterd,peper,zout,30 gr.walnoten

Schil 3 koolrabi's en rasp ze grof.Maak een sausje van 3 el slasaus,1 el azijn,mespuntje mosterd,peper en zout.Meng het sausje door de groenten en strooi er 30 gr.gehakte walnoten over.

15 Mei
  • Tomatensoep
  • Gelderse schijf met zure saus
  • Paksoi
  • Aardappelen
Gelderse schijf met zure saus

4 Gelderse schijven,50 gr.margarine,4 el piccalilly,2 el paprika zoetzuur,maizena

Bak 4 Gelderse schijven in 50 gr.margarine in 10 minuten bruin en gaar en leg ze op een voorverwarmde schaal.Breng in de pan 4 el piccalilly met 1 dl water en 2 el kleingesneden paprika zoetzuur aan de kook.Bind de saus met wat aangemengde maizena.

16 Mei
  • Vermicellisoep met paprika
  • Vis in de oven
  • Aardappelen
Vis in de oven

500 gr.kabeljauwfilet,peper,zout,1 pakje kaassaus,1 1/2 kg prei,2 tomaten

Bestrooi 500 gr.kabeljauwfilet met peper en zout.Maak van 1 pakje kaassaus een saus.Snijd de schoongemaakte prei in ringen en leg de groente in een ovenvaste schaal.Schep de vis erop en dek de vis af met 2 in plakken gesneden tomaten.Giet de kaassaus erover en zet de schaal 25 minuten in een matig hete oven 175C.

17 Mei
  • Gestoofde runderrollade
  • Venkel met winterwortel
  • Aardappelen
  • Chocoladevla
Gestoofde runderrollade

500 gr.doorregen runderrollade,60 gr.margarine,1 ui,1 laurierblad,1 kruidnagel,mespuntje tijm,1/2 dl wijn of sherry,2 dl bouillon

Bak een doorregen runderrollade van 500 gr.in 60 gr.margarine bruin.Voeg 1 kleingesneden ui,1 laurierblad,1 kruidnagel,een mespuntje tijm,1/2 dl verwarmde wijn of sherry en 2 dl verwarmde bouillon toe.Stoof het vlees in 2 uur gaar.

18 Mei
  • Kalfslappen
  • Peulen met wortelen
  • Aardappelen
  • Rijstepap Hawai
Rijstepap Hawai

1 blikje ananasstukjes,1/2 ltr.rijstepap,1 dl vanillevla,chocoladevlokken

Laat 1 blikje ananasstukjes uitlekken en vang het sap op.Meng 1/2 ltr.rijstepap met 1 dl vanillevla en 4 el ananassap.Verdeel de ananas over 4 schaaltjes.Verdeel de rijstebrij erover en leg er wat achtergehouden stukjes ananas op.Strooi er wat chocoladevlokken over.

19 Mei
  • Andijvie met spek
  • Aardappelen
  • Drie-in-de-pan met stroop
Andijvie met spek

1 1/2 kg andijvie,peper,zout,bloem,50 gr.ontbijtspek,100 gr.champignons

Kook de gesneden andijvie met aanhangend water in 15 minuten gaar.Bak 50 gr.ontbijtspek knapperig en bak 100 gr.in plakken gesneden champignons mee.Maak de groente op smaak met peper en zout en bind het vocht met wat aangemengde bloem.Schep dit op de andijvie.

20 Mei
  • Uiensoep met kaas
  • Krabbetjes
  • Stamppot rauwe raapstelen met tomaat
Krabbetjes

1 kg krabbetjes,peper,zout,paprikapoeder

Bestrooi 1 kg krabbetjes met peper,zout en paprikapoeder.Leg het vlees op een ingevet ovenrooster.Bak de krabbetjes in 30 minuten in een hete oven 200C bruin en gaar.Vang het vet op in het bakblik.

21 Mei
  • Tartaartjes
  • Courgettesalade
  • Aardappelen
Courgettesalade

300 gr.courgettes,zout,2 tomaten,2 el olie,3 el azijn,1 teentje knoflook,peper,olijven

Snijd 300 gr.gewassen courgettes in plakken en kook ze 3 minuten in water met zout.Snijd 2 tomaten in plakken.Maak een sausje van 2 el olie,3 el azijn,1 uitgeperst teentje knoflook,peper en zout.Schep de saus door de groente en strooi er wat olijven over.

22 Mei
  • Leverkerrie
  • Doperwten
  • Aardappelen
  • Vruchtenyoghurt
Leverkerrie

300 gr.lever,peper,zout,bloem,30 gr.margarine,1 pakje kerriesaus,1 appel,50 gr.rozijnen

Snijd 300 gr.lever in reepjes en bestrooi ze met peper,zout en bloem.Bak de lever in 30 gr.margarine in 10 minuten gaar en bruin.Maak van 1 pakje kerriesaus een saus.Roer 1 in blokjes gesneden appel,50 gr.gewassen rozijnen en de lever door de kerriesaus.Warm het geheel goed door.

23 Mei
  • Meloen met ham
  • Varkenshaasje
  • Bloemkool
  • Aardappelen
Meloen met ham

1 kleine meloen,port of sherry,50 gr.rauwe ham,peterselie

Snijd 1 kleine meloen in 8 parten en snijd het vruchtvlees los van de schil.Schik op ieder bord 2 parten meloen en druppel er wat port of sherry op.Rol 50 gr.in plakjes gesneden rauwe ham op en leg de ham naast de meloen.Garneer het geheel met peterselie.

24 Mei
  • Bouillon met omeletreepjes
  • Tjap tjoy
  • Bami
Tjap tjoy

300 gr.kipfilet,300 gr.spitskool,250 gr.champignons,1 paprika,100 gr.wortelen,30 gr.margarine,100 gr.taugé,ketjap,peper,zout,gemberpoeder

Snijd 300 gr,kipfilet in dunne repen.Schaaf 300 gr.spitskool en snijd 250 gr.champignons,1 paprika en 100 gr.wortelen klein.Bak de kip in 30 gr.margarine bruin.Bak de groente in 8 minuten mee gaar.Schep er 100 gr.taugé door.Maak het gerecht op smaak met wat ketjap,peper,zout en gemberpoeder.

25 Mei
  • Paprikasoep met preiringen
  • Rosbief
  • Asperges met zure room
  • Aardappelen
Asperges met zure room

1 1/2 kg asperges,zout,1 bekertje zure room,1 el tomatenketchup,peper,paprikapoeder,peterselie

Schil de asperges en kook ze in ruim water met zout in 45 minuten gaar.Maak een sausje van 1 bekertje zure room,1 el tomatenketchup,peper,zout,paprikapoeder en kleingesneden peterselie.Leg de asperges in één richting op een platte schaal en geef de roomsaus erbij.

26 Mei
  • Gegrilleerde kip
  • IJsbergsla met tomaat
  • Patates frites
  • Fruit
Gegrilleerde kip

1 kip,1 teentje knoflook,peper,zout,1/2 dl sinaasappelsap

Bind de kip met katoenen draad op en steek hem aan een draaispit.Maak een mengsel van 1 uitgeperst teentje knoflook,peper,zout en 1/2 dl sinaasappelsap.Bestrijk de kip hiermee.Grilleer de kip in 1 uur gaar.Bestrijk hem af en toe met het sinaasappelmengsel.

27 Mei
  • Sucadelappen
  • Postelein met tomaat
  • Aardappelen
  • Sinaasappelvla met banaan
Postelein met tomaat

1 1/2 kg postelein,zout,2 tomaten,15 gr.margarine,1/2 el aardappelmeel,nootmuskaat

Maak de postelein schoon en kook de groente met aanhangend water met wat zout in 10 minuten gaar.Smoor 2 in parten gesneden tomaten in 15 gr.margarine.Laat de postelein goed uitlekken.Bind het vocht met 1/2 el aangemengd aardappelmeel.Maak de groente op smaak met wat nootmuskaat en leg de tomaten erop.

28 Mei
  • Ossestaartsoep met champignons
  • Karbonade in folie
  • Wortelsalade met rozijnen
  • Aardappelen
Karbonade in folie

4 karbonades,peper,zout,gemberpoeder,50 gr.margarine,4 schijven ananas,4 plakken kaas

Wrijf 4 karbonades in met peper,zout en gemberpoeder.Bak het vlees in 50 gr.margarine bruin en leg iedere karbonade op een stuk aluminiumfolie.Leg op iedere karbonade een schijf ananas en daarop een plak kaas.Vouw het folie goed dicht en leg de pakketjes 30 minuten in een hete oven 200C.

29 Mei
  • Gebakken vis
  • Mexicaanse groentemix
  • Rosti met kaas
  • Rabarbervla
Rabarbervla

500 gr.rabarber,50 gr.suiker,1/4 ltr.blanke vla

Kook 500 gr.in stukjes gesneden rabarber in 10 minuten gaar.Laat de rabarber afkoelen en roer er 50 gr.suiker door.Meng de rabarber door 1/2 ltr.blanke vla.

30 Mei
  • Gegrillerde worst met appel
  • Andijviesalade met tomaat
  • Patates frites
  • Vanillevla met kiwi
Gegrilleerde worst met appel

4 plakken boterhamworst a 50 gr.1 appel,1 ui

Boor het klokhuis uit 1 appel en snijd de appel in plakken.Snijd 1 ui in ringen.Leg de worst,de plakken appel en de uienringen in een ovenvaste schaal.Zet de schaal onder de grill en rooster dit onder af en toe omdraaien.

Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 30-04-2009
Hits: 6011
Categorie: 
Low-Budget Maandmenu's
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig