Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 19 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

  Maandag
  • Karbonaadjes
  • Chinese kool a la Chinoise
  • Gekookte aardappelen
750 gr. chinese kool, 2 el olie, 1 teentje knoflook, zout, 1 dl water, 1/2 el maizena, 1 el sherry, 1 el sojasaus, 1/2 tl gemberpoeder, 1 tl suiker

De kool schoonmaken en in reepjes snijden. De reepjes goed wassen, eerst het witte gedeelte, dan de groene reepjes. Wit en groen uit elkaar houden. De olie verhitten en de witte stukjes van de kool 2 minuten al omscheppend bakken. Een uitgeknepen teentje knoflook toevoegen, het groene gedeelte toevoegen en 1 minuut bakken. Zout, water of bouillon toevoegen, alles aan de kook laten komen. De maizena met sherry en sojasaus aanmengen, gemberpoeder en suiker toevoegen en al roerende bij de kool doen. Alles nog 1 minuutje zachtjes laten stoven.

Dinsdag
  • Maaltijdsalade
  • Volkorenbrood
500 gr. aardappelen, 2 el olie, 6 el azijn, 1 teentje knoflook, peper, zout, 1 kleine rookworst, 1/2 komkommer, 1 ui, 4 augurken, paprika zoetzuur

Kook de aardappelen in de schil in 25 minuten gaar. Pel ze en snijd ze in plakken. Maak een sausje van 2 el olie, 6 el azijn, uitgeperst teentje knoflook, peper en zout. Meng de saus door de warme aardappelplakken en laat ze afkoelen. Snijd de rookworst en 1/2 komkommer in plakken. Snijd de ui en augurken klein. Schep alles voorzichtig door elkaar en garneer de salade met paprika zoetzuur.

Woensdag
  • Kipfilet
  • Spinazie
  • Gebakken krielaardappeltjes
2 el bloem, peper, zout, 4 kipfilets, 45 gr. margarine, 1 1/2 dl sinaasappelsap, 1 sinaasappel, mespuntje gemberpoeder, 1 el maizena

Meng de bloem met peper en zout en wentel er de kipfilets in. Bak de kipfilet in de margarine in 15-20 minuten gaar. Verwarm sinaasappelsap met het vruchtvlees van 1 sinaasappel, gemberpoeder, peper en zout. Bind de saus met aangemengde maizena. Giet de saus over de kipfilets.

Donderdag
  • Runderlapjes
  • Prei
  • Gekookte aardappelen
500 gr. runderlappen, peper, zout, 45 gr. margarine, 1 ui, 3 dl tomatensap, 1/2 bouillontablet, 1 laurierblad

Wrijf de runderlapjes in met peper en zout. Bak het vlees in de margarine bruin. Bak de kleingesneden ui mee. Voeg het tomatensap, 1/2 bouillontablet en 1 laurierblad toe. Stoof het vlees in 2 uur gaar.

Vrijdag
  • Witte koolsalade
  • Gebakken aardappelen
  • Verse worst
400 gr. witte kool, 1/2 dl yoghurt, 1 el slasaus, peper, zout, 1 tl karwijzaad, 1 banaan

Schaaf 400 gr. witte kool fijn. Maak een sausje van 1/2 dl yoghurt, slasaus, peper en zout. Meng het sausje en karwijzaad door de kool en laat dit enige tijd intrekken. Garneer de salade met plakjes banaan.

Bron: Supergoedkope Recepten

 

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-05-2009
Hits: 886
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig