Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 20 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Kaas
Rijst
Eieren
Tomaten
Achterham
Spekblokjes
Champignons
700 ml room
Aardappelen
3 zakjes lof
Diepvrieskip
Groene paprika
Ontbijtspek rond
250 gr gorgonzola
Uien
Spaghetti
50 gr bacon
Geraspte kaas
4 blikjes tomatenpuree
2 blikjes gepelde tomaten
Italiaanse of pizzakruiden



Maandag:
Spaghetti al gorgonzola.

Benodigdheden:
400 gr spaghetti
250 ml room
250 gr gorgonzola
zout
zwarte peper
nootmuskaat
peterselie.

Warm de room op in een pannetje op een laag vuur. Breek de gorgonzola met een vork in stukjes, voeg ze bij de room en klop tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
Hak de peterselie fijn en voeg ze bij de gorgonzola.
Kook de spaghetti beetgaar in ruim gezouten water. Giet af en schep ze over in een voorverwarmde schotel. Giet er de saus over en strooi er tenslotte nog wat gehakte peterselie over. Dien onmiddellijk op.



Dinsdag:
Witlof met ham en kaas.

Benodigdheden:
3 zakjes lof
achterham
kaas
paneermeel
wat olie.

Was de lof en haal het binnen stuk eruit(dat is nogal erg bitter) en doe de halve stronkjes in ruim water met wat zout en laat even de kook erover heen gaan.
Laat de lof vervolgens goed(!) uitlekken en rol dan eerst de kaas en dan de ham om de stronkjes heen.
Plaats de lof tenslotte in een ingevette ovenschaal en strooi er wat (gekruide) paneermeel overheen en laat het geheel goudbruin worden.



Woensdag:
Aardappelröstietaart met tomatensalade.

Benodigdheden:
500 gr. geraspte aardappelen
5 eieren
knoflook
peper zout
50 gr bacon
50 gr geraspte kaas
5 gr boter
10 gr paneermeel
450 gr room
Tomaten
uien
olie
azijn
peper/zout.

Eieren met room loskloppen, en smaakstoffen toevoegen
Uitgebakken bacon en kaas toevoegen
Geraspte aardappelen toevoegen
Geheel in een beboterde bakvorm bestrooid met paneermeel doen.
En in een voorverwarmde oven doen van een temp. van 190 graden ongeveer 15 min.
Dan oven temperatuur terugdraaien naar 150 graden en 30 min laten garen
Dan gedurende 2 uur in koelkast plaatsen en mooie punten snijden.
Als je ze wilt gebruiken 10 min in de oven en klaar.
Snijd de tomaten in partjes,de ui in niet al te fijne stukjes en voeg daarwat azijn,royaal olie,peper en zout aan toe.
(wat ook erg lekker is,is om wat verse knoflook aan de salade toe te voegen).



Donderdag:
Rijst met champignons en spek.

Benodigdheden:
200 gr.rijst
3 eetlepels (olijf)olie
2 uien
tomatenpuree
champignons
4 dl.bouillon
50 gr.boter
50 gr.geraspte kaas
150 gr.spekblokjes.

Schil de uien en snij ze fijn.maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokjes spek. Laat ze bruin worden en haal ze uit de olie. Zet ze apart.
Doe dan de champignons in de olie, strooi er zout en peper over , bak ook deze mooi bruin en haal ze dan uit de olie en doe ze bij het spek.
Bak dan de uien in dezelfde olie mooi bruin, voeg dan de rijst bij de uien en roer dit goed door tot dat de rijst glazig wordt.
Voeg dan de champignons en het spek toe ,en een eetlepel tomatenpuree.
Giet de bouillon erbij en doe het deksel op de pan en laat de rijst op een zeer zacht vuur 18 tot 20 minuten koken.
Schep de rijst in een voorverwarmde schaal en werk er de boter en de kaas door en serveer direct.



Vrijdag:
Bloemkool in tomatensaus met aardappelpuree en gegrilde kip.

Benodigdheden:
1 bloemkool
sap van halve citroen(of uit een flesje)
5 el (olijf)olie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 blikje gepelde tomaten
1 el tomatenpuree
zout en peper
1 hele kip
aardappelen
wat melk
(eventueel wat verkruimelde Feta peterselie en dille erbij is ook erg lekker).

Was en kruid de kip en gril deze gaar in de gril/oven.
Schil,was en kook ondertussen de aardappelen en als de gaar zijn,afgieten en dan fijn stampen met wat melk.
Verdeel de bloemkool in roosjes en besprenkel die met het citroensap.
Laat dit even intrekken.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de bloemkoolroosjes,eventueel in twee porties,tot ze wat bruin beginnen te zien.
Haal ze uit de pan.
Bak de ui en de knoflook in dezelfde olie en voeg dan de tomaten met sap toe en een scheutje water.
Breng aan de kook en doe de bloemkoolroosjes weer terug in de pan.
Laat afgedekt 10 minuten stoven en voeg dan zout en peper naar smaak toe.
Roer de peterselie en eventueel de dille erdoor en strooi er eventueel de feta over.



Zaterdag:
Stracciatella (bouillon uit Lazio).

Benodigdheden:
1 liter water
2 runderbouillonblokjes
4 eieren
4 eetlepels parmezaanse kaas
nootmuskaat.

Breng het water aan de kook met de bouillonblokjes.
Ondertussen klop je de eieren met de kaas,wat zout en flink wat nootmuskaat.
Giet dit mengsel in de kokende bouillon.
Roer hevig dooreen met een vork of een klopper.
Laat nog enkele minuutjes op een zacht vuurtje staan,maar blijf roeren.
Serveer de soep met wat warme broodjes of een pastasalade.



Zondag:
Pizza makkelijk.

Benodigdheden:
1 Turks brood
2 blikjes tomatenpuree
Italiaanse of pizzakruiden
1 1/2 ons spek (of salami of ham)
groene paprika
verse tomaten of blikje gepelde tomaten
ui
champignons
geraspte kaas.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snij het brood in 2 plakken.
Snij de paprika en ui in stukjes en de tomaten en champignons in plakjes snijden.
Besmeer het brood met de tomatenpuree en verdeel de kruiden erover.
Leg de vleeswaren erop verdeel ook de groente erover heen(gebruik bij tomaten uit blik niet al het vocht!).
Bestrooi het geheel met geraspte kaas en laat het 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven gratineren.


Bron: Supergoedkope Recepten


 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-05-2009
Hits: 1387
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig