Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 21 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Uien
Eieren
Tomaten
2x rijst
Rookworst
Roerbakmix
Champignons
Aardappelen
Spekreepjes
500 gr gehakt
Blikje ananas
Ontbijtspek rond
3 blikken bruine bonen
250ml slagroom of een flesje koffieroom
Prei
Appel
Macaroni
Peterselie
150gr taugé
Tomatenbouillon
1 krop andijvie
Diepvriesboontjes
Diepvriesbladerdeeg
1 blik luncheon meat
2 pakjes macaronimix

Maandag:
Zoete bonenschotel.

Benodigdheden:
200 gr bruine bonen
50 gram ananas
125 gram uien
champignons
paprika
peper/zout
wat chilipoeder

Snij de ui,paprika en champignons.
Bak de uien en de paprika en voeg na 5 min.de champignons,bonen en ananas toe.
Laat het ongeveer 10 minuten gaar sudderen.
Naar smaak kruiden met peper/zout en wat chilipoeder.
Serveer het geheel met witte rijst.

Dinsdag:
Stampot rauwe andijvie.

Benodigdheden:
1 krop andijvie
aardappelen
spekjes
worst.

Schil,was en kook de aardappel gaar.
Was ondertussen ruim de helft van de krop andijvie en snij deze in reepjes.
Bak de spekjes lekker knapperig en kook de worst gaar.
Stamp de andijvie met wat melk en de spekjes door de aardappelen en serveer het geheel met de worst en wat jus.

Woensdag:
Ui, Spek, Kaas Pannenkoek.

Benodigdheden:
olie
Pannenkoek beslag
ontbijspek
gesnipperd ui
plakjes kaas of geraspte kaas
stukjes appel
bieslook.

Verhit de olie in een koekenpan,bak hierin de uitjes glazig en leg 2 plakjes spek in de pan.
Giet pannenkoekbeslag over de ui en het spek tot de hele bodem dun bedekt is.
Leg nu wat stukjes appel in het beslag strooi hierover de plakjes of geraspte kaas en daarna wat bieslook.
Als de bovenkant van de pannenkoek droog is draai je pannenkoek voorzichtig om.
Door boven het vuur de pan heen en weer te schudden plakt de kaas niet aan de bodem van de pan.
Als de deze kant ook goud bruin is dan is de pannenkoek klaar,leg deze op een bord en serveer de pannenkoek met stroop,suiker of wat men ook maar lekker vindt.

Variatie: - Laat de stukjes appel weg en serveer de pannenkoek met spinazie a la creme,dit is gezond,voedzaam en erg lekker.
Vervang het ontbijtspek voor ham of ander vleeswaren.
Ook knakworstjes zijn erg geschikt voor op een pannenkoek snij deze wel even doormidden vooral kleine kinderen vinden dit erg lekker.

Donderdag:
Quiche lorraine met andijviesalade.

Benodigdheden:
5 plakjes diepvriesbladerdeeg
125 g spekreepjes
5 eieren
250 ml slagroom (of 1 flesje koffieroom)
versgemalen peper
wat boter en bloem (invetten van de vorm)

Oven voorverwarmen op 200°C.
Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht om te ontdooien.
Bak de spekreepjes zachtjes uit in een koekenpan.
Klop in een grote kom de eieren los met de (slag)room.
Vet een (spring)vorm van Ø 24 cm in met boter en bestrooi met wat bloem.
Plak de bladerdeegplakjes aan elkaar en doe over in de vorm. Snij de randen recht bij.
Bak de bodem 15 minuten voor met een bakvulling (zie printversie voor uitleg).
Haal de vorm uit de oven, verwijder bakpapier en bakbonen.
Meng de spekjes (plus bakvet!) met de eieren en giet dit voorzichtig in de taartvorm.
Zet terug in de oven en laat de quiche in ± een half uur gaar worden.
Maak van de rest van de andijvie een lekkere salade met een uitje,wat ei,een tomaatje en wat dressing.

Vrijdag:
Stoofschotel uit Guatamala (carne molida con lejote).

Benodigdheden:
250 gram gehakt
150 gram boontjes
5 tomaten
1 ui
zout,/peper
olie.

Snij de boontjes in schuine schijfjes en laat ze 20 minuten koken in gezouten water.
Snij de tomaten en de ui in kleine stukjes en bak ze in olie gaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg er het gehakt aan toe en laat 20 minuten sudderen.
Voeg er de laatste vijf minuten de boontjes aan toe en laat ze even mee sudderen.
Serveer het geheel met rijst.
(Tortilla's ipv rijst is ook erg lekker!).

Zaterdag:
Bruine bonensoep.

3 uien
1 prei met groen
boter
200 gr gemengd gehakt
1 literblik bruine bonen
1 pot tomatenbouillon
2 vleestomaten
1 eetlepel peterselie
150 gr taugé

Fruit de gesnipperde uien en de in ringen gesneden prei 10 minuten in wat
boter.
Kruid het gehakt met peper en zout, draai er balletjes van en bak die even
mee.
Neem de helft van de bruine bonen apart.
Pureer de rest, roer die met het vocht, de tomatenbouillon en het water
bij de uien en breng het geheel aan de kook.
Ontvel de tomaten, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in
blokjes.
Warm dit met de bruine bonen en de taugé op het laatst even in de soep mee
en bestrooi de soep met peterselie.

Zondag:
Macaroni.

Benodigdheden:
Macaroni
1 blik luncheon meat
2 pakjes macaronimix
roerbakmix.

Kook de macaroni en wel de mix in heet water.
snij ondertussen de luncheonmeat in blokjes en roerbak de mix samen met de meat en eventueel een uitje en wat knoflook aan.
Meng alles door elkaar heen en serveer het geheel met wat ketchup (chilisaus voor een iets pittiger resultaat) en kaas.


Bron: Supergoedkope Recepten





 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-05-2009
Hits: 1947
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig