Volg ons via
 
 

Groente-weekmenu van de reclame week 19

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

sk.writeFontOpen();Asperges
  • bij C-1000 500 gram voor 1.69
Sla
  • bij C-1000 300 gr. slamix voor 0.99
  • Bij Dirk 300 gr. IJsbergsla voor 0.99
  • bij Super de Boer per krop voor 0.69
  • bij Plus IJsbergslamix 200 gr. voor 0.69
  • bij Coop IJsbergsla naturel 250 gr. voor 1.00
Broccoli
  • bij Spar 500 gr. voor 0.89
  • bij Coop 500 gr. voor 0.79
Snijbonen
  • bij Spar 250 gr. voor 1.69
Blikgroenten
  • bij Spar Hak doperwtjes, doperwtjes met worteltjes of gesneden bonen 2 potten van 720 ml voor 2.79
  • Andijvie met room 2 potten a 370 ml voor 1.29
  • Hak groenteconserven bij Super de Boer 3 potten a 370 ml voor 1.89
Sperziebonen
  • bij Dirk 400 gr. voor 0.99
Diepvries
  • bij Dirk Bonduelle per pak 0.89
Paprika
  • bij Super de Boer 3-pack voor 1.69
Rauwkost
  • bij Super de Boer 200 gr. voor 0.79
Witlof
  • bij Plus 500 gr. voor 0.49
  • bij Supercoop 500 gr. voor 0.49
Tomaten
  • bij Deen 500 gr. trostomaten voor 0.79
  • bij AH 5 stuks trostomaten voor 0.99
Spinazie
  • bij Deen 1 kg Hollandse spinazie voor 0.79
Komkommer
  • bij Supercoop per stuk 0.29
Maandag
  • Witte asperges met zalm en citroen
500 gr. witte asperges
450 gr. krieltjes
1 citroen
verse dille
2 blikjes rode zalm a 213 gr.
100 gr. boter
  • Asperges schillen, droge onderkant van steeltjes afsnijden.
  • Asperges in ruim kokend water met zout 25 minuten laten koken.
  • 5 Minuten in kookvocht laten staan.
  • Krieltjes in 10 minuten gaarkoken.
  • Afgieten.
  • Citroen schoonmaken, schil raspen en vrucht uitpersen.
  • Dille fijnsnijden.
  • Rode zalm laten uitlekken en in mooie stukjes verdelen.
  • Boter in koekenpan verhitten en hierin citroensap 3 minuten laten uitbruisen.
  • Helft citroenschil en zout en peper toevoegen.
  • Gekookte asperges en krieltjes op 4 grote borden scheppen.
  • Scheutje citroenboter erover schenken.
  • Zalm over asperges verdelen.
  • Bestrooien met dille en rest citroenschil.
  • Rest citroenboter er apart bijgeven.
Dinsdag
  • Broccoli met ham en mosterd
  • Gebakken aardappelen
  • Schnitzels
500g broccoli
1 bekertje crème fraiche
250 gr.ham
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel olie
  • Verdeel de broccoli in roosjes, was ze en laat ze uitlekken.
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Roer de mosterd door de crème fraiche.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de broccoli eventjes.
  • Voeg 2 eetlepels water toe en stoof de broccoli 5 minuten.
  • Doe dan de ham en de crème fraiche erbij.
  • Schep het goed door elkaar en laat het warm worden.
Woensdag
  • Sperziebonen met shoarmaragout
  • Witte rijst
500 gr. shoarmareepjes
3 el zonnebloemolie
1 ui, in ringen
1 teentje knoflook, gesnipperd
350 gr. panklare sperziebonen
3 el bloem
1/2 fles basis voor champignonsoep a 255 ml., Maggi
2 el fijngehakt korianderblad
  • Bak de shoarmareepjes in de hete olie al omscheppend bruin.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
  • Schep de sperziebonen erdoor en bak ze 1 minuut op een hoog vuur.
  • Strooi de bloem erover en schep alles goed om.
  • Schenk beetje bij beetje de soepbasis en 7 dl water erbij en laat het mengsel steeds al roerende binden.
  • Laat alles op een laag vuur 5 minuten pruttelen.
  • Strooi de koriander erover.
Donderdag
  • Witlof met ham en kaas
  • Gekookte aardappelen
800 gr. witlof
200 gr. gegrilde ham, iets dikker gesneden
1/2 rode peper
200 gr. jonge komijnekaas, aan één stuk
2 el olie
20 gr. boter
  • Halveer de stronkjes witlof en verwijder de harde kern.
  • Haal de blaadjes los.
  • Snijd de ham in repen van 1 cm breed.
  • Was de peper, verwijder de zaadlijst en snijd de peper in ringetjes.
  • Snijd de komijnekaas in blokjes.
  • Verhit de olie met de boter in een wok en roerbak de witlof 3 minuten.
  • Voeg de ham en de peper toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Voeg de kaas toe en haal de wok van het vuur.
  • Serveer direct, zodat de kaas nog niet helemaal gesmolten is.
Vrijdag
  • Spinazie met champignons
  • Gekookte aardappelen
  • Gekookte eieren
750 gr. spinazie
25 gr. boter
25 gr. bloem
2 1/2 dl melk
zout en peper
2 el geraspte kaas
1 ei
400 gr. champignons
1 el boter
1 ui
  • Zoek de spinazie uit, was ze zeer goed en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit de boter in een pan, roer de bloem erdoor en dan scheutje voor scheutje de melk.
  • Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Voeg dan wat zout, peper en de geraspte kaas toe.
  • Laat de saus 7 minuten zachtjes koken.
  • Maak de saus af met een losgeklopt ei.
  • Maak de champignons schoon, was ze en snijd ze in plakjes.
  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Verhit wat boter in een pan en bak hierin de ui en de champignons goudbruin.
  • Laat de spinazie met het aanhangende water en wat zout slinken.
  • Snijd de spinaziebladeren iets kleiner en laat het goed uitlekken.
  • Vermeng de spinazie met de saus en champignons en laat het goed warm worden.
  • Lekker met een gekookt ei en gekookte aardappelen.
Bron: De Groenteman

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-05-2009
Hits: 1109
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig